Köpråd: Golf II eller Golf III?

Hej. Jag har haft mitt körkort i 4 månader ungefär och det börjar bli dags att handla min första bil! Jag har ungefär 10 000:- att röra mig med (pappa hjälper till att betala) Tankarna går runt Golf II eller Golf III. Vad hade ni köpt, och varför? Jag vill ha en liten och billig bil, så en liten Golf blir nog utmärkt? Jag kan inget om Golf, så lite + / - på II:an och III:an skulle jag uppskatta mycket! Mvh Sebastian.



Svar på inlägget: Köpråd: Golf II eller Golf III?



Om jag var du skulle jag ha MK3 Finns olika motoralternativ, från 1.4 till 2.8 för Mk3, den drar inte så mkt soppa. Du kan ha en 1.6, det borde nog räcka. Vid blandad körning så drar det ungefär 0.6-0.7 per mil och det är ingenting Reservdelar är inte så dyra men ett råd till dig bara: När du ska serva bilen, lämna aldrig in den på märkesverkstad. Det är svindyrt. Mk3 har en potential för styling Dessutom är det min favorit karosskod Hoppas du fick bra svar från mig Om det är nåt, fråga //CarpeDiem - VW-entusiast


håller me en 3a ska du ha.. kolla noga med rosten.. (ex balk golv) brukar vara rostiga.. annars bra bilar.. jag skulle sattsa på en 1,8i


Håller inte riktigt med dig om att det skulle vara dyrt på märkesverkstad. Köpte nyligen min första golf III 1.8GL och lämnade in den direkt på Din Bil i malmö, hela kalaset gick på 1700:- för en BAS service + att dom gick igenom bilen och kollade även skicket på kamremen. Har inte kört den så mycket men än så länge e jag riktigt nöjd med min.


3an är mycket snyggare min är eventuellt till salu det är 1,8 an


Tack för svaren Jag ska kika lite och se om jag hittar nåt intressant. Hur mycket kostar en Mk3 då? räcker det med 10 000:-?


Går mot strömmen och säger VW Golf MkII, då ska du ha en med 91-ans kofångare på. Tkr den är lite tuffare och behöver inte stylas mkt heller (3:an är lättstylad oxå) Du kan kolla på min sida, där ligger min gamla Golf upplagd eller så kikar du på www.garaget.org/Banjo82 hans vinröda är lite smågött stuk på Betalade för övrigt 362kr/mån i försäkring för min Golf II och skatten låg runt 1100kr.


Golf II brukar ha rostskadade framvagnsbalkar, så det är en kontrollpunkt. Hittar du en Golf II där balken är bytt till en ny så är det ju frid och fröjd. Annars kan det bli lite tråkmeck, flera stycken i min 'närhet' fick byta/reparera framvagnsbalkar på Golfar senaste två åren. Edit:Som Bjork skriver så har ju Golf II en tuffare look jämfört med Golf III. Kan ju spana in denna Golfen som är jäkligt snygg och inte sönderstylad:http://www.garaget.org/?car=35199 (som lite inspiration)


Själv föredrar jag en Golf 3a över Golf 2a alla dagar! Snyggare kaross, mycket bekvämare och snyggare invändigt. Men du får sällan en fin Golf 3a för 10.000 eller under.. dom finns, men är inte många. En golf 2a kan du däremot få en ganska fräsch sak för 10.000 och under. Satsa på 1,8CL om du ska ha Golf 3a.. Går hyffsat och ändå väldigt billigt, 1,6an är lite för tråkig Samma på Golf 2an faktiskt.. Fast där kanske du till och med har råd med en Gti.


Jag skulle faktiskt säga Golf 2:an. Man ser fler rostfria Golf 2:or ute i trafiken än 3:orna som verkar sakna allt vad det gäller rostskydd (speciellt dom första Golf 3:orna, ser förjävliga ut i regel och vi pratar inte om lite rostfläckar). Får förövrigt för mig att Golf 2:an är mer lättmekad än vad 3:an är.






Golf 3, mycket "mer" bil helt enkelt. 1,8an är tillräckligt pigg som förstabil och drar inte så mycket heller. Lycka till med köpet!


Du kan få köpa min för 10 000 utan fäljarna


Skulle säga mk3. Tycker att 2an är för omodern invändigt!


golf 2 1,8 e ju lite piggare än golf 3 då den väger mindre.


Om man menar lika pigg som en Volvo kombi är slö från samma årtionde Intressant att likadan prestanda kan benämnas så olika.


Troligtvis för att Golf 2an är som en gocart att köra medan en volvo kombi är som att köra en...volvo kombi. Skulle valt golf 2an, 3an har så jäkla svampig fjädring och är den fulaste golfen enligt mig iaf


Golf 3!


Golf I gti.. snyggaste golfen ever.. Och dessutom skitkul att köra..


Instämmer helt, designen på golf 3 är tvivelaktig jämfört med 2:an +att 2:an väger mindre, och självklart ska man ha GTI modellen, då får man mer krut för pengarna. Sen att den inte är lika modern innuti osv, vad spelar det för roll, du kör ju inte med instrumentpanelen


Skulle valt Golf 2:an alla dagar i veckan om jag bara hade 10 000 kr att röra mig med! Jag har ägt 2 st Golf 2or en 86:a och en 87:a och det är dom bästa bilarna jag haft, alltså är så jävla lätt och simpelt på dessa bilar! tex, jag skulle byta fjäderben fram på bilen.. tog 20 min/sida att byta utan att jag gjort det en enda gång förut på någon bil! Bara det säger väll att det är en lättmekad bil? Finns en uppsjö av delar på skrotarna, allting sitter i framkant på motorn som exempelvis Startmotor generator fördelarlock ja allt är typ lätt att komma åt! Drar knappt nå soppa alls! Åkte över 100 mil på 55 liter när jag hämta peugeotn! Ne jag är mycket nöjd med den bilen! Bättre att köpa en Mk2:a istället för en MK3:a för då slipper du styla då den redan är snygg från början (Min är till salu om du är intresserad ) //Soderqvist



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka