Köpråd: Liten, bränslesnål, bekväm bil

Söker efter en bil till farsan som inte drar så mycket bensin vid stadskörning. Han kör bara max 500mil om året så blir väl 1-2mil om dagen. Kanske en gång i månaden han kör nån lång sträcka, 20mil tur och retur (10x2). Han ska kunna sitta i bilen (1.85m lång) och sen ska den vara stabil på vägen (inte så känslig mot vind) ifall han vill köra på landsväg. Det är nog hans krav.. Pris? Under 100k iaf. Sedan helst en bil som inte rasar i värde för han kör så lite om året. Max 5000 i värdeminskning om året med tanke på så lite han kör.



Svar på inlägget: Köpråd: Liten, bränslesnål, bekväm bil



morsan och farsan köpte sig en renualt clio för ett tag sen och jag måste säga att bensin snålare bil finns nog inte 80 mil på 30 líters tank sitter helt okej i dne och jag är 198cm lång. och värdet står bra i dom då många vil ha en sådan bil som andra bil/ nyskilda föräldrar tex. åk o testkör bara=D


Köp nya mini coopern. håller i värde som fan och har en bra motor och grymt bra bromsar. Vet inte hur dem är mot blåst men dem är mycket rymliga inne i trots att dem är ganska små.


Låter bra som fan, ska kolla upp mer om bilen.


En ny Mini cooper under 100k? Va?! BTW: Jag är 180 och tror nog att om jag var 185 cm så skulle jag tycka att den var lite låg.


Kolla mina gamla fordon... en sådan polo får man ju LÄTT under 100... fast den nyare modellen då när jag hade på 14" gick den på 0,5 typ


Står inget om att det ska vara årets modell. Jag menade dock minin efter bmw köpte upp märket.


En mini cooper låter jäkligt intressant eftersom jag gillar utseendet på bilen och interiören är det inget fel på. Är det kvalité på grejerna också? Kända fel? någon som kör en sån?


En gasbil skulle vara perfekt till honom. Småkörning osv funkar jättebra och jättebilligt. Far min har en S60 Bi-Fuel som han pendlar med, men även småkör med. Går drygt 30 mil på en gastank beroende på tryck, + 35 mil på bensinen (29 liter). Per landsvägsmil körning 110 km/h kostar det 7,5 kr milen. Gratis parkering i de flesta städer. Volvo S60 är rymlig och komfortabel, en bra bil helt enkelt. Om man vill gasa lite med en Bi-Fuel går det också, trots enbart sina 140hk och 197 nm på gas. Finns fina för 100 k, kolla även begmarknaden i Tyskland. http://www.blocket.se/vi/17395105.htm?ca=13_s Finns även andra gasbilar som är mindre till storleken, men de har jag sämre koll på . Men en gasbil rekommenderas starkt. Nu för tiden är en gasbil en investering, värdet stiger istället för sjunker.


skulle rekomendera vw lupo turbo diesel drar runt 0,4 och är skapligt bekväma och ser hel ok ut






Nya VW Polo, funkar kalasbra. Morsan köpte en 06a hon kör ett par mil om dan med landsväg å en del stadskörning. Klarar både och bra, inte så sidvindskänslig och går att hitta en bra körställning för de flesta storlekar med ställbar ratt+stol i höjd+längsled. Rätt snygg i den färgen tycker jag.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka