Köpråd: Opel Calibra till flickvännen?

Funderar på att köpa en Opel Calibra 2.0 16V (1991?) till min flickvän. För och nackdelar med en sådan bil? Bra första bil? Ge gärna förslag på annan bil ifall ni vet någon som är bättre. //Raz3r



Svar på inlägget: Köpråd: Opel Calibra till flickvännen?



Fördelar: Går bra och relativt billigt, billiga delar, inte så mycket som strular om man inte har otur. Är nog en perfekt förstabil om man gillar utseendet, dom går att få riktigt snygga om man lägger ner lite pengar på fälgar och sänkning och lite annat. Jag hade hellre valt (och har ägt) en Vectra 2000. I princip samma bil fast annan design. Nackdelar: Rosten kan vara farlig så kolla noga under, på trösklar osv. Ofta ungdomar som är tidigare ägare, alltså hårt körda och inte servade ordentligt. Liknande bilar: Hmm, Honda Civic? Mazda 323/626? Seat Leon? VW Polo?


Kan nog funka bra som förstabil. 16V är dessutom lite roligare att köra än 8v som jag har. Eftersom det är en Opel så är väl den största nackdelen rosten. Kolla noga vid lister och runt kjolpaketet. Min har jag haft i 2år och den har så gott som fungerat felfritt förutom en bytt startmotor och tändlås


calibra är bra o fin bil, mycket styling finns det för de oxå, tror att calibra har mest styling på marknaden. som herren ovan skerv så billiga i drift o försäkring o ännu bättre med billiga reservdelar. det enda du ska tänka på är rosten undertill o runt fjäderbenet där brukar det oftast va bort rostad.


Ett alternativ skulle väl kunna vara BMW 320 Coupe (E36). Ligger väl i ungefär samma prisklass och är väl inte lika hårt sönderstylade som Calibror brukar vara.


Toyota celica 91-93 är fina bilar med, sällan så mkt rost går och går


Gäller att kolla upp rosten. Uselt rostskydd. Tror att de blev bättre rostskydd på de senare årsmodellerna. Annars så är det bra motorer och relativt billiga delar.


Okej! Det låter ju bra Gör det något ifall den är importerad? För och nackdelar?


köp en audi coupe till henne oxå.fast en 2.6:a så hon inte drar dej


Fördel med import kan vara att det är mindre rost. Nackdelar är väl att eventuellt försäkring och skatt blir högre. Och man vet inte om miltalen stämmer..






Hehe joo får köpa en audi åt henne sen ^^. Sant, man vet ju aldrig ifall miltalen stämmer men man får väl försöka snoka fram och se ifall miltalen kan stämma, skicket på sätena och liknande (ifall dem inte har bytt). Några missljud man ska försöka lyssna efter som är vanligt på dessa bilar? Ska troligen fara och titta på den i slutet av veckan och då ska jag alltså kika efter rost runt lister,kjolpaket samt fjäderbenet? //Raz3r


Säten kan vara fint skötta efter 30.000 mil också så det är väl ingen exakt vetenskap precis Oljud ska du leta efter på samma sätt som med alla bilar, klonkande fram/bakvagn, lyssna om det viner om något hjullager osv osv, men som sagt är reservdelar billiga så en styrled hit eller dit behöver ju inte betyda att inte bilen är värd att köpa. Såg en jäkligt fräsch (rostfri) till salu på Opel Sport Club häromdan: http://www.opelsportclub.com/forums/sho . hp?t=53001


Haha jo iofs Men hur är en Opel Calibra 2.0 8V mot en 2.0 16V i bensinförbrukning? Drar en 2.0 8V mycket/lite?


Tror ärligt talat inte det skiljer så mycket, allt beror ju på hur man kör. En 8v kan man nog få ner till 0,55 på långresa om man snålar som fan och en 16v till 0,65 kanske Alla mina bilar jag haft de senaste 3 åren har en tendens att ligga runt 0,9-0,95 liter milen blandad körning, motorn har ingen betydelse Har ägt alla sorters Opelmotorer nu tror jag hehe. Värre var det för ett par år sedan när jag var 18-22 då låg alla bilar runt 1,1-1,2 l/mil, oavsett om det var en liten 8v eller en 3-liters sexa så som sagt är det gasfoten som reglerar bensinkostnaden och inte motorn, är det en liten klen motor så pressar man den ofta hårdare istället.. Det är faktiskt ganska bra drag i 8v också för att vara så lite hk så är det hennes förstabil blir hon nog inte missnöjd i alla fall.


Enda nackdelen med calibran är ju rosten om den är dåligt skött, men så är det ju med alla bilar:rolleyes:Båda motorerna är riktigt fina och snåla men en sak att tänka på om det är en 16v är att byta kamrem OCH vattenpump SAMTIDIGT om det råder minsta lilla tvivel om när det är gjort, en kostnad jag alltid räknat med om man ska köpa en c20xe som motorn heter. däremot 8v motorn är bara att åka med, går remmen av är det bara haka dit en ny och köra vidare:) räkna inte med att handbromsen ska funka, skitsaker som måste justeras ofta om man använder den mkt.


en 8v är otroligt snål.min drog typ 0.5l/mil pga aerodynamiken snålare bil får man leta efter


Blev utmanad av en 8 v mot gle:n och det var inga större problem att dra ifrån den. Visserligen så ligger min på 131 hk. Men som sagt det var inga större problem att dra ifrån den. Jag hade nog satsat på en 16 v.


Sådant där är så jäkla olika så det går inte att jämföra, det finns folk som drar andra fast det är 100hk mindre i deras bil osv osv osv. Blev omkörd av en 740 som kom i en jäkla fart häromdan när jag körde MC, tror säkerligen han skröt om att han drar hojar med sin bil efter det


Mitt syfte var inte att skryta utan mer för att tona ner att en 8 v inte är så snabb:-) För övrigt så är det en helt okej bil, men se upp för rosten.


Hehe det hänger som sagt på föraren. Man ska kunna "hantera" hästkrafterna också.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka