Bilder: JDM Tråden!

Tycker det är för lite JDM här på garaget! Startar en tråd och se om folk har lite intresse eller roliga bilder att dela med sig. En bil som är JDM är tillverkad i Japan, för den japanska marknaden. Det är inte svårare än så! Jag börjar väl då..



Svar på inlägget: Bilder: JDM Tråden!



Cleant kolla motorn S15 med 2JZ spis kör 10 seks repor på gatdäck i USA så clean Zigen FN fälgar om jag inte minns fel med.. G35a med Top Secret kjolpaket och Volk GTC fälgar R32 GTR med WORK EMOTION fälgar


Alla var inte riktigt vad jag föreställt mig vad JDM är och står för, men absolut inget fel på bilarna.


De är bättre med UDM Tyvärr har jag nog inget att erbjuda här.


EP3 & DC5 :>


Jag vet inte vart jag ska börja och vart jag ska sluta. Mest integror av någon anledning... Ett litet urval.


fan vad snygga bilar! speciellt hondorna


the zebb is never satisfied, Åberg :E Och ja Cappucino, Hondorna är snyggast, alltid.


Jag får väll också bjuda på lite JDM-porr..


Första bilden i första inlägget är ju helt klart vackraste Jdm bilen än så länge






Oldskool JDM är inte fy skam det heller...


Många underbara bilar och bilder! Kul att det finns intresse! Lite synd bara att det inte alls finns många riktiga JDM-bilar här i Sverige


Sorry men dom baklamporna är allt annat än JDM.


Vad ingår i en JDM? för en annan som inte hänger med i trenderna;P


Ett par finns det, men snart en till. Min är ju dessutom redan RHD!


Ok, jag ska dra lite snabb bakgrundsfakta. JDM scenen startade i USA(!) 96-97 någonstans där. Grundidén var att ha en rolig bil med kvalitétsprodukter men samtidigt en känsla för stil och finess (vilket många Japsar själv saknar). I och med att USA aldrig fått dom roliga modellerna från Honda, dvs ingen riktig VTEC motor på den egna marknaden mm så var det en självklarhet att på något sätt försöka få tag på detta, tillsammans med eftermarknadsprodukter från Japan. Resultatet blev lite olika team där vissa fick sina Japanimporterade bilar inreggade, och vissa inte varpå man tog en vanlig Civic/CRX motsvarande och flyttade över allt som den Japanska marknaden var ensamma med. Det är dessutom iom detta som högerstyrda bilar är poppis i US, det är nämligen status att ha en "äkta" JDM bil. I samband med ombyggnationen så fixade man upp bilen med ny lack och allmän uppfräschning. Detta tillsammans med eftermarknadsprodukter såsom avgas, fälgar, stolar, coilovers mm mm som var reprensentativa för den japanska marknaden då man ansåg det vara betydligt bättre standard på produkterna än vad som tillverkades i US. Detta blev förstås ganska snabbt poppis och nu 10 år senare så har det växt utanför US och börjat ta stort fotfäste i resten av världen. Team som man kan säga var med och startade eran är bla FF squad, Team Rice mm. En film som förklarar detta väldigt bra är "Pursuit of function" http://www.youtube.com/watch?v=ssqbMPZEm0c' EDIT: Vad är JDM? JDM är en japansk bil, oftast Honda(då Honda är störts i US) som är smakfullt stylad med produkter från Japan. Det kan till exempel vara en Civic -92 med bytt motor till en större, sänkt, eftermarknadsfälgar från en Japansk tillverkare (antingen hustrimmare eller vanligt företag typ, work, volk, SSR mm) dimljus som bara var orginaltillbehör i Japan, eftermarknadsstolar med samma kriterie som för fälgar samt ett eftermarknadsavgas, likadant där. Så kan man väl säga att ett typexempel på en JDM bil ser ut, såklart finns det undantag men i stora drag så handlar JDM om kvalité och gener ifrån racing.


Tack så mycket. Jag hade dock aldrig lagt in en bild på min bil i en nischad tråd där den inte alls passar in, men vassego.


Kan man få en förklaring till vad JDM är för nåt?? Jag är ny i hondaträsket därför frågar jag


Två steg upp.


Klart d finns bästa! peace!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka