Köpråd: Bra Vinylspelare

tackar för tipset, och som jag ser de kan de vara värt att lägga 5-6k för att få något bra.



Svar på inlägget: Köpråd: Bra Vinylspelare



Riktigt kul att det finns folk som gillar gamla härliga vinylskivor.


Dual är ett bra tyskt märke som funnits länge och jag tror 505:an finns på många ställen fortfarande, orfofonpickup brukar ingå. Dual har 415 och 455 också, lite mer budgetspelare. Själv har jag en Cs5000, gammal lyx med träfaner. Vill du ha gå ett steg till ska du se till att köra med moving coil pickup istället för vanlig moving magnet, ljudskillnaden är väldigt stor. Det kostar lite mer och du behöver ibland en separat förstärkare för den typen av pickup men då kan man få kalla sig riktig audiofil hehe Annars ju ett hett tips att köpa en bra gammal begagnad märkesspelare. Då står det inte "made in china" på grejerna heller. Se bara till att få prova sakerna innan och kolla så pickup och nålar är friska.


men säg att man kollar beg. är ju fortfarande svårt som f-n och veta vad som är bra osv. men kolla på nya är ju fan inte lätt heller.


http://www.hifiklubben.se/produkter/ste . _svart.htm är detta något att ha?


Klart godkänd..


Thorens är ett gammalt vinylspelarmärke också. Borde finnas en hel del beggade. Av nya "hifi" spelare i den prisklassen du är intresserad av finns Rega P1. Sen finns det ett märke som heter Pro-ject som gör några billigare spelare med minimalare design om man gillar sånt. Pickuper kanske du kan bra om själv men ljudet hänger väldigt mycket på den och kan ju lyfta en billigare spelare väldigt mycket. Ibland är det som natt och dag faktiskt. Jag skulle nog hellre satsa på en billigare spelare och sen en schysst pickup som uppgradering än tvärtom. http://www.ljudmakarn.se/view.asp?art_id=162&menu=2 http://www.ljudmakarn.se/view.asp?art_i . amp;menu=1 http://butik.hifi-punkten.se/info.asp?K . mmer=td190


kollade lite på en rega p2 http://www.referenceaudio.se/default.as . tID%3D4209 med Goldring Pickup som dom rekomenderar, men som jag fattar de behöver man ju inget riaa steg om man har skivspelar ingång på recivern


köper denna i helgen om ingen har någon invändning


Vanlig MM moving magnet ingång är nästan standard på förstärkarna. Moving Coil pickuper behöver ofta en separat låda, inte alla förstärkare som har det.






linn lp 12 mycket bra.. fast ej billig.. nä men du kan köpa en fin för 2500:- hifihuset 019-145600


ajuste hifihuset finns ju i stan, får åka dit och snacka med dom



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka