Köpråd - Ford Focus ST eller Saab 93 aero?

Hej. Funderar på att köpa mig en bil nu till sommaren och jag hade tänkt mig en av dessa 2 Ford Focus ST eller Saab 93 Aero! Har inte kollat upp vad försäkringen skulle kosta. Jag fyller 25 i år. Har bara ägt golfar och är van vid mindre bilar så själv är jag nog mera sugen på Forden. (Inte för att Saaben är så gigantisk) Så ni som har kolla på dessa bilar kan mer än gärna svara för att jag kar 0 koll själv! Mvh Simon



Svar på inlägget: Köpråd - Ford Focus ST eller Saab 93 aero?



Forden helt klart! Roligare bil får man leta efter


Jadu, saab har ju sjunkigt i pris å du får en fin aero -05 för runt 150 kanske? Billigt som fan tycker jag, men vågar man köpa en bil av märket som ingen vet vad som kommer hända med. Inte jag iaf! Sedan forden då, eftersom jag själv jobbar på en stor ford återförsäljare så skulle jag ju lätt ta den. Ganska lagom rolig att köra men dock inte samma komfort som en aero. Men personligen så tycker jag att du ska ut å kolla på båda å test köra dem och därefter ta en diskution me dig själv vad som var bäst, vågar man köpa en saab? Vågar man köpa en ford?


Focusen! Har ägt en själv och var grymt nöjd med den bilen, är sugen på att skaffa en igen. Bara motorljudet är värt en provtur!


Du kanske har haft Golf GTI mk5 annars är den ju en bra konkurrent, tycker den e lite skönare att köra till vardags samt att den inte sticker ut lika mycket. Vilket vissa kan tycka är bra eller dåligt. Personligen tycker jag om att de e små detaljer som gör att de e en GTI... Leon Cupra R kan du ju testa, samma motor som golfen, men billigare, tyvärr på alla sätt och vis. Håller annars med om att Focusen e riktigt rolig att köra. Framförallt att gasa på tomgång o höra "waste gate" ljudet hehe. Lite rally över de tycker ja Dock lär ju Focus ST dyyyyyka i pris när nya kommer snart som alla tidigare ST modeller


Senaste bil jag ägde var en GTO VI o innan jag köpte den så var jag inte på en leon! Så med andra ord lär jag ju förkora en hel del pengar på Båda köpen...Saaben har jag redan kört, men det var en automat så jag vet inte hur stor skillnade det är på den automata o manuella lådan..tack för alla svaren hit ils!


Är själv en Saab 93 ägare.. Men jag hade samma problem, denna saaben eller ST. Kan säga att ST har grymt ljud och är en riktigt sportbil tycker jag. Men sen beror det mycket på hur mkt du kör o om det är långa sträckor. ST är ingen bekväm bil att sitta länge i iaf.


Jag håller med dom flesta här, köp St.n men kolla upp när focus RS släpps och köp efter det då jag tror att St,n kommer att rasa i pris. Lycka till. Mvh


Saaben, pga att den andra är en Ford.


Utan tvekan Focus ST






Nämnts tidigare, men stolarna är lite hårda i Focusen. Men bra med pulver under huven, femman ryter fint och bara det är ju ett stort plus för Forden. En klasskompis köpte en ny för några år sen, tror inte han har haft något speciellt problem än.


Är det någon av Fords egna växellådor i STn, eller kommer dom också från Volvo, förutom motorerna?


Det är Volvos M66 som sitter i Focusen (Dvs backen neråt höger istället för uppåt åt vänster som det är på Fords egna sexväxlade lådor..)


Ah, det var det jag trodde. Skottsäker drivlina med diffbromsen som också sitter i.


Höm. Jag är ju inte mycket för Ford alltså. Svårt val. Skulle rent spontant välja Saaben. Men p.g.a hur läget ser ut idag kanske jag skulle överväga Forden. Det beror på hur det blir för Saab framöver.


PÅ Blocket så kostar ju bilarna ungefär lika mkt. ingen som vet när den nya forden kommer ut isf..?


Som det har sagt många gånger förr så kommer inte reservdelarna till saab bara ta slut den dagen saab eventuellt skulle gå i graven utan det kommer finnas fabriksnya reservdelar i minst tio år till. Att alla är så rädda för att köpa saab nu beror ju till stor del på att folk tror att delarna kommer vara slut om nån månad och då går det ju bara ännu sämre för saab andrahandsvärden rasar. Alltså: ska man köpa saab är den ett ypperligt tillfälle nu då alla kränger iväg fina lågmilare och välutrustade bilar för halva priset bara för att dom rädda att inte kunna serva bilen om ett år.


svårt val, focusen är ju bra fin me recaro inredning och 5 cyl osv, hade tagit den om de stog mellan og9-3 och focus, sen om det är en aero v6 06- så blir det bra jämnt, båda är riktigt fina bilar.


Focus ST + volvomotor gillar inte volvo men d finns ju allt till dem + ovanlig md + roliga köra



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka