Köpråd: Volvo

Hej jag har en Ford mondeo -93 som nyligen bestämde sig för att tugga av kamremmen och slå sönder ett par ventiler när jag var ute och åkte och nu behöver jag en ny bil! Jag vet iaf vad jag vill ha och det är en Volvo, jag vill kunna meka med den själv och slippa lämna in den till en verkstad varenda gång en sland går av. Men jag vet dock inte vilken volvo jag ska ha, det finns ju som sagt ett par st! Skulle uppskatta om någon som faktiskt kan någonting om bilar kunde skriva ner vilken Volvo och varför just den är bra. Tack tack



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo



volvo 940/945 är ju en mycket bra och lättmekad bil, lite modernare än 700-serien och därav säkrare. reservdelar till 940 är inte dyrt finns överallt till bra priser! sedan så finns det ju 855/855 också lite knepigare att mecka med men ändå relativt lättmeckad... Håller inte samma "evighetskvalité" som 940:an dock. 850:an är smidigare och roligare att köra än 950:an, annars är båda bilarna mycket bra och PRISVÄRDA alternativ. Jag hade nog tagit en sen årsmod av 945. hoppas att det var lite hjälp


av 850 och 940 hade jag tagit 940, bakhjulsdrift, lättmekad, svängradien, du kan vända på en 5krona plus att dom är jääkligt bekväma att köra/åka med i..


Tackar för svaren och ni säger ungefär samma sak som dom andra jag pratat med, Jag har svårt för 940 för den ser ut som fan innuti tycker jag men annars väldigt fin bil att köra. 850 ser lite bättre ut men den har jag aldrig kört. Det enda kravet jag har igentligen är att den ska gå frammåt och att det ska vara kombi


jaaa, precis 945 ser ju inte allt för modern ut innuti, där är 855 betydligt bättre. du kommer förmodligen provköra en 855 och bli helt såld på hur den är, MEN bli inte det allt för fort, 855 har fler kända "sjukdomar" den är inte lika lättmeckad som sagt och så är den framhjulsdriven, en smaksak men jag tycker inte att det är lika kul. (se upp med spindellederna på 855, samt andra komponenter i framvagnen, min pappa har haft tre 855:or och efter varje gång så har han sagt ALDRIG mer volvo!) (nu kör han audi a6 -2008 )


vet inte hur lättmeckad dom är,men annars är v70 en skön och billig bil:)


Ok, jag har suttit och tittat runt nu en stund och hittat någon som verkar ok men ingen sådär så man skriker OHOJ VA SKOJJ Jag har även tittat på V70 men den går som sagt utanför min prisgräns, har inte hittat en enda bil som kostar under 20 000 och en V70 kan inte vara hälften så lättmekad som en 855 eller 940, eller har jag fel ?


850 för det är bra vinterbilar (läs framkomlighet), mitt ex har varit felfri mellan 20-25000mil förutom slitage som bromsar, bra komfort, sköna stolar, rymlig och praktiskt. Det negativa är att femmorna är lite törstiga. S70 är ju nästan samma bil men är lite snyggare och har modernare inredning.


Håller faktiskt med dig om 940. 850 är väldigt trevliga att köra faktiskt. Visst, det varierar säkert från motor till motor. Men generellt är det jävligt trevliga bilar. Tyvärr vill jag inte ha någon mer sån, men det är mest för att jag inte kan ett skit om att meka med bilar. Ta en titt på min 855 T5, som jag har i mitt galleri nånstans. Den saknar jag ibland fortfarande. Det var just det där att det kom lite småfel hela tiden, och jag kan som sagt inget om bilar. Sen drog den mycket bensin och blev därför väldigt dyr att äga. Men oj vilken trevlig bil i övrigt!


Volvo 740 - Alla dagar i veckan!






Vill du ha en lättmekad bil så köp en bil med b20, där kan man snacka om enkla saker:P.....


940 utan tvekan


Varför inte en klassiker? 242 GT Den modellen duggar ju inte tätt direkt..


utan tvekan tycker jag 945:a,,,, bra bil å köra, lättmeckad å så bakhjulsdrift:D 850 e väll den modell där det börjar bli mer avancerat, el..?? å invändigt e det väll ingen jätteskillnad.


Tycker du inte 940-in är fin inuti kan du ju alltid köpa dig en 960 eller v90.. Lättmekade bilar med lite modernare inre!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka