Civic Type-r GT, Evo 8 eller Mazda 6 MPS?

Hej! Har länge haft funderingar på vad jag ska skaffa för kommande bil. Det blir runt 200,000:- klassen, ej mer. Har varit länge och är väldigt intresserad av nya modellen Honda Civic Type-r Gt, där man nästan inte behöver göra ett dugg. Den är i princip komplett från fabrik. Möjligtvis kan man ju skaffa Catback, luftintag & fälger etc. En annan bil jag har kollar på är Mitsubishi Evo 8, alla killars drömbil? Har sett att det finns några vettiga för runt 200,000:- men här kanske det snabbt springer iväg i pengar, i och med bilen har turbo och är trimvänlig. Även här kan kjolpaket, fälgar m.m göra sig fina kan jag tänka mig, vilket med kostar. Sist men inte minst har jag också kikat på Mazda 6 MPS. Lite vanligare kanske men ändå. Men hur som helst skulle jag vilja veta lite för- och nackdelar och vad bilarna dricker. Jag vet att den nya civicen dricker runt en liter. Fyrljusdrivna bilar, evon tex, ska ju dricka lite mer har jag hört? Men som sagt tror jag av egen erfarenhet, att det billigaste hade blivit en Civic? Då börjar jag ju inte kladda med massa utvändiga grejer för den är i princip komplett. Jaja, det är iallafal kul att veta vad andra tycker. Mest körglädje etc? Andra rekomenderade bilar? Volvo S60r prisvärd? Ha de gott!



Svar på inlägget: Civic Type-r GT, Evo 8 eller Mazda 6 MPS?



en evo ger mkt för pengarna. bra 4wd och turbo gör den till en riktigt pigg rackare. Och det behöver inte braka iväg med pengarna allt beror på hur man kör. en civic ska varvas för att va kul och då drar även den mkt soppa. Jag föredrar turbo för du kan utnyttja motorn över ett större register. evo säger jag, impreza fungerar bra ungefär samma sak.


Okej tack för svar! Någon annan som vill säga något? Jens


Jag tycker att dte är ett självklart val med evon iaf. Men det är väll väldigt dyr i försäkrning bara?


Provkör och bilda dig en uppfattning. Bilarna är ju rätt olika så att säga. Jag hade iaf tagit en Mazda 6 mps


Civicen lär ju vara det smartaste valet ekonomiskt och klart billigast att äga men som tidigare nämnts så är det ju väldigt olika bilar så ta en provtur i varje och tänk efter vad du vill ha ut av din kommande bil.


Har du någon koll vad försäkringen skulle kunna kosta? Om man jämför med de andra tex.


hitta ett regnr på blocket sen är det bara att knappa runt på olika fb jag betalar 10papp för min evo 6a helförsäkrad på mig


Som Ejan säger så lär ju Civicen vara billigast i drift, men Evo 8'an är antagligen roligast.


Evon






Låst med hänvisning till rubriksreglerna. Köpråd har dessutom inget med motorteknik att göra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka