Köpråd: V70 -05/06

Tjenisar! Har faktiskt sökt lite runt om här. Men nu är det dags för mitt första bilköp. Har hyrt diverse bilar under 1 års tid nu vid behov. Så man har ju känt efter från wv golf,kombi till seat leon, diverse volvo. Har slutligen fastnat för diesel V70. Max priset som både jag å sambon har gnubblat på hamnade på ca 140k. Sen hade man päronens 06:a tror jag det är, så det blir spikat på en sådan. Vad är rimligt pris för en 05/06 som gått 8000 mil - 11.000 ? Vad bör man kolla upp? vad ska man ha i skallen när man väl ha bilen framför sig antingen i en bilhall eller där vart man nu ska köpa den? vad kan försäkringen tänkas ligga på? Är 26, den bör väl hamna under 1000 lappen? Vet att försäkringen är väldigt olika men man bör väl kunna tumma lite tummen och pekfingret? Dessa frågor finns säkert här på forumet, men hittar ej något som hjälper mig. Tacksam för svar! Ha en skön fortsättning.



Svar på inlägget: Köpråd: V70 -05/06



jag skulle leta på blocket för där finns de v70s i överflöd. och i dessa tider kan man göra riktiga fynd med tanke på att beg. marknaden står stilla så de finns fina prutmåner 140k då kommer ni få en riktigt fin v70. serviceboken är väl de viktigaste, annars är de väl standard grejer, som att provköra bilen och kolla genom bilen noga.


Kolla kvarndammen.. www.kvd.se Finns många V70 D5 or där.


God morgon & tackar tackar! Ska ta mig en titt där,hade inte tänkt på kvd alls... Ska se samtidigt vad ja kan få ner priset på bilen hos volvo i borås. Syrrans x knegar där som försäljare så man bör ju kunna få ner priset skapligt. Några fler åsikter & punkter man bör ha? Trist och bli "blåst" på pengar bara haha EDIT:Är det betydligt stor skillnad på 2.4 D & D5 ? Det som ja hittar är att D5 har 6vxl, 185hk.


Försäkringen bör hamna på under tusenlappen ja. Men det beror ju lite på hur många mil du beräknas köra, vilket försäkringsbolag o.s.v. Jag skulle köpa hos bilhandlare, även om det då blir lite dyrare. Så försök att inte kolla en massa privata grejer på Blocket eller så.


Ang försäkringen så vet ja ju att det finns en djungel av gah! =P bra å veta bara. Blir nog en bilhandlare faktiskt, dock får jag vänta 2 veckor innan jag kan spana lite. Nämnde i förra inlägget att jag har en tråd att dra i lite. kan du svara på frågan i förra inlägget ang D5 & 2.4D ? är det stor skillnad? Tänkte om man ska offra tid och bara gräva efter D5


Va ligger skatten på en v70d på


185hk kom just 06 innan dess så är det 163 som gäller... Så vitt jag vet så är skillnaden på 2,4d o D5 endast programvara som skiljer... 163 eller 185hk 6vxl eller automat har båda... Jag hade kollat efter en 06a o kanske gärna en summum letade efter en sån innan vi köpte min för dryga året sedan, då va det ej gott om dom men tror det finns betydligt fler nu Sedan hade jag även kollat efter någon med sportchassie=något lägre chassie plus alltid nivå reglering.. Köper du den på volvo så är det inte mycket o tänka på innan för allt går ju på garanti


Skatten på Dieslar ligger väl alltid på över 3.000 kr (delas på tre gånger per år)? Var inne på en Diesel när jag köpte ny bil. Men det blev inte så. Köpte istället en flexifuel med en skatt på något kring 700 kr per år.


så det får försöka bli en D5 -06:a då. Några kommentarer? va bör man tänka på ang miltalen? vet ej va ja kan få för priser på just denna modell, men vill ju gärna ha under 140 för då kan man lägga till annat på bilen med resterande pengar =P Stort tack till er som tagit er tid och svarat. EDIT: vill ju liksom inte köpa en bil som gått jorden runt sjutioelva gånger precis. Vad är max miltal för er när ni kollat på beg? Man bör väl ändå kunna kräma ut hyffsat bra bil i den prisklassen?






D5:an är ett riktigt bra val. priset ligger väl ungefär på mellan 100 och 160K beroende på mil och skicket. Angående miltalet ska du absolut inte stirra dig blind på det. Kolla hellre på skicket, och försök se hur bilen är körd. Ja har en bekant som har en V70 D5 som nu gått 64 000 mil, och fortfarande går hur bra som hellst. Men satsa på en som gått runt 20... Då har dom riktigt mycket kvar att ge.


Aha ok ok, bra å veta... fått nys om en som gått 13k +-. Blir att man alltid stirrar sig blind på diverse siffor... Aldrig ägt en bil så lite svårt och veta. Tack ändå för tålamodet


Om den rullat över 13 000 och är en Automat - låt en Volvo-verkstad titta igenom Automatlådan... Jag vet ett flertal bilar som rasat automatlåda mellan 15 och 20 000 mil....! Och se till så att bakbromsarna är bytta också - annars lär du garanterat råka ut för det klassiska V70N felet att handbromsklossarna inne i bromsen släpper, och dras med runt och slår sönder hjulnav, hjulspindel, bromssköld, hjullager m.m..... Den reparationen är svindyr och kostar någonstans runt 12 000:- Tänk även på att en V70N diesel drar runt 0.75-0.9 beroende på hur du gasar... Så det är ju inga spargrisar. Skatten ligger på 6600:- vilket är sjukt högt på en vanlig Svenssonbil. Detta pga hög bränsleförbrukning.


Det är manull på den, orka automat =P ang bränsle förbrukningen så vet ja då ha missbrukade päronens i 2 mån. Så förbrukningen är rimlig,dock finns det ju snålare bilar. 0.9 lät ju lagom mycket då en T5a drar enligt en del infobland 0.88


Bränsleförbrukning, l/100km, blandad körning: 7,9 Bränsleförbrukning, l/100km, stadskörning: 10,5 Det är Volvos egna siffror...!


höh där ser man. men sen sagt är det ju mycket runt omkring som spelar in =P är det baserat på manuall eller automat?


Automat iofs....


aha ok...auto drar ju mer än manuell, men inte så himla farligt


Drar en T5 0,88L/milen på blandad körning? fan en t5 drar ju runt 1,2-1,3 volvos bilar är törstigaoch D5 är inget undantag


konstigt när min t5:a drar runt litern i normal körning med s60in



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka