Köpråd Audi A4 quattro -04

Ska jag köpa en audi a4 avant quattro?` Rullat ca 15000mil och ska in på servicen nu.. Så vad kostar den? Är det kamremsbyte då? Nått att tänka på vid köp av en a4:a? Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd Audi A4 quattro -04



Vad är det för motor till att börja med? Är det en 1.8T så ska kamremmen redan vara bytt vid dom miltalen .


Det är en 1.8t vet dock inte om de är en 163 eller en 190hk


I min bok till audin så står det kuggrem för kamaxeldrivning byta 4 cylindriga 5v 1.8 vid 18.000 mil att tänka på ifall det går är att kunna skruva bort skyddsplasten under och kolla efter läckage då det är allt för vanligt Kolla gärna vilken utrusting du får med då man får välja till det mesta i en audi. Du kan hitta bil för samma pengar men med olika utrustning i här är ett fakta blad:http://www.audisverige.com/pdfarchive/a . _A4_04.pdf


Okeej! tack för tips! Mer tips!


Vet att det är dags för byte av vattenpump kring dom milen, brukar göras i samband med kamrem. Om det är 163hk å Quattro lär den inte vara det billigast i drift heller.


Vet inte alls hur bilen ser ut eller någonting. Rätta mig om jag har fel ! men något som inträffade både på A4an (16k mil) Och på S4an 14K mil Var att hjullagrena blev dåliga. Bromsarna behövde bytas även runt dom miltalen men som sagt det är väldigt induviduellt och inga jätte jätte kostnader. Min A4 drog runt 1,2 blandat (mycket stad) och lite större fälgar än orginal. Luftmassemätaren är förbrukningsvara även den. Framvagnarna vet jag inte hur det är på dom nyare men b5 karossen är ju inte känd för att ha bra länkarmar osv.


Okeej tack tack för alla tips! Ös på med allt ni kan komma på!


Har du kollat vilken motor det är? 163hk eller 190hk?


Det ska vara enligt uppgift en 190hk...






Jag bytte kamrem och vattenpump på min 1,8t efter 9000mil och 7,5 år. Då var vattenpumpen i princip slut. Nu vet jag inte om dom har den nya typen av pump i metall i -04orna, men annars byter man till den. 18000 mil är overkill, är det inte bytt vid 15 så gör det!! (Pruta bort kostnaden i priset vid köp Annars finns det massor av info om dessa på www.nordicaudi.com Lycka till


Tack för tips!


Vindrutetorkarmotorn ska tydligen ha gett upp på många fick jag reda på strax efter jag köpt min då den lade av. Kostade 3500kr eller nåt sånt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka