Köpråd: Volvo V70 2.5T 05-06 vs Saab 9-5 kombi 2.3 T 05-06?

Vad skulle ni välja Volvo´n vs Saaben? Körglädje, Kvalitet, ägarkostnader?



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo V70 2.5T 05-06 vs Saab 9-5 kombi 2.3 T 05-06?



Saab, priserna kommer sjunka som en en saabaktie


Med tanke på ägarkostnader; på en bil vars tillverkare av reservdelar snart är försatt i konkurs skulle jag akta mig lite. Sen lär ju inte andrahansvärdet vara lysande precis. Sen så är ju Saaben idag en 12-13 års gammal konstruktion och håller absolut inte måttet längre.


Saab 9-5 och v70 lanserades ganska samtidigt, och v70 är egentligen bara en faceliftad 850. Så varför skulle konstruktionen på 9-5 vara sämre? Jag tror att båda är jäkligt bra bilar för pengarna, och tycker du ska ut och provköra dom och ta den du känner dig mest hemma i!


saab och volvo e båda billiga bilar att köra. driftskostnader, prestanda & försäkringar är väll snart likna. Men det jag ser mest i fördel är att volvo håller bättre i andra hand speciellt nu om de kusars.. Men det e inte så troligt men vem vet. Mera nackdelar med saab än volvo i dagens läge. Sen på interiör och yttre så ser volvon bättre ut då jag tycker saab just 9-5 ser ut som gammalt. Ta 9-3 den e mkt snyggare och mera faceliftad. annars e volvo v70 mkt bra bil.


Hade valt V70 av de du frågar om, modernare, lastar bättre och ingen risk för konsekvenser från Saabs framtida öde. Men är du ute efter körglädje tittar du på fel bilar.


Självklart volvo! ! ! Du kommer att förlora massa pengar om du köper saab. Jag tar hällre en brödrost än köra saab.... Å jag tycker inte änns om rostatbröd


Kom på att du frågade lite frågor med, så tänkte försöka besvara dom på 9-5. v70 har jag faktiskt ingen aning om, har aldrig ägt en själv. Har dock en kompis som jobbar som taxichaffis och har haft ett par v70's. Han säger att reservdelarna är sjukt dyra, men som sagt är det bara nått jag hört och vet inte hur det ligger till gentemot andra märken/modeller. Iaf. I mitt tycke är 9-5 en bil med ganska mycket körglädje, man sitter bra, dom går mjukt och fint och har hyffsat med pulver för en bruksbil, och är relativt enkelt och billigt att få sig ännu mer hk! Kvaliteten tror jag ärligt talat ligger rätt lika på båda bilarna. Ägarkostnaderna är bra, billiga att försäkra. Och tror det mesta ligger ganska likt v70n även här! (Vet ju som sagt inte hur det är med reservdelar) Sen som sidnotering tror jag inte det hjälper honom att folk som hatar saab eller volvo övht svarar här. Personligen kan jag inte säga att den ena bilen är bättre än den andra, just för att jag har inte haft båda. Har aldrig ägt en v70, men det är klart en bil jag skulle kunna tänka mig, fast jag tycker 9-5an är snyggare! Och fortfarande tror jag inte du kommer få några vettiga svar här som verkligen pekar dig åt ett håll, så jag tycker du ska fara runt och testa bilarna! I slutändan är det ju vad man trivs med själv som räknas


idiot On topic så tror jag att en 2 hands saab e ett av de mest prisvärda bilar du kan köpa, men vänta tills saab går omkull helt om det nu blir så, massor med okunniga människor kommer slumpa ut sina bilar till vrakpriser för att dom inte vet att reserdelar,service mm kommer finnas kvar.


stranda en val , kasta en stol........... pajkastningen är startad. Grattis alla barn






saab tycker jag ser mycket snyggare ut. båda bilarna funkar säkert bra men satsa på vad du tycker istället fråga här i forumet blir svårt alla tycker ju olika och sen blir det bara bråk. lycka till


Första generationens V70 (den som fanns mellan 97-00) ja men nu frågade han om en 05-06 (alltså andra genertionens V70) och det är en helt annan bil och har ingenting gemensamt med den första.


Funderar själv på en saab, då den är billigare i inköp, och känns som en vettig bil, men det beror ju på hur det går med SAAAB.


Detta är ett rätt självklart val. Volvon alla dagar i veckan. Saaben är uråldrig jämfört med volvon. Den håller inta samma höga kvalitet generellt sett, tänker mest på knappar, klonkande från framvagn, Kvalitets intryck osv. Reservdelarna ligger väll ung samma dock är ingen av bilarna spec dyra. Dock kanske saaben inte är att föredra då flera av saabs leverantörer utav just reservdelar har tvingats i konkurs då saab inte kunnat betala sina fakturor, så reservdelar kan nog vara ett problem att finna snart. Sen har vi det här med material i bilarna, saaben har väldigt mycket trist sprickbenägen plast, knarrande dörrsidor osv. Volvon har en sjuk stereo orginal inga knarrande plastdörrsidor osv. Man åker betydligt bättre i volvon och den har halvskinn orginal. Ur underhålls synpunkt så är inte volvon lika rostbenägen än saaben pga konstruktion, den är även lättare att hålla efter i rekond synpunkt. Lacken på volvon är antagligen en av de bästa lacker på marknaden efter audi. Ja massor talar för volvon. Dock är saaben aningen roligare att köra med sitt styvare chassie men inte så det överväger till saabens föredel. Den STÖRSTA frdelen för volvo är deras andrahands värde. Dom sjunker inte som en gråsten som saab gör i dessa dagar så ekonomiskt sett är volvon sjukt mycket bättre val. DOCK DOCK DOCK!!!! om jag skulle köpa en bil i 150k klassen så skulle ju jag aldrig kollat på dessa när du får en bmw 5serie för samma slantar med samma utrustning! och då skulle jag rekomendera dieslen! Men bilda dig en egen uppfattning åk och kolla på flera olika bilar provkör kläm kän lukta osv och sedan välj! Men tänk på att den billigaste bilen i inköp är inte alltid den billigaste i längden. Mvh Mattias


Som det stog på STCS: Volvo kör man, Saab åker man. Volvo tar man sig från A till B, Saab kör man där imellan. 9-5 utan tvekan.


Antar att du menar *Saab kör man, Volvo åker man*? Tyvärr kan jag inte hålla med dig, är TS ute efter körglädje får han många gånger mer av den varan i en Bmw (Som i sin tur är billigare att äga än någon av ovanstående och dessutom bakhjulsdriven) än i en Saab. Bmw kan du läsa på om på Autopower.se, om det nu väckte nått intresse


*Sorry för lite OT* Billigare att äga? Vart bara lite nyfiken på vad du baserar det på? Mig veterligen har aldrig bmw's reservdelar varit spec jättebilliga, och det finns heller inte lika mycket att få tag i beggat. Skatten vet jag inte. Försäkringen på en bmw med ungefär lika mkt hk på en bmw som en volvo eller saab ligger rätt mycket högre. Bensinförbrukning kan jag inte uttala mig om, då jag bara kört gamla beemers. Körglädjen är väl en smaksak, och är inte bara baserat på vart drivningen sitter, vore det så då kan vi ju säga direkt att bmw har ingen körglädje heller, utan det är bara köpa sig en 4wd.


Som redan sagt, bara för att om nu saab lägger ner så kommer reservdelar fortfarande finnas att tillgå..


Volvo, förstår inte varför man vill köpa ett märke som håller på och dö ut


Du kommenterade detta i andra tråden med. Ber att personer som inte kan något inte borde uttala sig i detta ämne, du speciellt, visar din okunskap i ämnet. Saab är långt ifrån att läggas ner. Ta reda på mera fakta till nästa gång tack innan man uttalar sig så slipper man tvister.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka