Köpråd Audi 90 coupe

Tja. Som topic lyder. Har fått ett förslag om att byta min 16ventilare mot en audi 90 coupe (20v, ej quattro) från 1990. Skall jag eller skall jag inte. Vilka skillnader finns? Svaga punkter? Pris på reservdelar? Försäkring? Bränsleförbrukning? Samtliga frågor jämfört med min 740 16v. Det känns som att det på många sätt kan bli en dyrare bil att äga. är det sant eller inbillning? Det som är lite synd är att det är fwd men jag känner att jag kan klara mig med det nu i sommar. Jag vill ha lite allmänna åsikter om audin. och som sagt, den stora frågan. Skall jag eller skall jag inte? // Linus



Svar på inlägget: Köpråd Audi 90 coupe



Kika in på www.nordicaudi.com och forumet där, finns mycket matnyttig info där. Mvh Tommy


Skillnaden är enorm, nu hade jag en quattro då vilket är att föredra men ta en titt på denna film och lyssna på avgasljudet min gamla Audi 5a VS steifan: s Volvo 4a http://www.garaget.org/video/ui4u8l9z5jhx Audi 20V quattro är piggare än GLT 16 valve i alla varvtal trots att den är original och volvon hade både chip och extraktor. Vanlig 20V blir såklart ännu piggare, om den nu går som den ska. När du provkör bilen, tryck pelle i botten och se till att du känner en knuff i ryggen vid 4-4500rpm sen ska den dra hela vägen upp till 6000rpm där effekten planas ut. tempgivare eller knacksensor(er) kan vara orsak till att det känns som man har en 10V under huven. Kolla köpguiden på S2 här http://www.nordicaudi.com/arkivet/artik . p?CatID=24 det mesta utom motorn är lika på bilarna då 20V är föregångaren till S2. Försäkringen är helt klart lite dyrare på Audin än på Volvon! Likaså reservdelarna. In på mekonomen eller liknande och jämför vettja! Bränsleförbrukningen är nog ungefär lika. Om du ska? Klart som FAN! Motorn är en pärla och kör åttor kring snigelvolvon;) Var bara noga med att kolla upp bilen så att du inte byter en problemfri bil mot ett lik... 20V är en rolig 1a bil och många har körts därefter...


Byyyyt, ingen tvekan om saken. Skulle själv vilja ha en. Ser ju waaay bättre ut, typ samma soppa förbrukning. Och 5:an med 170 vilda kameler under huven flåsar på redigt fint kan jag säga MEN! Var noga med att kolla upp bilen, inte allt för ovanligt att dom fuskat med mätaren ifall det är en import-bil.


Trots att dom gick mycket jämnare tidigare, nåt skumt är på gång som sagt *host*komptest*host* *host*fulfilmerna*host* 20v-femman är dock trevlig att köra, men går lite mjukare än B234F och kanske lite 'tråkigare'. Det överlägsna ljudet väger ju dock upp ** Nej inte tror jag att en Audi 90 Quattro är mycket dyrare i drift än en 740 med 16v-motor. Värt att tänka på är att B234F-motorn endast tillverkades till tre årsmodeller och Audins 20v-femma lär ju vara betydligt vanligare. Kamremsbytet är ju svindyrt på Volvon.


Förresten så suger ju känslan i 740ns styrservo, Audins känns mycket trevligare


För övrigt, varför vill 90 20v-ägaren byta ned sig? Låter lurt


Audi Coupe heter enbart Audi Coupe. Varken 80 eller 90 Coupe har nånsin funnits.


tack för svar. han ville ha bakhjulsdrivet säger han. därav nerbyte. besiktning sista juli passagerarstol skinn (resten tyg) viren till bakluckan pajj. Det är det jag vet är negativt. hur långt går kamremmen? vad kostar det att byta? vad kan en vire till bakluckan kosta och är det jobbigt att byta?


vaddå för wire till bakluckan?? Sitter ingen wire där.






wiren som styr öppningsanordningen på utsidan. jag tror den sitter där men den har gått av eller något. går endast att öppna från insidan i dagsläget.


sitter ingen wire där, det sitter en knapp i högerbakljus och innanför den sitter det en stång och diverse leder som styr bagageöppningen. Jag har haft 4st S2,or så jag vet vad jag pratar om.


för övrigt skulle jag iaf byta lätt om jag va dig.


Har 90:orna dom sexiga "UFO"-bromsskivor förresten? Såna verkar ju kosta en del. Kanske bara sitter på de större modellerna.


byt utan tvekan.. du har inget att förlora. och de är bara en arm som lossnat från insidan till själva öppnings armen, lätt att fixa. BYT!!


Många missar det, men tydligen finns det vissa som läser på ^^


kan den hoppa ur på något sätt? jag har inte ens sett bilen än, vidarbefodrar bara vad han sa till mig på telefon. vad kan det finnas för andra svaga punkter på en sådan här bil? vilka slitdelar är dyra? som jag fråga förut, vad kostar ett kamremsbyte. och hur långt går en rem?


Nej det är "vanliga" bromsar på dessa. Mvh Tommy


Den stången som det pratas om sitter som gängad i en plasthylsa, på två av mina bilar har den hylsan blivit sliten så stången har hoppat ur.. Det var på Audi 80/90 men är uppbyggt på samma sätt i Coupen. Mvh Tommy


hur lagas detta? lite superlim i gängorna och trycka tillbaka skiten?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka