Köpråd: BMW 320/325 e30/e36, Volkswagen Corrado g60 och audi a4 1.8t runt -95

Det är ju ballt när vingen åker upp i 110/120km/h på Corrado. En anledning att skaffa en! Sen är dom inte lika vanliga som övriga nämnda bilar heller (tycker jag). Skaffa en Corre VR6 eller G60 du.



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 320/325 e30/e36, Volkswagen Corrado g60 och audi a4 1.8t runt -95



<-------------- Till salu


Corrado gillar jag som fan men har ganska tung högerfot. Har hört att g60 rasar "lätt" om man gasar mycket.. Sant? Eller ska man bara se till att serva den så kommer den att hålla?


Hade (har...) defininitivt valt en 325 eller 328a E36. Håller bra och är otroligt roliga. Och komforten ser jag ingen anledning att klaga på heller? Tycker att 328ans motor är att föredra, upplevs starkare och inte lika "spetsig" som 325an. Och om man vill kan man sätta ett 325 insug på en 328a, då får man 325ans karaktär fast kanske 220-230hp istället (328 har ett strypt insug)


Om du ska ha en corre så sätter jag nog VR6:an före G60:n. 30 hk mer och VR6:ans insugnings ljud är ju ganska härligt. Sedan finns det dem som inte vet vad dem pratar om och tror att en VR6 måste ha ny renoverad topp för att man ska kunna köpa en. Det är lite fel... Kompressorn på G60 är väl det dyraste vanliga problemet på G60. En kompressor renovering löser dock det problemet. Har inga pris uppgifter på det men runt 5000-8000:- går det nog på, tror jag. Det som kan bli dåligt och som bör ses över på en VR6 är kamkedjan med tillhörande glid skenor. Man kan ju höra med säljaren ifall det har blivit åtgärdat på en bil med över 10000 mil på mätaren. Annars så bör man kanske få det fixat ganska för det är runt 12000 mil som dem ska bytas om jag inte kommer ihåg fel. Vid ras så blir det dyrt. Sedan så är ju Corrado hyfsat ovanliga och snygga! Titta gärna in på CCS (www.corradoclubsweden.com) om du har några fler funderingar ang. Corrado. Där finns det kunnigt folk som kan svara på dina ev. frågor bättre än jag kan.


Var du ironisk när du skrev att du får 220-230 hp ENDAST genom ett insugs byte? Har inte 328:an 193 hk och 325:an 190 hk? Låter lite väl häftigt med 30-40 hk extra endast genom ett insugs byte...


Och sen lägger man till ett luftfilter så ger det minst 20 hk till!


Det är sant att insuget på 328 är mindre, men jag tror snarare det är insuget som ger motorn karaktären, vrid på låga varv och inte så mycket spets. Byter man till ett 325 insug får man mer effekt och en spetsigare karaktär, men några 40hk är det inte frågan om ens i de våtaste fantasierna. Men mer effekt ger det.


Jag är mycket nöjd med min A4 TQ i alla fall, har precis köpt hem ett förstärkt länkarmskit eftersom framvagnen lät illa, det kittet gick på 3500 med frakt hem till dörren, så dyrt är det inte.


Sluta tjata emot varandra nu Angående corren rasar den _väldigt_ lätt eller? Som sagt har tung högerfot






Ska du köra något 24 timmars race med den blivande bilen eller? Visst, då kanske inte corren håller hela loppet men jag har då haft min VR6 i över 7 år utan några större problem. Inga problem med kam kedjan eller glid skenorna heller. Numera är det 450 hk i min VR6 och än håller det... kanske bör tillägga att bilen inte är original längre. Min G60 har jag haft i exakt 1 år och jag har inte haft några större problem med den heller. Bara att tuta och köra. Nu är väl kompressorn inte så frisk i den så den ska ev. renoveras (om jag inte köper en ny/annan) men bilen är ju fullt körbar, går som bruks bil så den används en hel del. Om man är utrustad med tung höger fot så får man räkna med att bilens delar slits snabbare. Det gäller nog alla bilar. Du kanske bör kolla över reserv dels priser också innan du köper din bil.


325 helt klart men e30 karossen tycker jag är mycket "smidigare" om man vill ha kul med den


Okej så då kan man alltså gasa lite utan att kompressorn rasar direkt. Har hört folk som sagt att man inte kan detta men de är förmodligen avundsjuka . Jag vet att med tung högerfot så får man räkna med att lägga pengar på reservdelar. Det som är bra med corren är att det mesta är billigt till den utom allt som har med kompressorn att göra..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka