Köpråd: Bränsle snål kombi.

Skulle vilja ha lite köpråd angående en Kombi som är bränslesnål, ca 0,7l/mil på långkörning,(endast bensinare) med bra utrymmen (skall ha bra lastutrymmen). Har kollat på Toyota Avensis 03 och framåt. Den verkar vara vettig och bränslesnål (0,66l/mil med 2,0l motorn) men har ni några andra förslag. Franska modeller är det ingen ide att ge förslag på är lite alergisk mot franskt Bilen får kosta max 150 000:-



Svar på inlägget: Köpråd: Bränsle snål kombi.



VW Passat eller Audi A4/A6, stabila bilar med bra kvalité, finns olika motoralternativ att välja på beroende behov


Ja Passat och audi A6 har jag kollat på men A4 är uteslutad då den är för trång i baksätet vilket är synd. Mer förslag


en nyare dieselbil med partikellfilter ?? då har du låg skatt och lågförbrukning


Vad ligger en dieselbil med partikelfilter på i skatt då på ett ungefär? Jag kör nämligen inte mer än max 1000-1500mil om året så jag är inte helt säker på att det lönar sig med en diesel.


Bmw 318 e46? Den drar ca 0.7 blandad körning. Eller 320D, ännu snålare men tyvärr dyr i skatt. Tvivlar på att diesel lönar sig för dig, men tänk på att bilar som ofta är snåla i stan (318 etc) ofta drar mycket i högre farter eftersom de är så lågt växlade. En 330i har tex inga problem att gå på 0,7-0,8 i 100-110. Eller varför inte en 330d E46? stark och snål. Tycker du att 3-serien är för liten så kolla på 5-serien E39, större utrymmen och bekvämare.


3-serien E46 har jag kollat på men den var för liten tyckte jag (synd då den är jäkligt snygg). Ska nog prova en 5-serie E39 som du säger.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka