20k - Köpa bil här hittar du tips på hur du snabbast och billigast köper bil - AlltomBilen.com är bilvertikalen för dig som är intresserad av bilar. Här kan du som besökare hitta information om din bil genom att läsa biltester, hitta vilka däck, fälgar, styling- och tuningpaket som passar just din bil! Du kan även få tips och funderingar från andra besökare genom att besöka bilgalleriet eller varför inte dela med dig om dina egna kunskaper i bilforumet.">

Köpråd: "Banbil" eller bekväm bil? >20k

Jag har just såld min kära civic och börjat leta efter ny bil. Detta är svårt, jag har först tittat på andra civics men efter att ha kört min farsas nya honda accord och polares nya bilar och blivit lite sugen lite modernare bekväma bilar och fått upp ögonen för audi a4 av första modellen. I audin är jag lockad av tanken att ha en lite modernare bil med lite mer "lyx", typ klimatanläggning mm. Den är även lite mer praktisk men är ju inte riktigt en räcer. Vad kan folk säga om audi a4? Är den någon höjdare för en pluggande 19åring? Men jag gillar att köra bana med polarens R32 och där kommer antagligen audi a4 till korta. Det jag har är strax över 20k och vill gärna hålla nere reparations och bensinkostnaderna så mycket det går, finns det någon bra banbil för dessa pengar? Eller är det ett säkrare kort att satsa på bekvämligheterna? Tack på förhand // Axel



Svar på inlägget: Köpråd: "Banbil" eller bekväm bil? >20k



kolla in på min sida, där sitter du som en kung och sprätter iväg som en loppa på banan, med stil och komfort dock kostade den lite mer än 20k.... men det finns ju äldre modeller!


Hmm na, jag är tyvärr inte så mycket för volvo eller saab faktiskt :S


Inte jag heller och se vad som hände Prova, du dör inte av en provkörning (du hade gärna fått prova min, om den inte vore söndertrasad i underredet denna morgon av sprängsten... )


Ajdå det var inge bra Men tja klart man är öppen för nya förslag Ska väll se om någon har en jag kan provköra Men annars så föredrar jag tyska och japanska bilar. Klart de ska vara italienska i miljonerkronorsklassen Men nu är det småpengar det handlar om, då är det tyskt och japanskt som gäller.


Oh en toyota celica 2,0 från -89? Störtskön att sitta i, pigg rackare och urläcker i svart (heh hade en sån) Eller en mazda 626 2-dörrars? Fast jag gillade Celican bättre, där kommer du lätt undan med 20 000:- för en i fint skick (min totalt rostfria gick för 16k ) Jag bara spånar just nu, gillar japansk jag me Tycker karossen på de fram till 90 är snyggare än 90 och fram till den något vassare som jag inte vet när de kom.


http://www.blocket.se/vi/18057280.htm?ca=16_s Eller billigare: http://www.blocket.se/vi/17982062.htm?ca=16_s Inte för att jag är något Kadett-fan men hellre en sån än en Honda Mycket prestanda för pengarna med sina 150hk.


måste bara säga att den första du länkade till var ju ärligt talat läcker!


köp den här ¨ http://www.blocket.se/vi/18107045.htm?ca=5_s edit>dock så kostade den lite mer


Hmm, nu har jag spanat lite på audi cupé 2,8 och VW corrado. Vad kan man säga i en jämförelse mellan dessa?






Corrado är bilen för dig som har garage och massor med tid. Annars är det en perfekt bil


Utseendemässigt: Corradon utan att tveka, jag tycker dom är fräna, dock är nog Audin ett säkrare köp.


Hmm, corradon låter inte som en höjdare då, för jag har ingen avancerad mekvana, självklart planerar jag att pilla på bilen en massa men somsagt inget avancerat. Mekplats har jag tillgång till lite då och då men inget eget. Audin jag tittade på är denna http://www.blocket.se/vi/18116370.htm?ca=11_s ska se på den irl i morgon. Hur är den på bana? Någon som vet? Det som inte lockar mig med den är insidan, det är den gamla tråkiga insidan. En väldigt lockande del på a4 är dess insida, den har tagit steget till att vara en "modern" bil på insidan. Insidan är ju viktig, det är ju trots allt där jag sitter


Att säga att en Volvo är en bra banbil måste varit dagens skämt. Då måste det vara en redigt ombyggd Volvo för att vara rätt på banan. Jag skulle rekommendera en mindre bil som Astra/Kadett GSI, Golf GTI, Honda Civic osv och inte en tung bil. Audi 90 är kanske på gränsen till för tung. Köper du en fin och fräsh mindre bil åker du fin fint även i dem. Tyvärr går oftast inte komfort och snabb banbil ihop... Lycka till med valet, kanske vi ses på en bana när GTI klubben och OSC har träff.


Varför inte en Bmw? RWD, balans samt trevliga motorer. Vill du ha en bekväm bil köper du 5-serien och en mindre bekväm mer smidig passar 3-serien bättre. Titta på Bmw 318is E36. Har kamkedja och mkt hög byggkvalitet, drar ca 0,7 blandat och är inte så dyr att försäkra pga den "lilla" motorn (140hp).


Skulle jag tittat på en audi coupe hade jag satsat på en med 5 cylindrig motor i istället för v6an...


Jag har spanat vidare och audi a4 står fortfarande högt på intresselistan. Men jag har även spanat lite på BMW 325i, kanske det skulle vara något, de är väll en bra blandning av bra banbil och bekväm bil?


kör på BMW vill du ha en lätt bil som går bra på bana men funkar bra på vägen dock inte vidare bekväm uat n bara ROLIG att köra så satsa på en 325 E30 annars finns ju E36an något tyngre men bekvämare att köra dock inte lika rolig annars har du ju 5 serien min 535a tex 211hk 305nm väger 1740kg den skjuter iväg rätt friskt lättat den ca 200kg så den går ju inte sämre för det och du åker som en kung i dom min rätt friskt utrustad me så de är ju extra vikt där


Ska kanske åka och titta på en 325 E36 idag. Men hur bra håller de? Måste man laga dem stup i kvart eller? För det har jag inte råd till. Sen hur dyra är de i skatt, försäkring och bensin?


beror ju på hur dom är körda om service är rätt skött och hur dom sköter service och hur du kör den kolla på autopower.se står det mesta om BMW där försäkringen kan bara ditt försäkringsbolag veta beror på vart du bor åldre med med mera dom dricker väl runt 0.8-1L vid laglig körning gasar man så drar dom ju givetvis mer och man kan inte låta bli att gasa när man hör sexan vid 5000 varv edit årsm på den du ska kolla på ? kör på 92 och uppåt då det finns vanos på dom mer hk mer vrid och lägre soppa förbrukning



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka