Köpråd: Golf 4 vs BMW e39

Tjee, jag går i bilköpartankar och funderar starkt på två olika (väldigt olika) bilar... Antingen vill jag ha en VW Golf 4 eller en BMW e39 520, 523 eller 528 för runt 35-55000kr. Och då är ju frågan vad jag ska välja av dessa bilar? Den får inte dra allt för mycket soppa, den ska vara bekväm på långresor men samtidigt rolig att busa med bra bageutrymme är ett plus så vilken har störst av dem om man jämför golfen med en BMW sedan?? Jag är mycket kluven så snälla hjälp mig! Mvh



Svar på inlägget: Köpråd: Golf 4 vs BMW e39



Nåväl. En Golf e ju inte skön för långa resor i alla fall. Komforten vinner ju bmw lätt på. Edit : En bmw med M inredning krossar det mesta Va bara tvungen


golf iv gti med recaroinredning där sitter du gott samt bensinsnål bil även billigare att försäkra


jaaa asså försäkringen ja, men hur stor skillnad är det typ? (skriver bilen på pappa)


föredrar golf gti med recaro inredning sök på golf antera på blocket så får du fram en fin ex


Golf GTI med recaro inredningen alla gånger! Hade själv en. den drog 0.5-0.6 tills jag la in ett steg 3 från bsr. Från 150 till 210 hk gjorde sitt. Större bus begär på en golf enligt min utsago. Och recaro stolarna är grymma för att vara en "bruksbil".


hur är det med förbrukningen? och framkomligheten?


Utrymmet är ju givetvis betydligt större i BMWn och det märks i kvalité och material-val att BMWn var en betydligt dyrare bil än Golfen när den rullade ut från fabriken. Likaså är dem i regel mer utrustade och går att få med prylar som inte finns i en Golf. Komforten är givetvis betydligt bättre i BMWn. En 5-serie är inte särskilt törstig med tanke på sin storlek men visst drar den nog mer än golfen. I lillebrors E39 540 kan man ligga i 270km/h mätarfart och prata med varandra utan att höja rösten, något som är omöjligt i min S80 T6 med dubbelglas redan i 180km/h. Men BMWn är förvisso lite "sportig" men Golfen är ju mer inbjudande på en kurvig väg och roligare att busa med fast den saknar bakhjulsdrift.


Framkomligheten? Köp en Golf V6 4-motion så får du bra grepp i halkan


Och en förbrukning kring 1 liter milen.






köper du en 528 manuell med m-chassi, så har du en bil med bra komfort, bra väghållning, fin bränsle ekonomi (min snittar 0,6-0,65 utanför tätbebyggt, ca: litern i stan), och går bra(0-100 går på 7,5sec)! Skulle dock aldrig köpa en automat då dom drar mycket bensin och är mycket slöare. Enormt mycke bil för pengarna (ny pris ca:400000kr) Men golfen är absolut inte dum den häller, mycket stylingvänlig och lättare att bygga ljud i den


Jaa BMW vet ju verkligen hur man bygger bränsleeffektiva motorer!, Pappa hade en BMW 525 Touring e34 när den va hyggligt ny, jävla fin bil drog mindre än volvo 855 awd, men betydligt snabbare och roligare.... MEN BMWn var helt usel när väglaget förändrades lite, den fastnade helt en gång (ena bakhjulet snurrade som fan ) på blött GRÄS!... nån som vet om e39 är bättre på lite grisigt underlag??


Bmw e39 har ju Anti spin control, du kan inte ens spinna lös på snö med det i. Va ute och övningskörde i pappas igår när det snöa , helt omöjligt att lägga ut den på sladd med det i, men ett knapp tryck så hoppar den ur och då kan du sladda som aldrig förr:)


Haha den där knappen är farlig den


Livsfarlig, jag hamnade i diket igen i helgen med mina föräldrars 523 E61 p.g.a. för tung fot och avstängd antispinn.


tycker valet är självklart här. Bmw e39a... större, mer kvalite, känns på vartenda detalj att det är ordentligt byggt. dricker lite mer än golfen, men endå inte överdrivet. har kört 3 tankar med min 528a nu. 1,1 liter totalt på en tank på 70 liter. och det e mest statskörning då. på motorvägen i 140 km/h ligger den på 0,8 - 0.9. går att köra under litern i stan med, om du lättar på gasen mellan vägbulorna riktigt fint motorvägslok, och rolig att busa med om man vill det med.. av med antispinn så e den rolig att leka emd nu när det e snö, med antispinn så är den väldigt stabil, och du kan få små kast innan anti spinnen går in och styr upp... angående försäkring.. verkar som du är rätt ung, precis som mig (21bast), och jag har HALVförsäkring som jag själv står på, och den är på 700 i månaden.. kanske inte billigt, men inte dyrt heller. bor mitt i centrum också, så inte på landet (min förra 200sx kosta 1500 i månaden för HALV)


Du får isolera knappen så att pappa inte trycker


Jag körde en Golf 07a från Stockholm till Helsingborg och tillbaka i somras. Det var inte roligt skall ni veta. Självklart gemför jag med min egen Honda som är klassledande. Men jag hade stora förväntningar på Golf faktiskt. Det blev en besvikelse. Ergonomi är usel! All reglage sitter mer eller mindre fel. Ratten var skit! Trångt fram, back och i bagage. Stolarna (ej Recaro) obekväma de med. Det var inte tanke att skita ner Golf men den passar inte mig i alla fal.


beror på hur gasglad du är. 6ans växel och lugn gas så ligger man lätt under litern på landsväg. Den drar över litern i stan, som vilken annan bil som helst. (om man inte kör en 3cyl på 45hk )


BMW 320I och den är bensinsnål.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka