Köpråd: tips på dieselbil för max 150000 i golf/mellanklassen?

Letar bil och börjar bli mer och mer intresserad av dieslar inte för att jag kör så långt utan mest för att jag gillar karaktären på dem som bruksåk. Men vad ska man satsa på för bil inte äldre än 05 (för det är väl där de blir billigare i skatt?) och max ca 150kkr? Gärna med motorer på ca 140hk. Och i storleksklass Golf eller upp mot Bmw 3serie men inte större. Golf V 2.0tdi? Volvos modeller med 2.0d? Bmw? Eller någon annan?



Svar på inlägget: Köpråd: tips på dieselbil för max 150000 i golf/mellanklassen?



Jag gillar volvo dieslarna men golf ska ju vara snåla också men om jag var du hade jag nog lagt pengarna på en c30 d5 som är en superpigg diesel


bmw 320d E90.modellen


BMW 120d! Kanonrolig bil med bra chassi och fina prestanda/låg förbrukning. (har haft en sådan själv)


BMW 1serie eller 3serie beroende på vilken du gillar bäst. Audis dieselar är inte så tokiga heller. Om du vill ha gött med kräm i bilen ska du leta BMW 330d.


330d suger väl bränsle? åkte en 07a bmw 530d xi och h75% av tanken var borta på en sträcka från sthlm-jönköping--


Ptja jag kör min 295 hästars 325diesel på 0,65 blandad körning... Åkte 82 mil igår och snittade ut den på 0,71 iofs... men då va det farthållare på 140 hela vägen och ett flertal toppfarts-tester. Och det är inte "färddator-förbrukning" för den står ännu lägre. Utan dom siffror jag presenterat ovan är utmätta och beräknade.


Bmws dieselbilar skall vara de snålaste generellt, men kör man som en galning drar de därefter... Tycker du skall titta på en 1-serie diesel eller en 3-serie diesel. Vilken jag hade valt beror lite på vad man kör, jag kör en del i högre hastigheter så jag hade nog valt den lite större och stabilare 3an. Men hade jag kört mest i stan hade det blivit en 1a, gärna en miljöbilsklassad 118D. För mer att läsa om Bmw, kolla in www.autopower.se Lycka till med köpet!


Mjo BMW verkar göra bra dieslar men det är inte jättelätt att hitta en vettig för rätt pengar. Volvo/Ford? inget att ha? Lutar nog mest åt en VAG just nu om man inte hittar någon vettig BMW. Dock ingen ko på isen riktigt än..


peugeot hdi dieslar går riktigt fint






Brukar finnas en del hårt körda vrak när det gäller begagnade Bmw, ett tips är att kolla på den sidan jag länkade till. Finns något som kallas "powerbörsen", iom att det mest är Bmw-entusiaster där så finns det en hel del fina ex också. VWs 1.9tdi är en fin motor, Volvo/ford diesel är inget jag skulle köpt. Men titta på Mercedes också, de är duktiga på dieselbilar. Varning för bilar som är skruvade taxis i och för sig!


Fransmännen gör säkert bra dieslar men nej. Kan inte riktigt tänka mig franskt tyvärr..


du vet att du äger en peugoet ..... du har iaf bilder på en


Såld. Men kanske har jag lärt mig av mitt misstag.


Visa vad du lärt dig, köp tyskt


När jag skulle köpa en spargris så blev det bmw som jag har nu en liten diesel. billig skatt och dricker inget. och man kan ha lite roligt på vintern.... sedan funderar jag på ha den som andra bil lagom i storlek.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka