Köpråd: Volvo 850 elr Honda Civic 92-95?

Hej! Har i dagarna funderat på att skaffa en första bil. Tänkte höra lite med er som har lite erfarenheter inom dessa modeller. För och nackdelar för båda bilarna? Vet inte riktigt vad man ska välja för bil då man inte ägd någon av dessa modeller innan. Ni får även komma med andra förslag på bilar som ni haft bra erfarenhet av, dock får inte priset vara så högt då jag nyligen gått ut skolan. Har dvs inte för mycket stålar, men säg en max summa på 25.000:- ? Skulle va mycket tacksam över de hjälp jag får. / M



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 850 elr Honda Civic 92-95?



Som det påpekas i alla "vad ska jag köpa för bil-trådar" så är det rekomenderat att man anger vad man har för kriterier. Ska bilen vara snål, bekväm, snabb, snygg. Kanske tycker du att det är värt att gå ner i årsmodeller för att få en roligare bil osv... Berätta vad du söker hos en bil så är det lättare för alla att hjälpa dig. //Alex


svensk kvalité mot asiatisk kvalité. Sweden rocks ^^


men fasen så mycket mer skoj för de pengarna med en civic sedan att det finns nästan hur mycket tillbehör så man kan göra bilen mer personlig till civicen gör ju inte att det blir sämre. sedan är inte volvo fy skam heller, sköna och relativt tysta att åka i, något som man märkligt nog börjar gillar mer o mer nu när man blivit några år över 20... därav min jaguar (även om jag köpte mig en civic hb i helgen....)


Haha, på vilken punkt skulle en Volvo hålla högre kvalitét än Honda? Jag gillar Sverige, men vi gör inte bra bilar.


krockpunkten skulle nog ne 850 klara sig bättre än en civic åtminstone de som ligger i den önskade prisklassen....


Okej, jo inte lätt att få med allt på en gång :p Den ska vara snål, bekväm, snabb, snygg :p de vill väl alla men samtidigt har man inte råd med allt. Men snål är ju ett plus för mig iaf, bekväm är inte ett måste då man kan byta säten osv behöver inte vara så snabb då jag tänkt modifiera bilen och inte tänkt att gasa för mkt hoppas detta hjälpte dig lite mer:p


Snål = Civic(åtminstone bränslet skulle jag tro, volvo är törstiga) Bekväm = Volvo Snabb = 850 glt är slö, turbo betydligt bättre. Civicen har jag ingen erfarenhet av Snygg = Smaksak Så det är rätt jämnt..


Dagens citat. Eller är du ironisk?


jadu om svenska bilar höll lika hög kvalite som japanska skulle de rocka






största problemen med hondorna är väl rosten. De brukar rosta rätt bra i bakskärmarna. Men jag skulle satsat på en honda lite mer körglädje in en sådan än vad det är i en 850. 850 + Bra komfort Driftsäker - Drar mer bensin än Hondan Hondan + Driftsker Bensinsnål - Dåligt rostskydd Inte lika bekäm som volvon för långturer Men skulle jag valt hade jag tagit Hondan.


Höll på att trilla av stolen när jag läste detta, visst kunde vi göra bra bilar en gång i tiden men den tiden är förbi och Japanerna är dom som tillverkar dom bästa bilarna just nu.


Men snart är det ju kineserna som tillverkar Volvon också så då blir det väll fason på dom med ;D


volvo 850 är en bra bil,men hadde köpt en honda då de är mkt roligare och köra


Får tacka för alla svar, lutar åt Honda då den är mer bränslesnål och mindre roligare att ha en bil som inte jätte många har där man bor;) Men är inte helt hundra än, men tack för alla svar, det har hjälpt (:


Passar på att fråga här - vad ska man se upp med ang köp en Honda Civic ?


Vad jagar du? En sugis, som är billigare i inköp och försäkring, då är nog Hondan ett piggare alternativ, men 850 T5 går inte av för hackor, men är dyrare i inköp, dyrare försäkring och törstigare (mer effekt).


Hade valt Volvon mot allt vett, men krocksäkerhet och en bil som inte är en "busbil" på samma sätt som Civicen är att föredra som förstabil. Tillbakalutad, bekväm och lite dugligare till vardags och rymmer ett par polare.


Jag kommer väl ha min mest till att styla till lite å ha sen till bruk. Då jag har 6 mil till jobbet. så måste ju Ciciven luta åt det närmasta för mig ?


Jag kör ca 10 mil tur/retur totalt till Lernia nu varje gång jag är där - och enligt färddatorn ligger jag i snitt på 0,8 med 850n, vid lugn körning. Tycker det är okej, men det går ju åt mycket mer soppa om man börjar acca och ha sig. En sugis kan inte bli lika törstig även om man drar på fullgas, men å andra sidan rör det inte på sig lika bra. Men ska du bara pendla och köra lugnt kan du lika gärna satsa på Hondan. Kolla försäkring på bilarna, skatt, inköp, provkör dom... Skapa dig en egen uppfattning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka