Köpråd Ny "mamma bil"

Tjenare ! Morsan ska köpa ny bil, och jag skulle vilja ha lite tips från er vad ni hade gjort Det jag kollat på är *Passat 170hk tdi med dsg låda, napa läder, xenon, 18" sportchassie, elstolar osv.. *Audi A4 170Hk Proline och backsesorer *Citroen C5 177hk dieseln med ALLT (panoramatak, nav, masage i stolarna osv. *Bmw 320D Touring 177Hk med "vanlig utr" som elhissar, farhållare osv *Bmw 120D 5dr 177hk med m-paket och lite lullull *Mercedes C200Cdi ? (inte mkt bil för pengarna) Så nya fräscha ideer eller kanske en kommentar av valen ? som ni ser så har passaten och C5an mkt mera utrustning vilket vägde upp det billigare priset



Svar på inlägget: Köpråd Ny "mamma bil"



Helt klart bmw dislarna ! Går fint som fan och komforten kan ingen klaga på


lexus is220 d?


Av dessa så hade jag valt Passaten. Med all den där utrustningen så är det rätt mycket bil för pengarna.


Eddiie : Okej ! det är dock en tråkigt sak, och det är att dom driver i "fel ända" enligt henne, då hon är lite avskräckt av bakhjuls drift, men hon har dock aldrig kört en bakhjulsdriven med esp, kanske funkar riktigt bra då ? Annars är det 1serien hon är mest inne på av dessa. Hertigen: Glömde nämna att det måste vara kombi =/ Westergren: Jo det hade jag med !


Avskräckt av RWD? Antingen har man några pulshöjande sekunder då man försöker fånga in bakvagnen som smet ut eller så plöjer man rätt fram/av vägen utan och kunna göra ett piss. Med RWD har hon ju chansen iaf, lägg fram det på detta viset Slutsats, hade valt någon av de bmws du räknar upp, förmodligen E91an eftersom 1an är så liten.


Citran är jag helt emot (franska bilar överlag), Mercan visst men utan utrustning så är det inte mkt att hänga i granen. Audi riktigt fina bilar och folkan likaså men varför när man kan välja en roligare BMW? Du skrev inte vad hon ska ha bilen till? men jag tar heldre en rikligt utrustad 120d än en 320d och motorn gör sig även mkt bättre i 1serien. Helt enkelt en liten rolig bil med trevlig maskin, och med lite extra utrustning lär den vara riktigt go.


Volvo C30, Liten, snabb, komfort och trygg!.


passat, det är ju inte en slump att den säljer som vatten i sahara.... vw har ju tendens att bygga bilar som alla vill ha, passat är ingen undantag, legat bland toppen i mest sålda bil i sverige i flera år


VW är helt lagom helt enkelt! Jag röstar självklart på Passat!






Tack för era synpunkter ! Jo bmw'n är frän på så vis ! och 1serien är den hon har fastnat för, dock så kom hon på det med rwd. och visst jag skulle inte ha något emot det, men hon som är 45 tycker nog inte det är lika kul C30'n går fet bort, men tack för tipset ! // Emil


citroen eller 120d. tror inte hon behöver vara orolig över att 120d är bakhjulsdriven, man tänker inte på det med dagens hjälpsystem.


Passaten, lätt. Möjligtvis Audin eller C5:an. Beror på vilken årdmodell av Passaten.


Toyota avensis 2,2 D-4D är ett väldigt bra alternativ annars. Krocksäker, bra komfort, otroligt driftsäker, 177hk/400Nm, 0,61 blandad körning, 0-100 8,6s tycker personligen att det är en av de snyggaste kombi bilarna. Mycket sköna att köra också.


Jag hade köpt en något begagnad bil istället för en helt ny bil. Man slipper en värdeminskning på mellan 40k och 100k första året. Självklart fortsätter bilen tappa i värde men inte lika fort. Har ni provat BMWs 2,5liters diesel? Sjukt trevlig bekantskap, ska ju vara en rak sexa i BMW. Tex. http://www.blocket.se/vi/16599004.htm?ca=23_8_s Den absolut roligaste dieselmotorn för "vettiga" pengar sägs vara BMWs 3-liters diesel, 245hk och 0,57l blandad körning, dock är jag inte hundra på att hunnit byta ut den gamla 3-liters dieseln på 231hk och 0,62l i 3-serie kombin


Varför inte en 9-3 SC BioPower? Fina bilar det!


nej den roligaste dieseln har jag i min


Ta passaten, helt klart grymt skön när den är fullutrustad.


Om bakhjulsdrifen på bmw så kan jag bara säga att med anti-spin och DSP/DPS kom inte ihåg riktigt vilket de var på så blir det inget kast, har försökt några gånger med att släppa men icke, riktigt bra gräpp och allt sådant, jag säger fortfarande bmw och hon kanske ska provköra en ?


Observera för "vettiga" pengar Klart att din är snabbare, men tänkte att det kanske var lite över tänkt budget



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka