Köpråd : Volvo S40 1,8 -98

Hej! Eftersom jag knappt vet hur en bil fungerar förutom att jag kan köra dem så vänder jag mig hit för råd om ett eventuellt köp. Sen våran gamla Audi 80 har gett mer och mer tecken på att vi ska dra kontakten till dess respirator, haft inbrott i den osv. så funderar jag och min sambo på att inhandla ett nytt åk. Och har nu hittat en Volvo S40 1,8 -98 Är det något att ha? Jag menar finns det några "kända" "S40"-sjukdomar alltså något som är väldigt typiskt just den modellen, årgången eller motorn. Vanligtvis brukar svärfar ha koll på bilar men en S40 är bra mycket nyare än dom gamla 240:orna han kan mecka i sömnen. Gått 20900 mil och nyligen servad då man bla. bytte kamrem. Säljaren begär 20.000:- Som sagt vad säger ni?



Svar på inlägget: Köpråd : Volvo S40 1,8 -98



Får du inga bra svar här så kan du alltid kolla in http://www.x40nordic.com/ som enbart riktar in sig på S/V40


Farsan har en exakt sån, 1.8 från 98. Han har faktiskt inte haft några problem alls med den mer än slitdelar får man faktiskt säga (fick dock byta något som var ganska dyrt, fan miss inte va de hette, men de va inget som är vanligt för S40), sen finns det säkerligen vanliga fel. Typ spindelleder. Men han har haft en väldigt problemfri bil måste sägas. Köp gärna en som är rostskyddsbehandlad. 1.8 motorn är RUSKIGT tråkig också, kanske du inte bryr dig om ifall du bara ska köra landsväg, men de e ingen rolig bil tyvärr. Drar ca 0.8-1 liter milen i blandad körning för honom, o han kör snålt. Det är förresten 1.8 och inte 1.8i va? Kamrem ska egentligen bytas var 12000e mil så frågan e varför de gjort de vid 20000 mil också... Rost, lacksläpp, spindelleder, kolla elen (skitdraget) är väl de ja kan säga direkt iaf. Och om du pallar den motorn


Kolla så de inte är GDI motorn, kassa som satan. Sotar igen väldigt snabbt. Rost och dåliga v-lådor är också kända tecken på de tidigare s40 bilarna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka