köpråd: Saab 9-5 Aero VS volvo V70 T5...?

alla klagar på saabs växellåda...har haft två 9-5or en manuell o nu en automat...har inte haft alls några problem....utan de ger vika när man börjat trimma skiten ur dem...orginallådan tål 340hk o 480nm....visst volvo är kända för bra växellådor men har man inte planer på trimma dem mkt mer än så, saaben alltså...då e saaben de rätta alternativet...men t5 e inte fel de heller!



Svar på inlägget: köpråd: Saab 9-5 Aero VS volvo V70 T5...?



hade nog blivit en 9-5 aero 04 utan tveckan då det är bättre motorer , än i 02-03 med


jag kommer ej o trimma den endast med steg 1.. då på ca 280hk... min volvos V-låda e renoverad.. då trimmad till ca 300hk.. (automatare) så lådan kan ju gå på vilken bil som


Saaben är relativt snygg. Volvon är ganska ful. Enkelt Nej men köp en Saab för att retas med kollegorna som jag antar att dom flesta kör Vofflos (elle?). Kul med nån som bryter trenden


Vet inte om det skiljer mellan 9-5och 9-3 aero, men min servicetekniker sa att det är fan inget fel på saabs växellådor tills han för 4 veckor sedan körde sönder den. Saab kan bygga bra motorer men lådorna är inget vidare...


Saaben är inte snygg, Volvon är enligt mig snygg original men med lite styling riktigt snygg. Går inte riktigt få en 9-5 kombi från de årsmodellerna att bli riktigt snygg enligt mig. Annat med Aero -07 (?) iaf nya modellen med lite styling, de är snygga. Varför ska man köpa en annan bil bara för att retas med kollegorna??? Bättre köpa en bil som man trivs med och verkligen vill ha eller?


Utan tvekan Volvon! Många säger att Volvon är ful, men jag tycker tvärt om. Saabs kombimodeller är svinigt fula (förutom den där nya med tuffa, vita baklysen). Dessutom är ju Volvo V70N helt sinnessjukt sköna att köra. Det är som att sitta i en biosalong och glo på film, mer eller mindre. Har för mig om att V70N vunnit många priser för sina sköna stolar, samt fina sikt etc. Världens trevligaste inredning dessutom. Sedan är jag inte mycket för stora motorer och bilar som "går fort" (vi har ju trots allt hastighetsgränser i Sverige, om ni inte visste det, hehe). Men den gamla 855 T5:an som jag hade gjorde mig inte besviken. Det var rätt trevligt tryck i den. Sen är det ju äckligt bra lastutrymme i V70 i jämförelse med Saab. Det är bara min personliga åsikt. Har föräldrar/farföräldrar som kör/har kört mycket Saab och det har aldrig varit något för mig. Mer nöjd än vad jag är med min Volvo V70N kan man nog inte bli.


SAABen är verkligen inte skumpig, Aeron snackar vi om nu...den e väldigt stötig o hård i chassit, inte konstigt, den har ju sportchassi. o allt snack om att 9-5an e ful o man kan inte styla dem..ja menar kolla in denna: Xtreme_Aero (här på garaget) Rekomenderar 04-05 modellen.


Stämmer bra det du säger, men visst ska man ha lite motor. Volvon är en mycket bättre och mer användbar bil. Inredningen är ju helt underbar, lastutrymmet likaså, etc. En Volvo som fortfarande är svenskkonstruerad = riktiga grejer, inget Ford-budget-skit. Saaben är väl Opel i grunden?


Hur mycket har inte Xtreme_Aero lagt ner på sin bil??? Samma jobb på en Volvo å den är snyggare . http://www.garaget.org/?car=74551&image=791656 till exempel.






Nej saaben är inte opel i grunden utan de delar lite komponenter från varandra. Visst ska man ha motor volvon har jätte bra lastutrymme, men saaben har inte sämre den heller. visst volvon har sköna stolar men de kan inte mäta sig med saabens, däremot så är paneler och själva instrumentbrädan i ett bättre upplägg och mer kvalitetmässigt bättre i volvon!! Men I dont give a **** utan här ska de bara tutas o köras


Volvos Automater är helt kass!!! Och SAABs manuella är ännu sämre!!!!!!!!!!


HAHAHAHA :p så sant!


Denna köpråd blev en debatt till slut haha.... Hur som helst, de bästa du kan göra är att provköra båda dessa bilar o se vad DU känner dig nöjd med. För en sak har jag lärt mej i livet o de e att inte lyssna för mkt på andras åsikter. de e ändå du som ska stå ut me denna bil haha...båda bilarna har ju sina för- o nackdelar men de viktigaste är att du trivs med den bil du kör!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka