Köpråd: Gps

Hejsan hoppsan NU ska jag ta och inhandla en GPS till frugan, men jag skulle vilja höra vilken/vilka som ni tycker är bäst. / Viggen



Svar på inlägget: Köpråd: Gps



Använder tomtom, funkar utmärkt och är lätt navigerad. Vad som är bäst kan ja inte svara på, men den duger utmärkt för mig. Mvh


har en av dem billigaste på marknaden, Garmin Nuvi 200, finns väl för 700 spänn nuförtiden, funkar skitbra, lite trög uppladdning med sattelit när man sätter igång den, men annars jävligt prisvärd.


Jag köpte en sån här för 700kr på Clas Ohlson förra veckan för att jag enbart var ute efter att kunna mäta exakt hastighet och detta var den billigaste GPS:en jag kunde hitta: http://eu.mio.com/sv_se/moov200.htm Jag blev förvånad över hur många funktioner den hade och hur pass uppdaterade kartorna var, dessutom varnar den för fartkameror. Mycket prisvärd tycker jag.


Då jag jobbar med den tekniska delen av GPS, så måste jag säga navigon , Dels för att dom är extremt lättanvända för nybörjare, men även MYCKET funktioner för dom mer avancerade.. Och finns i ALLA prisklasser.. och om skiten skulle sluta fungera av någon anledning så har navigon den bästa supporten, till skillnad från dyrare märken som TomTom ( Som det för övrigt inte är några fel på heller.. ) Lycka till !


Jag köpte också en sån för någon månad sen. Nackdelen med den är ju att du inte kan uppdatera fartkameravarningen gratis och Mio verkar var sugigt i största allmänhet. Man kan ha abonnemang för fartkamerauppdateringar men dessa är inte tillgänglig för norden just nu (WTF?). Så jag har bara varningar för fartkameror som inte finns eller som suttit på samma plats i bra många år. Har man tex en Garmin Nuvi 205 eller motsvarande så är det ju bara att surfa in på en sida och ladda ned en fil och föra över i GPSen så har man alla fartkameror uppdaterade. Jag rekommenderar någon billig Garmin istället för Mio. Edit: Kan ju tillägga att min Mio Moov 200 har funkat utmärkt i övrigt. Enkel att använda och rätt så snygg (?) hehe


Steifan: Ok, jag har inte testat den så mycket, hade den i lastbilen Örebro-Sthlm. Jag blev imponerad av den eftersom jag inte hade förväntat mig någonting av den och det lilla jag hade läst om den var nästan bara negativt. Fartkameravarning är ju ganska meningslöst, sitter man inte och halvsover lägger man märke till kameraskyltarna, dessutom ska ju polisen börja använda såna där kameror monterade på släpkärror som de kan ställa vartsomhelst eftersom nästan alla nuförtiden har gps som varnar för de stationära.


Tomtoms är de jag har hört gott om för konsumentbruk. Hade en granne som åkt genom europa me bil och han körde med tomtomen och funkade jättebra genom mobilen. Däremot kan jag avråda från Navigon...blivit tokig på den ett par gånger för den säger att man ska göra en u-sväng...på 90 väg?


Jag har en Garmin PDA med inbyggd GPS (eller vice versa, hur man väljer att se på det), en iQue M4. Den funkar alldeles utmärkt, så Garmin får min röst. Sen kör vi ett par Garmin-enheter på jobbet, de har också funkat bra (suttit monterade i allt från Geländewagens till Stridsfordon 90).


kör taxi och har en garmin nuvi 200 funkar kanon






Köpte själv en Navigon 8110 i juni 2008, får e-mail när det finns tillgängligt uppdateringar (ingår 2 år utan kostnad). Helt underbart gps som fungerar med 8 satelliter Här är lite teknisk data för 8110 http://www.navigon.com/site/se/sv/produ . avigon8110


Jo jag läste också en del recensioner som fick sådär halvdassig kritik. Dock var det mest dåligt värde för pengarna, för nypriset låg på runt 1800kr när den kom tidiga 2008. Om man nu får den för 700 så lär det ju vara ett kap, tänkte jag Inte alltid kameraskyltar sitter strax innan kameror heller, vissa sträckor har endast skyltar i början av kamerabevakade sträckor osv osv. Men lite drygt när det varnas för kameror som inte ens finns och har helt fel hastigheter inlagda då vi nyligen fått en del 60-80-100-sträckor i Dalarna


Precis, för 700kr är den ett kap för mig som bara ville ha en exakt hastighetsmätare, sen har jag navigatorfunktion om jag nån gång skulle behöva det. En annan dålig grej är att den även varnar för kamerorna som sitter på mötandes sida.


Tackar så mycket, då vet ja vad jag ska kolla efter. Jag hör av mig vad det blev och hur det funkar så småning om.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka