köpråd; Canon Eos 450D

Tjohoj... Nu är det så att jag hade tänkt att köpa mig en systemkamera och då funderar jag på en Canon eos.. Då undrar jag om det är nått att satsa på... Jag är väldigt ny på kameror men ändå så vill jag ha kameran ett tag, så att man slipper köpa Upp sig på en gång.. Vad finns det för "för- och nackdelar"? Skulle du ha köpt nått annat, Varför? Annat märke?



Svar på inlägget: köpråd; Canon Eos 450D



Har inga för/nackdelar, dock inte hört så möe om den.. Men personligen kommer jag införskaffa mig en Nikon D80 snart (är KASS på att fota), men den är sjukt prisvärd. Vi säljer den på Expert i Arvidsjaur för 5999 med ett 18-55 (Tror det var de). Kameran i sig är ju riktigt bra, du behöver inte byta upp dig för att utvecklas


Hehe Okej, Jo själv är man ju också kass på att fota. Och kan ingenting om kameror... Lite synd, Men man får väl ta och lära sig


själv köpte jag mig en Canon EOS 40D direkt just för att slippa köpa upp sig senare. 40D har ett mer robust hus som är gjort i magnesuim och är mer vädertätad än 400 seriens kameror. 400 och 450D är husen gjorda i plast och täl inte lika stor vikt när det gäller större objektiv. hade jag varit dig hade jag gjort som jag har gjort.. spara pengar och köp en robust kamera direkt som du kan ha i en massa år!


Kanske lönt att börja med en beggad äldre Canon Eos 300D. En bekant har en sån, sjukt bra bilder blir det (jämfört med o-systemkameror).


Shit, 40d var ju skit dyr xD.. hittade den på Supermix.se BARA huset för typ 8-9K


Sen att huset vägde 800 Gram, Sen objektivet och sen kanske ett extra batteri och minneskort grejs.. väger Sten tillslut.. Gå runt med den en hel dag xD Fyfan... Men 450D är alltså Ingen höjdare? Är det För Plasten?


jag säger inte att den är dålig... inte alls.. själva systemet i kameran är jättebra och fungerar stabilt. absolut inge fel på det. det jag tycker är dess nackdel är att den blir liten i handen och väger inte speciellt mycket, sen är huset gjort i plast som gör att kameran blir lite mer... "varsamt brukande" om du förstår vad jag menar .jag personligen tycker att det ska kännas att man håller i någonting. hade jag varit dig hade jag åkt till närmsta fotohandlare och bett om att få klämma och känna på både 450D och 40D så får du känna skillnaden!


Okej, Jag tror dig. Tjejens farsa hade en Pentax K10D Med 50-200mm Objektiv och Batterigrepp ( Så hette dom ) och den vägde fan. men jäkla bilder den tog.. men då svider det i plånboken... Går ju fortfarande i skolan och har inget jobb.. Därför tänkte jag att 450D kunde vara någonting, Men kanske ska kolla vidare lite till


Okej. Men det absolut viktigaste när du ska kolla på systemkamera är att den ska kännas bra i handen och du skall tycka att ergonomin är bra. dvs knappar sitter lättåtkomliga. själva bildkvaliteten mellan 450 och 40 är inte någon större skillnad för ett otränat öga. men vill du ha en kamera som du vill kunna ha många år och utvecklas med så skulle jag satsa på hellre en 40D än en 450D... men som sagt ut kläm och känn!!!!






Okej, I will.. Promies Men en grej till du sa tidigare "Varsamt brukande". Menar du då att man ska vara EXTRA rädd om kameran? går kanske lättare sönder om man skulle tappa den eller nått ? att man tar det llite lugnare med den.


det som jag menar med "varsamt brukande" är att man ska inte ha den i direkt regn och få den blöt osv eftersom den inte är vädertätad. 40D är mer vädertätad dock inte till 100% men den är mer lämpad för lite"tuffare tag"


..en systemkamera oavsett modell ska man inte "tappa" alls eftersom det finns en del känsliga rörliga delar i den.. Tänker inte rekommendera nåt eftersom min 17-40 canon glugg har satt mig fast i canon träsket Annars finns ju eos 1000 me..minibudget kameran.. vet ej hur den presterar..annars är det nog nikon som gäller..mycke fina kameror oavsett va du väljer..


Gå till nån fotoaffär o kläm lite vetja. Fast jag tror inte att du direkt kommer bli missnöjd om du köper dig en 450D. Speciellt inte om du är nybörjare. Men annars vet jag iaf att Niikon D40/D60 är en väldigt bra nybörjar kamera. Hade själv en sån för ett tag sen och den är väldigt lättanvänd och bilderna blev finfina. Fast om du nu av nån anledning är "låst" till Canon så tror jag att du kommer klara dig ganska bra med en 450D, även fast jag inte vet mycket om dom alls.


Har en Canon EOS 400D som jag köpte för ett tagsen och är helnöjd med den. Att den kanske är lite liten i handen går ju att ordna med ett batteri grepp, och Nikons D40/D60 är ju lika små i handen. Att lägga massa pengar på en 40D direkt är ju inget nödvändigt tycker inte jag, särkillt inte om du inte har råd Men sen vet man ju inte hur pass mycket man kommer att fota, och att då ha en svindyr kamera som bara ligger är ju onödigt. Man kan ju alltid byta upp sig längre fram.


Okej okej, Tror att det blir en 450D Iallafall. För att rädd om sakerna det är jag verkligen Sen är den ganska billig också .



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka