"Köpråd" BMW

Hejsan alla! Funderar på att införskaffa mig en Bmw, och dom som intresserar mig mest är: 540 e34, M5 e34 eller 740 e38! Vilken tror/vet ni är dyrast att äga? (Bensin, service, reservdelar) Även om vilken ni tror är mest "hållbar" alltså minst underhållsfri? Jag har läst alla "köpråd" för vardera bil men inte en jämförelse mellan dom 3 bilarna. (Autopower,garaget,flashback osv) Mycket tacksam för svar!



Svar på inlägget: "Köpråd" BMW



E34 är en av Bmws mest välbyggda bilar genom tiderna, och E38 är inte mycket sämre den. Hittar du en fin M5 E34 så slå till, underbara bilar som kommer stiga i värde snart. Eller ännu bättre, leta efter en M5 Touring. Handbyggd i 700ex och kommer bli riktigt ovanlig snart.


Alla M5 E34 är väl handbyggda? Sista riktigt byggda M-bilen vad jag vet. Annars håller jag med. E34 is the way to go. M5 om du har råd. Tänk på att det är dyra bilar. Men det är värt det. E34 540 är billigare än man kan tro om man tänker på motorstorlek o.s.v. Min 530 med lilla V8'an är mycket billigare än min Volvo T5'a. Både i bensin, försäkring och underhåll. Däremot är den dyrare än min SAAB 9-3 1,8t -07 att köra. Men det förklarar sig själv va? 540 har i princip samma motor som 530. Näst intill skottsäker. Funderar du på en M5 så förstår jag inte riktigt varför du är inne på E38. Riktigt fina bilar, fina att åka i, men inte alls samma klass som E34-värstingarna.


Idag, finns inte så många M5 E34 till salu och kan säga att dom som äger en sådan inte vill sälja den, underbar bil med power. Jag själv letar efter en E39 men tyvär finns inte som touring. Om du hitta en fin modell utan rost, tvecka inte, som säger Rquired: underbara bilar som kommer stiga i värde snart. Lycka till med din sökande och säg till när du hitta.


Ja alltså, anledningen till e38 är att dom är så fruktansvärt sköna bilen.. Och i mitt huvud så hade jag satt på 19-20 tummare, tonade rutor och en jääävla stereo anläggning och skjuta på bra på motorvägen, riktiga motorvägs lok .. mums!! MEN! Jag är rädd att jag kommer tröttna på 2 tons åke... Hur mycket tror ni egentligen det är för skillnad i driftkostnad mellan 540 och M5? Har läst lite här och var att M5 är mycket dyrare men andra säger att den inte är det :S


m5 e34 är ju den snyggaste bmw någonsin, fundera inte ens på e38an


Vilket oerhört givande svar.. Ja, M5 är mycket dyrare än 540. Högre underhåll, högre försäkring, högre bensinförbrukning (även om jag anser att det inte är ett argument om man allvarligt funderar på M5) och mer skoj Den kan bli mycket billigare om du sköter service o.s.v. själv. Men om du låter BMW ta hand om bilen (vilket jag hade gjort - det är ju ändå en M-bil och ska endast ges det allra bästa) så kommer den bli dyr. Är du rädd om ekonomin ta 540. Den är inte så dyr som man tror (fast den är dyrare än många andra så får man se till vad man får för pengarna också). Har du pengar över och vill ha en brutalt rolig bil så ta M5. Utan tvekan.


Tack för svaret.. Ja bensin är det sista jag tänker på pga att jag hade en jänkare innan hehe


540 med manuell låda är ganska ovanliga å då får man V8 med 6 petad låda.


Har för mig det bara är Touringen, den är betydligt mer ovanlig i alla fall. OT: En riktig drömbil vore M5 E34 cab eller coupe, Bmw M tillverkade 10 coupe och 2 cab har jag för mig det var, ingen såldes och dessa står i ett lager nånstans. Drömbilar! http://www.m5board.com/vbulletin/e34-m5 . tible.html






Angående M5's värdeökning, det tror jag endast gäller dom extremt fina exemplaren. Och då får du nog lägga ut över 70-80k kan jag tänka mig, men det kanske det är värt? Annars tror jag att en 540 kan bli fint oxå. Ganska ovanliga bilar, speciellt med manuell låda Jag vet inte vad dom kostar idag? E38 vet jag inget om.. tyvärr =/


Ja, det håller jag nog med om och för att hålla den i topptrim så ska väll det också kosta en slant... Men är nog mer sugen på atomatare i 540 i så fall... skönt när man kör i stan och sen känns det lite som att det ska vara automat när man har v8, håller ni väll ändå med om?


Hellre automat än 5-vxl manuell, men om du hittar en med den 6-växlade lådan så hade jag hellre tagit den. Dom brukar dock gå upp lite i pris vilket inte är så konstigt kanske.


En go 540 med septronic låda, dubbla glas då har du en trevligt leksak mellan händerna.


Fanns Steptronic till E34?


Jag glömde att skriva det men tänkte på E39.


Håller med dig, M5 E34 skulle man valt men då helst med 3.8 liters motorn och kanske Nurb paket


autopower.se BMW kunnigt folk där. MVH Janken



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka