Köpråd svetshjälm

Det ska vara för hobbybruk så det behöver inte vara någon proffshjälm för x antal tusen. Mina krav är dock: självavbländande och solcellsdriven. Just nu har Jula kampanj på en för endast 595:- http://www.jula.se/e-Sales/esa/ItemDeta . @EQ=212035 Swedol har en för 745:- Vilken ska man ha? någon av dom eller rekommenderar ni någon annan?



Svar på inlägget: Köpråd svetshjälm



köp en hederlig Kempi mask. funkar i en evighet. solcellsdriven? är du miljö extremist eller? ^^


nä, men jag vill inte ha problem med batteri eftersom de solcellsdrivna laddas upp när man svetsar


Skönt att slippa byta dom där små skitbatterierna ju.


Satsa på en speedglas... Då har du så du klarar dig.. Mvh


Använder själv en ESAB mask, samma som säljs på Jula för 1800 pix. Lite dyrare än dina förslag, men den bländar ner mycket snabbare än de du föreslår... Har provat båda o tycker att de blir lite "obehagligt" när man bländas en aning innan de släcker ner. ESAB-masken e oxå solcellsdriven..


Om det är dennahttp://www.jula.se/e-Sales/esa/ItemDeta . @EQ=212010 så har dom den för 1495:- just nu Jag är inne på en sådan men känns nästan lite överkurs då det kanske blir 5-6 dagars svetsning om året (om jag inte skrotar rejält på en tävling så det behövs en ny kaross )


Har kollat på denna http://www.verktygsboden.se/?ID=74099 Men den på jula verkade ju bättre. Verkar lite för billig för att vara bra .Bra att få lite åsikter hade tänkt att starta en tråd men nu slipper jag EDIT:Men saken är väl den att köper man en billig och inte blir nöjd får man ju köpa en ny till. Kanske bättre att inte vara så jävla snål hehe


Köp en beg speedglas på tradera, går för runt 800kr


Yes, det e just en sådan. Lovar att du inte blir besviken. Kanonpris oxå för tillfället !! Har använt min i 4 år utan problem, o jag svetsar MKT...






jag har en fundering på att köpa den billiga och ta hem & prova, blir man inte nöjd kan man ju byta


Jag har den billiga och är som hobbysvetsare nöjd med den. Har dock aldrig prövat en dyr speedglass hjälm så jag kan inte jämföra.


Det blev den billiga på Jula och jag har provat den lite idag och den verkar funka bra, vi har Esab skärmen (den för 1700på Jula) på verkstan och jag märker ingen skillnad.


Det beror på person till person, "smaken är som baken"


speedglas


Euro maski.. oslagbara dom andra speedglas mm är för tunga när du är ute på montage jobb.. + att med Euro maskin är de bara att flippa upp svetsglaset och slipa/kapa... speedglas och dom andra liknande är kanon när du står i produktion svetning på "verkstad"... mvh Micke //welder


Jag har inte bytt batteri i min Speedglas hjälm på bra många år så solceller förstår jag inte vitsen med. Tycker hjälmen är kanon med ett enda minus och det är när man måste svetsa på så vis att man böjer huvudet rakt neråt så tar hjälmen i bröstet. (Ska föresten ut och svetsa lite nu) EDIT: Glömde kanske skriva att man kan ställa in/justera hur mörkt glaset ska bli när det bländar av och att man även kan justera hur känslig avkänningen ska vara. Ett måste om man svetsar utomhus men detta kanske alla hjälmar har.. M.V.H.


Jag har en Speedglas och kan bara konstatera att den är bra! Just svetshjälmar är en sån grej ja kan tänka mig är lite vad man betalar för.


Jag köpte den billiga jula hjälmen för 595 i förrigår och kan konstatera att den fungerar utmärkt! PLUS:Lättvikt Billig Inga batterier Jag kan än så länge inte komma på något negativt med den. Det kanske visar sig senare när man har använt den länge. Jag kan även tillägga att jag har använt esabs hjälm som säljs för 1500 på jula och märker ingen skillnad funktionsmässigt. Bra köp? Definitivt!


Får inte ihop detta M.V.H.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka