Köpråd - bil med "identitetsbyte"

Hej, jag funderar på att köpa en bil, men det är lite saker som är skumma eller åtminstone svårt för mig att greppa. Det är nämligen så att bilen i fråga jag funderar på att köpa var skrotad och därmed förstördes plåtarna till bilen, den nya ägaren köpte sedan bilen och en "ny identitet" dvs ändrade chassi nummer och så till nya plåtar. Bilen har sedan dess varit körd i 4 år och varje besiktning har den klarat galant, frågan till er är: Hur är det här med att man byter chassinummer och plåtar? Jag vet att det är olagligt att ändra chassinummer, men hur stor är risken att någonting händer att man får reda på det. Isåfall vad kan hända? Finns det något annat jag bör tänka på? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd - bil med "identitetsbyte"



varför inte prata med vv och berätta det du skrev, det är kanske säkrare för dig att veta var du ta dina fötter innan du köper bilen. Har du naturligtvis bevis att det är så?


Ja bevis finns, och vågar jag inte riktigt prata med..


Om bevis finns och du inte vågar prata med Vv eller TPS ( vilket jag förstår ) så förstår du nog varför du inte vill prata med dom. Bilen är enligt svensk lag olaglig men kanske ändå registrerad rätt genom att gamla bilens ( som ej var skrotad ? ) chassinr överfördes och bilen är besiktad , kanske som omlackad då ändras färgen i regbeviset. Stora problemet jag ser här är att gamla bilen inte kan skrotas och när någon försöker göra det kan det bli problem för båda bilarna har samma chassinr.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka