Köpråd BMW 330Ci, Varför drar den mycket åt höger?

Tjenare! Är sugen på denna bilen http://www.blocket.se/vi/19176202.htm?ca=23_11_s Den kändes riktigt bra när jag provkörde den men det fanns ett problem. Bilen drar väldigt mycket åt höger, om man kör på en rak väg och släpper ratten skulle man åkt av vägen på 1-2 sekunder. Man får verkligen hålla ratten för att köra rakt, tvivlar lite på att det har med hjulinställningar, däcktryck eller däckslitage att göra som säljaren säger. Säljaren säger att bilen var bra när den kördes till bilfirman. Någon som känner till något om denna bilen eller kan tänka sig vad problem är? Lite övriga köpråd uppskattas även Tack på förhand /Rikard



Svar på inlägget: Köpråd BMW 330Ci, Varför drar den mycket åt höger?



På E46an är det väl egentligen rost på motorhuv och baklucka som man ska hålla utkik efter. Det andra "typfelet" på den modellen är just framvagnen, alltså bussningar etc. Så här ska den ju inte bete sig, och om hjulinställningen inte står tokfel borde den inte dra så jävligt. Den har kanske varit av vägen i vinter och blitt sne? Kolla upp det ordentligt, kör till en däckfirma så kan de säkert provköra och se vad som är fel. EDIT: Att plastluckan till bogserkroken fattas gör ju inte en mindre misstänksam, och varför ingen växel knopp


http://www.blocket.se/vi/19590807.htm?ca=11_s http://www.blocket.se/vi/18830065.htm?ca=11_s


Är man ute efter en 330 är man nog inte beredd att hoppa ner till en 4-cyl 320 Men varför inte 325 E90? Nyare och bättre bil med bättre andrahandsvärde, och den "nye" 325an är på 218hp alltså ingen stor förlust mot 330 E46ans 231...


Hehe 320 känns lite för klent kanske. Men jag har tittat på 325 E90 med M-paket, riktigt trevliga bilar. Säljaren sa att någon hade stulit växelknoppen, plastlocket och repat dörren. Men allt sånt ska fixas. Den ska inte ha varit krockad och bilen är ju svensksåld och 1 ägare så historiken är klockren. För övrigt tycker jag priset är lite i högsta grad, men den är också snyggaste E46:an i sverige enligt mig.


Ähh, strunta i BMW:n och behåll SAABen din då sparar du pengar


Haha skitet startar ju inte längre


Alla som har intresse av att köpa en E46 eller redan äger en sådan ska vara väldigt uppmärksamma på rost i golvet kring infästningen till bakvagnsupphängningen, tyvärr ett vanligt fel på dessa och som kostar skjortan att reparera. Bara ett tips!


Ptja.. du får ju en Audi A5 1,8 TFSI för strax under 300 000kr, om du ändå är där 'uppe' i prisklasserna och nosar


Men snälla jämför inte Audi med BMW Skämt och sido, Audi intresserar mig inte alls.






Någon som har något att säga om 325 E90? Man kan ju få fina med M-paketet för ungefär samma pengar.


hmmm det där är en 04 i pappren och den har 4 ägare... ingen mätarstälning på¨vv dock...


Jag hade en BMW E46 325Ci 2004 med STCC som nu är såld. Bilen drog åt båda hållen (drog åt höger på en väg, drog vänster en annan väg) kollade då upp problemet med detta på både däckverkstad, vanlig verkstad och ingen kunde hitta problem. Det visade sig vara att bakdäcken var alldeles för breda bak, jämfört med framdäcken (bakdäcken byttes av ägaren innan mig) Jag provade byta till vinterdäck och problemet försvann, så det är mitt tips till dig, be om att få provköra bilen med vinterdäck eller andra däck. Och angående E90:an så hade jag hellre valt den, håller längre och du får säkert mer för den sen när du väl ska sälja den.


Tydligen är det inte bilen på bilden som säljs, utan en annan. Kolla bara regnr på bilden och kolla på regnr på annonstexten.


hnn885 är en 59as austin


Tack för tipset! Den har 225 fram och 255 bak, så kan kanske vara det även i detta fallet? Funderar faktiskt på E90 istället.


Att BMW har bredare bakdäck än framdäck är inget nytt, det är vanligt på starkare modeller. Det har inte så mycket med spårigheten att göra. Det som gör att bilarna spårar är snarare att det är breda fasta/stabila lågprofildäck, mjukare smalare vinterdäck med hög profil är mycket mjukare i sidled. Angående rosten, sedan 2004 har BMW 12 års rostskyddsgaranti så det är inget att oroa sig för (än).


Jo det är bilen på bilden, rätta regnumret är WFY016. Den har ingen mätarställning för att den inte har blivit besiktigad än. Vet inte varför det står 4 ägare på VV.


Men varför skulle breda fasta/stabila lågprofilsdäck spåra kraftigt åt höger på en rak och jämn väg?


Glömde! Om bilen tokdrar till höger är ju något fel. Kan räcka med en framvagnsinställning om någon har varit uppe på en kant i högre fart, men se till att bilfirman fixar det INNAN du köper den!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka