Bmw M3 (köp)

Hej hej där ute! Jag ska köpa mig en BMW M3 nästa vinter år 93-97 så jag tänkte höra om ni har några tipps på vad man bör se över o liknande! Finns det ev någon klubb som erbjuder en bra försäkring eller liknande? Kom gärna med tipps o ider! Inga tipps är dumma Tack på förhand! /Kalle



Svar på inlägget: Bmw M3 (köp)



Gå in på autopower och läs där. Då vet du allt som man kan behöva veta om bmw


Finns ett beg.test från motorjournalen bland alla videos. Sökt på motorjournalen och E36 så hittar du det


Tackar för tippsen


Det är ju dyra reservdelar så se till att allt fungerar och inte ser för slitet ut....Man känner verkligen att det är en sportbil med lyx..


kolla hos besiktningen vilka fel dem ofta hittar


läs på autopower dom har en suverän köpguide!


Som sagt kila in på autopower.se och kolla köpguiden. M3 är riktigt kul bilar, men kan kosta skjortan om tex motorn strular ordentligt osv. Viktigt är också att bilen är riktigt varmkörd innan man gasar nämnvärt. Absolut inte över 4000 varv innan oljan nått 80-85 grader! Oljekvalitèn är också viktig, kör själv på Castrol TWS. Dyr som fan, men är finare än champagne! Finns många surholkar ute på marknaden och chansa aldrig på en bil då den kan kosta dig skjortan! Man måste vara KRÄSEN vid ett M3 köp!


Tack för mycket bra tipps! Ska kolla runt o höra lite


kolla från 96 o uppåt nya motorn då.. inte helt säker när dom skifta men skiljer ett gäng pollar






Är väl från 96 som 3,2 liters-motorn kom? 321 häst istället för 3,0:ans 286? Så jag tror du har rätt MrKerm.


I realiteten skiljer det nog färre pollar än på pappret tyvärr. Ganska få 321hk som verkligen levererar märkbart mer effekt än 3.0:orna.


Åh fan =/ Det är ju lite synd =/


Jag tittade en M5 på BMW som jag är lite sugen på, 540 Hk, också en trevligt leksak som jag skulle tänka mig att har mellan händerna. M3 är också power och trevligt att leka med.


A okej då ska jag kika efter en nya Den är så jäkla snygg! E36 karossen är stilren från början! Det gillar jag! O tack enu en gång för bra tipps m.m.


Jag har ägt min M3 i 1 månad nu, och den är verkligen rolig att köra Väldigt jämn effektkurva, och den börjar dra redan vid 2500-3000rpm ända till varvstoppet, som ligger på 7400rpm. En M3 idag (93-97) ligger ungefär mellan 70-130k på blocket. Skicket kan variera väldigt mycket! En M3 som kostar 70k är troligtvis en bil som är sämre i lacken, har små fel osv. Jag kollade själv på en gul M3 i söderhamn, den var totalt skabbig och killen ville ha 90k för den! Som wingard_73 sa, var kräsen 3,2an gör 100-200km/h på ca 13,5sek, och 3,0an på ca 15sek. Skillnad är det, helt klart.. men inte direkt jätte stor. Lycka till


Tack för ett mycket bra inlägg har tänkt mig ca 100000kr! Känner en som haft en m3a o lite andra liknande bilar ska försöka ta med han vill köp tillfälle! Är jätte tacksam för alla bra tipps och ideer!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka