Köpråd: "Småbil" 50-60 000 kr

Tjena hejsan hallå Jo det är så att jag tänkte köpa mig en ny bil. Jag har kikat lite på Golf Vr6, Audi A3 och Peugeot 206, men jag har inte riktigt hittat någon som jag har fastnat för. Så jag tänkte höra med er om ni har några tips på liknande bilar? Enda "kraven" jag har är att dom ska vara någorlunda billiga att äga (skatta/försäkra), gärna kosta runt 50-60 000 och gå hyfsat bra. Det ska inte heller vara Volvo eller Saab. Så är det någon som har några förslag? Bra och dåliga saker med Golf vr6, P 206 och Audi A3 som jag bör väga in när jag tittar runt? Ha det gött!



Svar på inlägget: Köpråd: "Småbil" 50-60 000 kr



Alfa Romeo 147! En 2.0TS har 150 hk och känns hyggligt pigg! Saker att kolla upp är att kamremmen är bytt (6000 mil eller 3 år), att all el fungerar och framvagnen som brukar var "skrammlig".


Någon ford fiesta... Dock behöver du nog punga en del till för att få en st...


Efter att precis ha klivit ur Vr6-träsket(kommer förmodligen tillbaka nån gång) så skall jag här försöka summera för dig vad min åsikt är. + Grymt motorljud + Sjukt billigt med styling och annat till dem(om man beställer från tyskland) + MÄNGDEN eftermarknadsdelar både till utseende och chassi, motor osv. + Pris(de ligger lågt nu och finns många att välja bland) + Drar mindre än folk tror(0.9 normal blandad) + Erfarenheten bland mekare om dessa bilar är idag relativt hög så det är inte svårt att få vettig hjälp) - Många slitna ex - Dålig kamkedjekonstruktion(se till att köpa en där kedjan är bytt ifall du inte vill pröjsa 18.000 för byte, halva priset svart) spelar ingen roll ifall bilen bara gått 10.000mil, de är såpass många år nu så det är snart dags i vart fall - Skramlig inredning - Klarar sig inte kanon mot rost, inga allvarliga bekymmer dock - förutom bakluckan som är lika vattentålig som knäckebröd. - Framtung(=dåligt för väghållning) En härlig bil, mycket pga det grymma motorljudet(med öppet filter), den har "the x-factor" - alltså man kan inte sätta sitt finger på vad det är men bra är det! Ett billigt sätt att ha jävligt roligt bakom ratten helt enkelt! Går rätt bra också(prestanda = aningen bättre än original 850 T-5)


Går ju att fynda Skoda Octavia I RS för neråt 50000-60000, om det skulle vara nåt Såg en 03:a med 15k mil för 60 000 på blocket.


CRX VT eller Civic VTi Hb.


polo gti


Min bil är till salu, en småbil med lastutrymme kvar och mer hästar än någon bil du nämnt i tråden. Skicka PM om du är intresserad.


323 gtr/gtx



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka