köpråd angående vw sharan vr6-97

hallå! min halvbror ska köpa en annan bil pga den han har nu är för liten! och han har hittat en vw sharan vr6-97! så,några tips på sjukdomar,bra och dåliga saker mm!vadsomhelst om vw sharan mvh



Svar på inlägget: köpråd angående vw sharan vr6-97



Angående motorn så är det väl kamkedja med tillbehör som skall vara i bra skick. Inte kamkedjan som går sönder men plastbitarna som håller den sträck kan spricka eller slitas ner o ramla i bitar, o i samma ögonblick blir det ventilsallad. Det börjar bli aktuellt vid 18000mil. En del håller till 25t någon har rasat vid 15t.


aha okej får kolla lite på dom då,är dom lätt att byta? mvh "bmx" som är hundvakt åt nicke86!


Jag vet att de drar mycke soppa. Min morbror hade en sån och jag hör för mig att den drog 1.3-1.4 normalkörning. Men de är gött ljud i vr6:an


aha,okej de var ju lite saftigt de!men har man mkt barn så måste man ha stor bil oojaa de är det mvh "bmx" som är hundvakt åt nicke86!


För att byta glidskenor måste motorn loss från växellådan så det är väl inga busenkla grejer, beroende på hur van man är.


Jag har fundering på en Sharan VR6 Bilen har nyrenoverad motor där toppackning, ventiltätningar, kamkedjespännare, kugghjul, tändstift, tändkablar, o-ringar kring oljekylare m.m. är bytta. Det finns ett problem med bilen och det är den läker olja mellan motor och växellåda, förmodligen från packboxen kring vevaxeln. Är det svårt att byta. Och vad kan det kosta?


Inte svårt men ganska omständigt att byta då du måste lossa fjäderben och drivaxel för att kunna skjuta växlådan åt sidan så du kommer åt packboxen. Tog ca 5 timmar att göra dock va det på en vanlig 1.8t och ingen vr6 men jag antar att det ser ganska lika ut med infästningar till vxl.låda hjulupphängning. Packpoxen kostar typ 200:- men vad verkstan tar i arbetskostnad vågar jag inte spekulera i.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka