Vad skulle ni ha gjort?! (köpråd)

Står inför ett litet dilemma.. Jag har sedan 1 år haft den 740 jag äger nu och jag är verkligen supernöjd, den har aldrig krånglat och fått 2 prickfria besiktningar i rad, problemet är att den är en automat och jag har tröttnat av en ren slump fick jag nys om att en av mina vänners far skulle sälja en 940 SE -92 som bara stod och tog plats, jag åkte över dit och frågade vad han skulle ha för den, och han sa 9000 om jag inte tar allt för lång tid på mig. Jag kollade på gamla besiktningsprotokoll och den verkar vara helt felfri, bilen hade bara haft en ägare före han, det sitter cd och högtalare i den, SoV däck. det var dock en del rost på bromsskivorna då den stått i 2 år. Mitt problem nu är att jag inte har dom pengarna just nu och isf måste sälja min bil först, och jag är kärring nog att tveka, tog mig dock ett par öl igårkväll och la ut 740:in på blocket! Snälla övertyga mig att jag gör rätt sak!



Svar på inlägget: Vad skulle ni ha gjort?! (köpråd)



740 91 och 940 92 är ju ungefär samma sak. Om 940n är mycket finare så är det väl en trevlig uppgradering. Borde ju vara lite piggare också pga att den har B230FB-motorn istället för vanliga B230F.


jo, min motor ligger väl runt 118 hk lr nåt, minus förlusten i automatlådan b230 FB ligger väl runt 136 hk om jag inte missminner mig? nån som vet hur tungt man får dra med en 940? min flickvän har häst så jag måste kunna dra 1340 åtminstone för att köra transporten lagligt


Kolla regnr på Transportstyrelsen, det står ju maxvikt på släp där.


aaahh.. ibland undrar jag vad jag tänker med


130hk (B230FX 240 -> 136hk, B230E 740 -> 131hk)


Det finns nog anledning att kolla upp 940:in innan köp. En bil som stått stilla i två år, kan ha flera motorpackningar (packboxar) som torkat upp. Den kan dessutom har rostat i cylinderlopp,mm. Varmkör motorn ordentligt samt leta efter oljeläckor i framkant av motorn. Motorer mår mindre bra av att ej brukas kontinuerligt.


http://www.garaget.org/forum/misc.php?a . nvisningar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka