Köpråd: Golf 3 VR6 -92

Hallo! Ska åka och kolla på en VR6a imorgon, är det nåt jag ska kolla särskilt på? Hur är VR6 egentligen? En del säger att dom är kassa och en del tycker om dom. Sägs att framvagnen ska vara lite sisådär? Och sen är det ju j'vligt kompakt vid motorn så om man ska byta nåt så får man väl nästan lyfta ur motorn Bilen jag ska kolla på är en VR6 -92 med 20k mil på mätaren, import -03. Ska sitta ett chip i den, så vet inte hur mycket det brukar ge på en sådan här bil? Har väl 174hk original? Ser jäkligt fräsch ut på bilderna iaf. Priset är satt på 30k, men det låter högt i mina öron. 25k max? Kort; vad brukar ge sig på dessa bilar, och finns det några fördelar? Tacksam för svar! Mvh Marcus



Svar på inlägget: Köpråd: Golf 3 VR6 -92



det första du ska kolla efter är kamkedjan om den är bytad. Det är ett stort problem på vr6orna även väldigt dyrt att reparera/byta. Det sägs att de ska bytas vid 15.000mil men endel har kört längre. Min gamla vr6:a hade gått 23.000mil utan att man bytat glidskenorna, men 3veckor efter mitt köp börja motor rassla, sålde den sen som reservels bil. Och 2dagar senare rasade hela motorn:P Så är inte glidskenorna bytade leta vidare:P Det andra du ska titta efter är rost, de är nämligen väldigt rost benägna. Sen är växellådorna ganska svaga på vr6orna. Eller ja det är ju diffen som brukar kunna gå sönder. De brukar förövrigt vara ganska hårt körda men är de bara servade regelbundet osv brukar det inte vara några problem. Riktigt gött drag i bilarna samt att ljudet är ju oslagbart;) 30k för en -92 låter riktigt mycket i mina öron, men är den väl dokumenterad och i riktigt fint skick och med bytad kamkedja/glidskenor är den lätt värd det priset:) Lycka till iallafall!


Hej Jolle, det var längesen Okej ska kolla detta med kamkedjan. Den är tjejkörd av nuvarande ägare så kanske finns lite hopp om att den inte gått stenhårt på senare tid . Som sagt är den importerad -03 så det är ingen gnutta rost enligt ägaren eller bilderna. Men vi får väl se imorgon hur den ser ut Jo ljudet är oslagbart, och det skjuter på rätt bra kan jag tänka mig . 30k låter mycket, det är nybytt koppling, chippad, slitsade skivor runtom, 17" med bra däck, kjolpaket och sådant krafs . Men i dessa tider borde man kunna pruta ner den kraftigt Mvh


Tjenare ja det var det;) Mm det är det första du ska kolla efter enligt mig, du kan även läsa mycket på www.vr6.nu om vad du ska leta efter osv. Okey bra att den är tjejkörd nyligen iallafall. Mm titta väldigt noga på bagageluckan det är där rosten brukar komma eller ja det är där det är vanligast att de rostar iallafall. Kanten runt rutan och plåten. Mm det är det verkligen, saknar min gamla vr6:a lite, även fast jag hatade bilen när jag sålde den:P Går riktigt bra med sina 174hk. Sen med öppet filter och chipp rör de på sig riktigt bra med ett fruktansvärt gött ljud;) Dricker inte allt för mycket soppa iheller konstigt nog. Kolla även så att elhissarna osv fungerar det är också ett vanligt fel på vr6orna, oftast takluckan samt elhissarna bak som strular lite. Mm det gör ju det, Okey det är ju possitivt, då får man hoppas på att de har bytat glidskenorna samtidigt som de bytade kopplingen. Man måste nämligen ha ner hela växellådan för att kunna byta glidskenorna. Låter ju riktigt nice iallafall:) Får hoppas det är lika bra som det låter. Och som du säger i dessa tider borde man kunna pruta ner bilen ganska mycket. Lycka till med bilköpet imorgon:)


Hallo! Var och provkörde den idag (läs igår). Fick ner den till 26k utan ljud, det kan kvitta känns det som Kamkedjan och glidskenor medmera var bytt, och inte en gnutta rost vad jag kunde se, importerade bilar är bra på det viset . Så på måndag eftermiddag ska jag hämta den. Dom går rätt bra och ljudet är riktigt najs! Slänger in några bilder på den Mvh Marcus


Fan va najs då Grattis till en go bil med ett underbart ljud Mvh


Ändå prutatade du bort ljudet


Är i mina ögon för dyrt för en 17 år gammal bil som har ett hyffsat dåligt rykte. Iaf -92orna. Dörrar som faller av, el som slutar fungera när som helst. Men grattis till en lyckad bilaffär får jag väl säga iaf Själv haft 3 golfar (varav en mk3).


Grattis till bilköpet:D


Köp för guds skull inte en gammal Vr6a! Massa baby sjukdommar på dom! Ska du ha en redig VR6 så köp en som e 95 och uppåt! Egentligen ska du satsa på en som e " ostylad " o ägs av en gubbe eller tant! De flesta vr6er e tyvärr rätt hårt piskade!






Köp ? Det har han redan gjort xD Lite sent


Finns lite info på mitt garage nu



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka