Köpråd: Bra bil?

Hej, jag undrar om ni som har lite erfarenhet av bilar, vad ni tycker jag ska köpa för bil? Dom får max kosta 30000! Helst en pigg bil med bra bagage utrymme, behöver inte vara kombi dock. Själv har jag funderat över Volvo 855 GLT/t5 och saab 9000 turbo men vet inte riktigt, så ni som kan sånt här kan väl säga vad ni tycker Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Bra bil?



Om jag hade varit du så hade jag köpt en 855 t5 både snyggare och fränare motorljud, om jag får säga vad jag tycker sen e ju dom inte så himla dyra


Okej, ja dom är snygg och verkar ju bra men dock så kan jag inte så mkt om bilar så


Jag hade inte tittat på GLT om du har råd med en T5'a. Inte stor skillnad i förbrukning (om du kör vettigt - kör du hårt så kommer turbon såklart sluka soppa som en uttorkad alkis), och mycket mer skoj för pengarna. Det är väl försäkringen som talar till T5'ans nackdel. Volvo 855 T5 är en rolig laståsna. SAAB 9-3 2,3T går bra de med. Med det är ingen kombi och den har inte volvofemmans sköna sång (det är dock absolut ingen dålig bil). Finns massor att läsa här på forumet om dem. Sök och du skall finna.


Aa jo, jag skulle ju föredra och ha en t5 såklart


Bmw eller Mercedes? Håller minst lika bra som volvo och med lika dyra (billigare i vissa fall) delar. Skall du ha helförsäkring på bilen kan ifs premien sticka iväg lite, så ta prisuppgift innan du bestämmer dig. Förbrukningen är iaf i fallet Bmw mycket lägre, men å andra sidan kan man trimma en turbo volvo/saab till ett lägre pris. Personligen tycker jag inte om FWD-bilar med mkt effekt, det rycker och sliter i ratten på ett otrevligt vis när man trycker på. Samtidigt som bmw och MB har ett bra mkt bättre chassi, kör på en kurvig väg så vet du vad jag menar! Betydligt roligare, speciellt Bmws bilar är som ett barn på hjulafton när man kör ut på en kurvig väg. Mercedes är lika kapabla men man får känslan av att den hellre hade färdats i lite lugnare värdigt tempo istället. Bmw har inte så stort och praktiskt bagageutrymme som volvo, men Mercedes brukar rymma en hel del. Om bmw hittar du en massa intressant på Autopower.se, ang. Mercedes vet jag inte. Men Googla så hittar du nog. Tips på modell kan vara 328i Touring (sån jag har), eller 525 E34 Touring som rymmer lite mer. Bland Mercedes finns både C-klass (94-) och E-klass (både gamla och nya). Den "nya" E-klassen är dock den som rostar så jävligt. Lycka till med köpet!


Håller med Rquired, Mercedes är slitstarka djur(äger ingen, men en kompise har några stycken) går långt, nackdelen är väl som Rquired säger rosten! Här kan du läsa lite på forumet om mercedes bilar i allmänhet. http://www.blocket.se/vi/21490079.htm?ca=13_s C220 fina bilar tycker jag! Mvh//Robin.


www.mbsca.com


Får slå ett ord för Saaben som vanligt då Du får prestanda, komfort, utseende, utrymmen, säkerhet, utrustning till ett oslagbart pris. Dessutom en uppsjö med reservdelar på skroten ect. Har inte haft några större bekymmer alls med min hittils (1,5år). Kolla gärna in min bil på min sida för att bilda dig en uppfattning, liknande bil lär du hitta för runt 30k eller tillochmed billigare. Lycka till


Tack så mycket för svaren! Nu har jag lite att fundera på



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka