Köpråd mercedes 190, vill veta om problem som förekommer med bakvagnen.

hej tänkte höra mest om fel i bakvagnen på mb 190.



Svar på inlägget: Köpråd mercedes 190, vill veta om problem som förekommer med bakvagnen.



ingen som har erfarenhet av mb 190, och eventuella problem med bakvagnen?


Ändra rubrik? =O


ja kan ju testa:)


Jadu, bakvagnsbryggsbussningarna (långt ord) brukar vara dåliga och det kostar väl runt 1500kr för materialet, och sedan tillkommer arbete och det vågar jag inte ens tänka på. Sen kan det låta lite från bakaxeln, men det är inget som "rasar". Jag bygger på lite till snart, ska käka nu nämligen. Ja, den främre hardyskivan brukar det vara dax att byta vid 20 - 25k mil, klonk ifrån drivlinan, ofta är det ett litet glapp i klumpen, men även glapp i bussningarna i bakvagnsbryggan och hardyskivan kan trissa upp glappet så det verkar vara större än vad det är i verkligheten. Och man köper en 190 så tycker jag att man skall passa på att byta oljan i klumpen och lådan.


tack för svaret å fyll gärna på med mer sedan.


jag hade en 190 84, var å provkörde den när jag köpte men hörde inget, sen när jag åkte därifrån hörde jag ett klonkljud i bakaxeln. ( som varken blev bättre eller sämre med tiden ) men små våldade dock med bilen i grus osv efter det, sen blev jag förbannad på en trafikant som jag fick tvärnita för så varvade å sprättade, börnade i en halv sekund sen rasslade det bara å ingen drivnig haha nej men dom brukar ju ha lite fel i "Mittklumpen" bla om dom gått en bit som dom ofta har, men det är ju bara lyssna stänga av fläkt å stereo osv så ska du nog klara dig bra


jajamän, de jag är mest nyfiken på är hjulvinklarna om dom ärndrar sig lät bak och vad som orsakar detta.


http://www.mbsca.com/forum/index.php <- Här har du Mercedes Scandinavias klubbforum, där finns det kunskap om inte annat.


Registera dig där precis som Steifan säger, jag finns också där.






ska kika på de, tackar.


okej har skapat ett konto där nu.


jag har kört min w201:a i snart 18000mil 32000totalt på mätaren jag ha bytt stötdämparna bak thats it .det är en otrolig liten maskin som går o går o går.........


Jag fyllde på lite i mitt första inlägg.


okej ja den jag funderar över har inte alls gått långt men den nöter bakdäcken


okej såg det nu:)


Nöter däckena snett? inte allt för ovanligt på rejält sänkta bilar med delad bakvagn


nej men detta är en lågmilare i orginalskick. vill veta vad som är orsaken.bussningarna som mackan skrev om låter ju rimligt. sen antar jag att man ställer bakvagnen med ngn typ av exenterbrickor.


Jaha okej kan ju varit bytt något stag eller liknande nångång å inte gjort någon bakvagns inställning?


jo mycket möjligt även varit ner i några djupare gupp kan ju ha ändrat vinklarna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka