Köpråd: Porsche 911 (996)

Hej på er kära gorgare, Har fallit för Porsche åt helvete nu så man blir ju sugen som fan. Nu är ju inte detta aktuellt just nu men kanske om ett tag framöver. Hur är kvalitén på 996orna? Har hört att det är en dålig mellanmodell mellan 993 och 997, felkonsturerade block som läcker olja osv? Hur vanligt är detta? Finns det vissa årsmodeller man ska sikta in sig på? Hur viktigt är det med att en aukt. verkstad gör servicen? Hur högt ligger försäkringpremierna på en Porsche jämfört med liknande sportbilar? Hur motiverar man att köpa en Porsche istället för en NSX, Skyline, M3 E46 och liknande förutom att det är en Porsche? ( ) Räcker det med en vanlig 996 eller måste man ha en Turbo? Väghållningen borde ju räcka för att man ska vara lycklig i en sån? Finns det någon vänlig själ i Göteborg som kan bjuda på en åktur i en 911? Och nej, jag skulle inte kunna tänka mig en Boxter... Tacksam för svar, Niclas



Svar på inlägget: Köpråd: Porsche 911 (996)



Ja du nu är ju jag ingen porsche ägare (tyvärr), men för det första skulle jag motivera att köpa en porsche istället för en skyline etc är ju för att dem är så mycket vackrare att titta på samt det otroligt härliga ljudet från boxermotorn Sedan... varför chansa på att det räcker? turbo ÄR kul!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka