9-3 aero köpråd

Tjenare, Ida så har jag varit och titta på en 9-3 aero. Jag undrar lite köptråd om bilen ? kamkedjan hur brukar den håll ? Har läst lite trådar men det är inget som är skrivet om kamkedjan. Jag fick ju provköra bilen idag, fick en känsla av att den var sportig, hård i fjädringen är aero modellen så ? första gång jag har kört en 9-3 aero. Har haft en 9-5 2,0t. Men men är tacksam för svar Mvh Niklas



Svar på inlägget: 9-3 aero köpråd



Ng9-3 eller og9-3?


En aero är hård i fjädringen, om den är sänkt kan den upplevas ännu mera stötig... Men inga större problem ändå, kedjan brukar det inte vara några problem med vad jag vet.. Är den trimmad eller orginal? det viktigaste är väl att alla servicearna är gjorda och en viktig sak är att fråga om vevhus-ventilationen är modefierad eller inte för det är ett problem saab har haft med dessa saabarna, många uppgraderar ventilationen men jag tror att saab har gått ut med garanti om motorn skulle rasa pga av det...


Okej okej, Nej den är inte trimmad, det en 9-3 01 som har gått 13 000 mil. Han har en son som jobbar på ana i stockholm och som har gjort service på bilen efter bok när dom då har haft hobbykväller tror jag dom kallade det, och det är menas med att personalen får serva sina egna bilar. Men dom får inte stämpla i boken så det är det som är lite konstigt tycker jag, dom borde ju få stämpla i boken för att det är deras egna bilar. Jag vet faktisk inte om vevhus-ventilationen är gjort ngt med. Men läste lite i andra trådar och då skulle inte det kosta så mycket som jag förstod det, men när brukar det behövas göras ? Tacksam för svar Niklas


De ska göras så fort som möjligt ingen "service" grej,de är för att skona motorn sänka olja trycket i den annars börjar de pissa olja lite varstans bla vevaxeltätningen:) sen får du kolla fjäderben fram har en tendes att va sönderostade eller rentutsagt gått av .tänkasett och bränslepump är ju sånt som bara kommer .de ska va bytt olja var 1000 mil eller 1 år utöver dom vanliga service pungterna om motorgarnatin ska gälla !


Men eftersom han inte har stämpeln i boken så gäller inte motorgarantin längre. Det var väl dessa motorer som kunde drabbas utav oilsludge problemet också va?


Vad tycker ni i forumet om det inte är stämplar i boken? Men Ägaren av bilen säger att sonen jobbar på ana och har gjort service på bilen enligt bok. Funderar på om han kunde skriva något intyp eller något sånt.


Ja du.. eftersom att det inte är stämplat i boken så måste du få en ruskigt duktig rabatt. antingen det eller skit i det och köp ett annat exemplar.


Med tanke på servicebok, tänk sen när du ska sälja den. Hur ska du förklara det då när det inte finns några stämplar i boken innan du ägde den? Men han kanske har kvitto på alla grejor han köpte till servicarna?


men han säger och han säger... folk ljuger ingen stämpel ingen riktig service i mina ögon... väldigt att servicarna stämmer på dom här bilarna om man vill ha en chans för att sälja dom nån gång... sen hade inte 9-3an samma problem med oljeslag och det är en aero så då har den den bättre turbon... men låter ju som ett jätte prutläge






Leta vidare är mitt svar, skulle aldrig köpa en bil utan fullstämplad servicebok.


Det finns så många exemplar som är till salu så då hade jag sktit i att köpa den utan stämplar och ta en annan för visst det känns tråkigt men du kommer inte ändra dig jag lovar!


Jag har en trevlig -01 Aero till salu om du är intresserad



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka