Köpråd: Mitsubishi Galant -97 och uppåt.

Okej. nu har jag bestämt mig för att snöskotern ska säljas och en ganska ny bil ska köpas ist. Jag började kolla på Toyota Celica, Mitsubishi Eclipse och liknande bilar från början på 90-talet. Men sen kom jag på att en lite större fyrdörrars bil nog skulle passa mig bättre. Mer utrymme och så slipper man krångla med att fälla sätena fram å tbx varje gång nån ska in å ut ur baksätet. Så kom jag att tänka på en Mitsubishi Carisma, vet att de e en bra bil då morsan har en -01a som jag gillar. Men sen kom farsan förbi datorn och tipsade om en Galant ist å sen har tankarna på Carisma varit borta. Gillar den aggresiva fronten på Galant från -97 och framåt. vad jag har hört så går dom bra, ganska kvicka å med bra väghållning. Läste mig till att dom har bra bränsleekonomi, ca. 0.8L/mil vid brandad körning. Vad drar dom vid småkörning och vid långkörning? Hur är det med reservdelar, svårt att få tag på? Dyrt? Motorerna, hur är de med dom? Har hört nått om att man ska akta sig för ett av motoralternativen. Vilken av motorerna är det man ska akta sig för? Jag är 18, fyller 19 i maj. De nån som har nån aning om vad skatt å försäkring kommer ligga på då på ett ungefär? Vill veta så mkt som möjligt om bilen. Allt är välkommet Vad som är bra respektive dåligt med dom? Vill ha svar från dom som har/har haft en sån bil. Ber om ursäkt för de långa inlägget men vill ju som sagt veta så mkt som möjligt:D



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi Galant -97 och uppåt.



Akta dej för Gdi motorerna, konstig konstruktion på dom som gör att insug/gasspjäll sotar igen, dessutom är dom hopplöst slöa, Men en Galant v6 kanske kan vara roligt.


Är väl ingen av dom svensksålda Galanterna som är raketer direkt. Riktigt trist med tanke på designen meddelar. Finns ju 2,0 GDI (~130hk?) och 2,4 GDI på ~150hk samt en V6:a på 2,4 liter och 163hk. GDI-motorer har väl rätt så dåligt rykte. Men går väl snålt (för snålt? )


Ett annat alternativ av liknande kaliber som Galant V6 är ju Mazda 6 2,3S 170hk, kom dock from årsmodell 2002 så kostar lite mer.


Finns väl "legnum vr4" eller va dom heter v6 twinturbo och 4wd, dock högerstyrt och en försäkring som heter duga på det


har en galant gdi den går fint men man får knalla att sota ur den pga att gasspjället kärvar men man får mycke bil för pengarna ändå dom är ju som alla andra har sina brister eller även kallat barnsjukdomar så som gasspjäll,fjäderbenslagringar m.m . det du ska se upp för också det är rost . under dörrar i skärmkanter - kan däremot ej hålla med om att dom är slöa min är pigg men jag servar den mycke . och du ska höra om lyftarna är bytt det är en av deras störta syndrom dom kom med nyare lyftarw 01-02 eller nått sånt min drar lång körningar 0.75 och ja dom har en RÅ framsida reservdelar finns det bra om till dom dära även på privat marknaden . och hyffsade priser min drar styva 0.9 när jag kör i byn manuell 5 petad låda . så jag upplever dom iaf men inget går upp mot en gammal volvo jag köpte bilen för att den är rymlig relativt bra reservdels priser iaf ´på dom delar jag fått offert på . soppa snål och mycke utrustning för en relativ peng


Hej. Har haft en Glalant v6. (kolla mitt galleri) Var jättenöjd med den förutom att den tickade i lyftare ibland o sen har de problem med rost i bakskärmarna. Så det kan du kolla.


Var mer riktat åt att det inte finns några hyfsade prestanda-motoralternativ. Iallafall uppåt en 200hk borde ju vara lämpligt för en större bil. Iaf i Sverige.


En kompis har haft en 2,4 GDI 99:a i kanske två år ungefär. Du kan ju höra med honom om vad han säger. Vart lite strul hit och dit. Men den har ju rullat http://www.garaget.org/?car=44771


Glömde skriva i försa inlägget att jag räknar med att få runt 30.000kr för snöskotern å hade tänkt lägga runt 20.000kr så jag har råd att köra och kanske fixa lite småfel å sånt som kan komma upp Jag tror inte att en med V6an är aktuellt för mig då jag gott å väl klarar mig med 130hk elr 150hk. har ju klarat mig med 80 ganska slöa hästar i 142an så =P Tickandet vet jag om då morsans Carisma från -01 tickar lite ibland. Är de farligt om motorn tickar elr är de bara de att de e störande att lyssna på? rossboss: Vilken motor är det du har? Hur är ljudet i högtalarna som sitter orginal? Finnish på saker i inredningen? Är det elhissar till rutorna runt om standard på dom elr är det extra tillbehör?






Alla gamla mitsus "skramlar" i lyftarna, inget att oroa sig för Rost i bakskärmarna, annars klarar dom sig rätt bra GDi-motorerna är som sagt inte så värst bra Reservdelar finns ju på mitsubishi, men troligen kommer inget gå sönder från första början Är ändå lite dyrare än andra märken, iaf på org.delar Edit. mekonomen t.ex har delar precis som till andra märken också Bränsleförbrukningen du sa i början stämmer bra


CarCass: Okej. De låter bra har du haft en själv elr? isf får du gärna beretta lite mer om bilen:)


Har inte haft nån själv. Men har haft några Mitsubishis så Kan väl säga att galant är som en lyxigare variant av lancer Lär bli 4g63 motorn du bör satsa på, 2liter 140hk. Riktigt trevlig motor 2.4 liter finns men då tror jag det blir GDi?


CarCass: Har fått höra av en av farsans kompisar att man ska akta sig för 2.0liters motorn då de är nått fel elr nått som är dåligt på dom. Nått du vet något om?


yes stämmer 2.0an har gamla gdi varianten om jag inte är helt ute och snurrar svaret på din fråga Night stalker jag har en 2.4gdi -00 och dom går tyst och mjukt dom dära motorerna och effekten duger gott för mig för har ju planer på att bilda familj så småningom med en liten en och då är dom bra jag menar det är ingen volvo 240 som jag bara haft tidigare . som sagt att kolla rost lyftare och drivknutar och sånt låter det bra så slå till om pengen . min har gått nu 15000 prick och den går som en dröm


Nån som har nått mer att berätta om bilen?


du måste tycka själv med vi kan bara ge bu och bä


Okej. Hur är högtalarsystemet i dom orginal? storlek på högtalarna å märke? Spelar dom på bra elr bör man byta om man som jag vill ha ett klart ljud både i hög och låg volym?


funderar själv på en galant men jag har hört att det 2 litersna man ska välja och akta sig för 2,4 GDI ? Edit: såg inte att tråden var ett år gammal


The__dude: Spelar ingen roll om tråden är 1 år gammal, bättre att återanvända en gammal tråd ist för att starta ännu en med samma innehåll. Jag hade faktiskt tänkt lyfta tråden igen nu då jag efter ungefär ett halvår med Mercedes cupén börjar längta efter en större bil och då ligger Galanten bra till i mina ögon Denna gång är jag intresserad av V6an. Hur är den motorn? Sen undrar jag vad det är för skillnad på en ''vanlig'' Galant och dom med Avance paketet, vad är de som ingår i det paketet? Är det bara kjolpaketet eller?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka