[KÖPRÅD] M3 e36

har blivit sugen på en Bmw M3 E36 men eftersom jag inte har ägt nån bmw innan så känner jag mig lite lost när det kommer till dom bilarna. det jag vet i dagsläget är att det finns 3 olika modeller av e36:an i sverig/europa(?) 3.0 286hk, 3.0GT 296hk (?) och 3.2 321hk det jag har siktat på är väl 3.2:an mest för att den på pappret är nyare och är _lite_ snabbare. sen ska väl 3.2 va 6växlad i manuellt utförande. Skulle gärna vilja veta om det är så stor skillnad på dessa bilar. nån som kanske har ägt el kört de olika alternativen och har lite att berätta. valet av kaross låter jag va osagt. känns som att kupén ligger bäst till men hittar man en limo el en cab till bra pris och vettigt skick så drar jag mig inte att överväga det. det här med manuell el smg.. HUR bra är SMG:n? hur ser service schemat ut på dessa bilar? vad brukar gå sönder och vad ska man kolla när man köper M3:or? har väl 1000 frågor till så hjälp mig nu i bmw djungeln...



Svar på inlägget: [KÖPRÅD] M3 e36



Kolla autopower.se, där finns det mesta om Bmw inklusive ett par köpguider. Annars är det väl rent allmänt vanligare med motorras på 3.2an eftersom det tas ut mer effekt ur dem och SMG på E36an är en känd felkälla.


Ja som sagts tidigare så kolla autopower.se. Mycke bra folk som kan sina grejjer.


3.2an är bättre på allt! kolla så att bilen har en bra historik. e36or kan ha en förmåga att spricka vid infästning till bakvagnen. smgen ska du skippa en dålig konstruktion.. m3 e36 är en väldigt bra bil men få svaga punkter. Annars är de väl lika som en vanlig bil kolla så bromsar är ok och så då bilarna körs hårt


strunta i om det är en 3.0a eller 3.2a för effektens skull kolla mer på skicket. min 3.0a soppar mattan med en original 3.2a ang motorkaraktären så har 3.0an en rivigare gång än vad 3.2an har som är mer snäll över hela registret. lite mer gubbaktig alltså 3.2an har mer problem med den dubbla vanosen rabbla upp 10st 3.2or på blocket så kan du säkert hitta minst 3-4st som motorn är bytt på du hittar aldrig eller sällan 3.0or med utbytt motor. det säger väl lite om problemen med dom. hittar du nån fräsch 3.2a så kolla upp om vanosen är bytt. det är nästan ett måste att dom har bytt eller renoverat den annars finns risken att du åker på det. 20k fattigare.


Kan bara säga - jävligt rolig bil att köra och är den i bra skick känner man verkligen kvalitén rätt igenom och det känns nästan som att inget på bilen kommer gå isönder Ska nog själv köpa en någon gång Har varit en drömbil länge.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka