Köpråd: Audi A4 1.8Ts Quattro

Är i valet och kvalet om att inhandla bil så småningom och har fastnat för Audi A4 1.8TsQ från 99-00. De modeller jag tittar på är B5 facelift framförallt Avanter då ja tycker dem är bra mycket snyggare än sedanerna... Det jag skulle vilja veta är lite seriösa uppfattningar om vad man skall titta extra noga på dessa bilar och allmänt vad man skall tänka på vid köp då detta blir min första Audi! Budgeten för inköp skall räcka till en fräsch Audi A4 b5 från 99-01 med dagens blocket priser... Angående trimning så har jag tittat på http://sv.bsr.se/products/t583/ håller en välskött 1.8Ts motor för chippning utan några andra åtgärder? förutom kanske oljebyten varje 500-1000mil istället för 1500mil. Och är BSR en trim firma att föredra för Audi trimning? Kopplingen har jag hört skall vara lite underdimensionerad original för trimning? Går det att göra ett kopplings byte själv om man är hyfsat händig? Så vad är de viktiga sakerna att kolla upp innan köp och när man är och tittar på själva bilen vid köptillfället? Och vad är viktigt att hålla koll på och bra saker att byta etc på bilen för att hålla den fräsch efter köp? Hur mycket drar bilen ungefär landsväg och blandat? Anledningarna till att ja tittar på dessa bilar före tex BMW 328(E46) och Volvo s60 2.4t/t5 som jag även haft som alternativ är framförallt quattron sen gentemot BMW så har ju Audin turbo vilket är en fördel då jag funderar på o trimma samt att en liten turbomotor drar ju mindre bensin om man får för sig o köra lite eco-driving där ekonomin inte tillåter annat. skall ha bilen och pendla en hel del men även lite rödljusrace självklart:) Så om ni rekommenderar någon annan bil kom med seriösa förslag till varför man skulle välja just den bilmodellen istället för Audi a4 från 99-00? Ingen "mitt märke är bästa bilen" diskussion tack! Jag har även varit inne på Nordic-Audi och frågat men Garaget är ju ett lite mera aktivt forum så frågar här med! Länkar till seriösa firmor som säljer Audi styling uppskattas!



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 1.8Ts Quattro



Motorn håller bra för lite trimning. Om du chippar så bör du byta ut dumpen mot en liknande i aluminium då den som sitter orginal i plast kan börja läcka vid högre laddtryck. Kopplingen håller för en chippning om du inte håller på med rödljusrace. Ska du köra sådana då kan det vara läge att byta till värre grejjer. Folk kommer att skriva att länkarmarna i framvagnen är kassa. Dessa kan börja att "klonka" på en del bilar men inte alla. Detta var ett problem när A4 kom men nu så är nog de flesta länkarmarna utbytta så det problemet är inte så stort längre. det märks om du provkör. Är det tyst så är det ok.


jasså det där med dumpen hade jag inte hört förut. Då är frågan vilka är mest att lita på Dahlbäck eller Bsr? Dahlbäck är dyrare och utlovar högrevrid men lägre hk och bsr då ca 15hk mera men ca 25nm mindre dock kan man inte se något moment kurva från Dahlbäck så svårt att jämföra utlovade effekten. Någon som har chippat sin Audi hos Dahlbäck eller Bsr? possitiva/negativa erfarenheter me företagen?


Dahlbäck Racing och BSR är ju några av de största biltrimmarna i sverige så man kan lämna in bilen där med gott samvete. Jag har aldrig läst något negativt om dom här på Garaget eller på Nordicaudis forum. Folk brukar ju va rätt snabba att skriva av sig på ett forum när det har hänt något med bilen man lämnat in för trimmning eller reparation på verkstad.


Kan bara säga att jag är skitnöjd med min Sen ska väl de "svaga punkterna" på gamla A4:an vara åtgärdade på den faceliftade (som innan nämnda länkarmar t.ex). Sen att kolla kamremmen ( 12000mil ). Du kommer inte ångra dig på vintern iaf


Ja både Rspeter och WeDo gav dig svar på de svagaste punkterna Tillägga att trimma 1.8T är inte de billigaste om du nu ska upp mot 300hk och leka! Det finns flera färdiga länkarms-"kit", dvs att du får alla länkarmar som övre,nedre, främre, bakre samt styrlederna för ca 3000-3500kr.. De är så klart pirat saker men jag själv hade aldrig gått till audi och betalt ca 12000kr! Var inte rädd om det "klonkar" i framvagnen för de är väldigt lätt att byta länkarmarna!


Kopplingen kommer du långt på om du landar kring 200hk med exempelvis BSR. Min far har kört över 8000mil med originalkoppling och bsr steg2, inga problem ännu. Annars så har andra redan nämnt de flesta svagheterna som den bilen har. En toppenbil på vintern även.


Köpguide:http://www.nordicaudi.com/arkivet/artik . /a1240.php Trimguide:http://www.nordicaudi.com/arkivet/artik . /a1266.php Är nöjd med min nuvarande och var nöjd med förra


Tack för svaren! Låter ju bra det här får se om det bli ett köp då + BSR chip då dem är närmst beror på det aktuella skicket på motorn antar jag... men en motor som gått 17k och oljebyten varje 1500mil borde väll gå att chippa utan att det ska rasa 1mil senare? Och ja vet det kan ju såklart gå fel direkt då det alltid är olika men generellt sett?


Generellt sett så har du inget att vara orolig över. 1.8T är en stryktålig motor.






Min turbo och/eller oljekylare sa upp sig efter 25,000mil och lite sjö-plågande hehe Så 17,000 mil ska inte vara någon fara! Men motor och topp var kalasfint på min även efter dom äventyren och milen, så som sagt, är nog ingen fara med en 17,000 milamotor. Mvh


Lyfter tråden då jag är inne i dessa banor jag också.. Stämmer det som WeDo sa att länkarmarna är åtgärdade när faceliften kom 99-00 ? Är själv sugen på att köpa en A4 Ts, kan någon säga vad förbrukningen ligger på?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka