Köpråd: BMW 316 -92

Hej. Jag ska kanske byta min snöskoter mot en BMW 316 e36 -92 och undrar lite över dom bilarna. Vad brukar vara vanliga fel och vad ska jag kolla efter när jag kollar på den? Ungefär hur mkt drar dom? Han som har bilen säger att den drar ungefär 0.7 på landsväg. Kan de stämma? Är de något spec man brukar få byta på dom? Allt är av intresse.



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 316 -92



http://www.autopower.se/Guider/begagnatguiden/E36/ M40 316i/318i (Rak 4:a - 8 ventiler) 1991 - 1993 M40 motorn som introducerades först 1988 har en felkonstruerad topp vilket gör att trycket på kamaxeln är dubbelt så hög som den borde vara. Som resultat av detta, slits kamaxel och kamrem väldigt fort. När BMW upptäckte felet sänktes bytesintervallet för kamremmen till 4000 mil. Sliten kamaxel resulterar i ett tickande ljud från motorn.


Motorn är det stora problemet med de tidiga 4-cyl E36. Annars är det en bekväm och trevlig bil att köra som håller mycket bra. 0,7 på landsväg låter mycket för en sådan, 0,7 blandad är vad de brukar dra, men i andra sidan vet man inte hur han kör heller... Hade du haft fritt val är de lite nyare med M43 motorn (kamkedja och väldigt pålitlig) ett utmärkt val. Men en lite äldre med M40 motorn är även det en bra bil, kolla bara upp i vilket skick motorn är i. Är förbrukningen hög kanske det är just en sliten kamaxel som ligger bakom? Som tidigare skrev, på autopower.se hittar du mkt nyttigt om bmw. Lycka till med bytet


Hur ofta måste man byta kammrem på en äldre då? Nu har jag inte fritt val då ända sättet för mig att få en nyare bil är att antingen sälja lr byta borrt snöskotern. Jag pratade med en ja känner som e släkt med han som har bilen å enligt han så är bilen i toppskick. Omlackad framdel efter en plåtskada men annars har de inte funnits nåra skador på den. ca. 20.000mil, motorvärmare, tror de va 17'' fälgar med 2st nya däck. extremt fins skick invändigt enligt han jag känner. Ungefär vad kan en sån vara värd? Tänkte så ja vet på ett ungefär hur mkt jag kan vänta mig imellan. Runt 20.000kr, låter de ungefär rätt?


Efter att Bmw hade upptäckt felet sänkte de intervallen, så det rekommenderas att bytas var 4000 mil på en M40. Kanske hellre innan än efter 4k då Bilen du beskriver låter fin, men kolla motorn för säkerhets skull bara. "Tickar" den ordentligt är det ett tecken på att kamaxeln är sliten. Men även om den är lite sliten så rullar den många mil till i för sig... Runt 20k..? Nja låter liite mycket. Jag hade gissat på mellan 10 och 15k som slutpris, kanske lite till om den är i jättefint skick.


Okej. Tack Då är frågan om de kommer bli nått av de.. skotern min är värd strax över 30k.. Min gissning är att han inte kommer att kunna lägga tilräckligt imellan.. Men de får ja väl se när han svarar på de nyaste mailet


Någon som vet nått mer om dom bilarna? Allt är som sagt av intresse


http://autopower.se/forum/forum.asp?id=1 Där ser du vad som skrivits och vad andra Bmw ägare har för åsikter och haft för problem med sina bilar


Ska kolla på bilen senare under eftermiddan. Är det nått spec ställe jag ska kolla efter rost å sånt lr är de bara dom vanliga ställena?


Nederkanter på dörrar, runt skärmarna och på bakluckan är det jag vet.






Runt eventuella skärmblinkers!


Då jag fick förhinder och inte kunde åka å kolla så for pappa ensam å kollade på bilen. Den såg riktigt fin å fräch ut. Han kollade noga och hittade inget rost nånstans (precis som de stod i anonsen - rostfri) den gick tyst och fint, de va nått med kopplingen men de är mest troligt urtrampningslaget (heter de så?), fälgarna är 17'' med 225*50 däck. Kamremmen var bytt nyligen, får även med en extra helt ny rem så jag har en tills de e dags nästa gång I morgon kommer killen förbi med bilen så jag oxå får se den och så han får kolla på snöskotern. Bara att hoppas att han kommer tillräckligt tidigt så att jag hinner på ölbrännbollen med resten av studenterna.


En såpass rostfri E36? Låter som om den varit väldigt välvårdad, och när du säger "går tyst och fint" är med all säkerhet M40s typfel kamaxeln ok, annars hade din far garanterat reagerat på det. Är du ute efter en 4cyl Bmw låter detta som ett klart godkänt köp! *urtrampningslagret, visar det sig genom att kopplingen "fastnar nere"? Har varit med om det själv på en liknande E34a. Är bara kopplingen ok/slirar inte så. Men urtrampningslager kan ändå innebära att växellådan behöver tas ner, hör med en verkstad och pruta lite, jag fick prisuppgift på 3k bytt och klart på lokala Bmw verkstaden. Går säkert att få det billigare hos en icke autkoriserad verkstad*


Har nyss kommit hem från ett brännbolls spel å förtäring av olika alkoholhaltiga drycker, så vi får ursäckta vissa stavfel. När jag kom hem från skolan ida (läs måndag) ringde han å sa att han kunde komma till miog med bilen om ca. en timme. När han kom hade han med sig en kompis och en stor skåpbil så han var redo att ta med sig snöskotern hem. Han kollade på skotern och verkade gilla den. sen när jag hade kollat på bilen och skulle provköra den så lyste först oljelampan, sen när vi hade gasat ur den lite sloknade den. Vi tänkte inte mer på de utan stängde av motorn och pratade lite med han. Sen när jag skulle starta den igen så lyste inte oljelampan. Vi testade att vrida på och av tändningen bra många ggr utan något resultat. Men vi provkörde den iaf. Först kändes den lite orkeslös, den stannade 2ggr för oss då den verkar ha dålig tomgång. Oljelampan började lysa en gång under färden, vi varvade upp motorn till ca. 2500rpm och då slocknade lampan igen. Vi kom överens om att han skulle ta den till en verkstad så fort som möjligt och få dom sakerna uppkollade och släcka 2st servis meddelande lampor och sedan höra av sig till oss igen när dom på verkstaden har fått kolla på den. Pappa ska höra med en han känner i morrn som är BMW-expert å höra vad han tror är anledningen till de. Han sa att han hade gjort en motortvätt på din igår ett par timmar innan pappa kom dit å kollade på den. Kan de ha nått att göra med att han utförde en motortvätt? Nån som tror sig veta vad som kan vara felet?


börjar oljelampan lysa är det ju inte så smart och varva upp bilen utan stänga av den och kolla eventuellt fylla på olja


Motortvätt kan skapa de otroligaste fel på en bil, att bilen felaktigt skulle börja varna för låg oljenivå av det är inte helt otroligt. Men se till att bilen är helt ok innan du köper den


Jo, både jag och pappa har funderat på om de har med motortvätten att göra. Som sagt så har vi kommit överens om att han ska ta den till en verkstad och få de kollat så att den är okej.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka