Köpråd Saab 9-3 aero eller Audi s6 2.2 T

Tja. Nu har det blivit dags för att köpa bil och jag undrar vilken som är bäst, Roligast och som drar minst soppa mm. Jag uppskattar även om ni kan skriva för och nackdelar med bilarna.



Svar på inlägget: Köpråd Saab 9-3 aero eller Audi s6 2.2 T



roligast är ju audin utan tvekan men saaben är ju betydligt billigare på alla sätt.


Bäst? I mina ögon Audi med utrustning, stabilitet (quattro) och så vidare. Denna är dessutom roligast för att ha en massa ryck i framvagnen som på en motorstark FWD är inget kul enligt mig. En del hävdar att den känns "jättestark" och spännande att köra pga det... what? Audin drar förmodligen lite mer soppa i och med att den är tyngre och fyrhjulsdriven. Dessutom är den dyrare att äga iom att S säkert innebär dyrare försäkring, dyrare delar osv En begagnad Saab är väldigt mycket bil för pengarna numera, men jag hade själv valt Audin.


Årsmodell på Saaben? Audin är nog roligare på alla aspekter, kanske inte ägandemässigt med försäkring, skatt och bensin.


-01


Aeron är klart snyggast och billigast o äga, och prestandamässigt skiljer det nog inte allt för mkt, men audin känns nog stabilare och 4WD är sjukt kul på vintern.


jo jag tycker också att aeron är snyggare, det är just för 4WD jag är sugen på s6:an, spec på vintern


Trivs kanon med min 9-3 Aero -02. Den är skapligt billig att äga. Och trots att min e chippad mm så drar den bara 0.8.... Såååå jag röstar på Saaben


Audi s6 är en kanonbil. Jag har en Audi s6 4.2l, med quattro, riktigt kul att busa i snö och på grusvägar. Däremot är försäkring hyfsat dyr. Men man kan få ner snittförbrukningen till ca 10l/100km ifall man kör riktigt lagligt.


Om man ligger på den förbrukningen i Saaben så kör man riktigt hårt






Köp Inte Skiten Dom Dra 10liter /km


Saab eller Audi?


Tror du syftar på audin, och ja den drar säkert minst 10l/km om du håller gasen i botten hela tiden. Vilket jag kan förstå är svårt att motstå i en sådan bil.


Och blir ruinerad på kuppen


Saaben går bättre eller jämnbra med tanke på att den väger närmare 400kilo mindre och endast har 25hk mindre. Saaben kan du få upp till 250hk med 5900 spenderade kronor och då går den definitivt bättre än audin. Du får också en 5år nyare bil för samma pris när du köper en saab.


Tycker nog att du ska satsa på saab, man får mycket bil för pengarna och man sitter som en kung. Sedan är den praktisk om man ska lasta nåt. Den som jag hade drog 0,67 landsväg och blandad körning ca 0,8 om man inte gasade för mycket


Kan lova att du åker bättre i s6:an än i saaben. Annars har ja en s4 Avant som kan vara tillsalu. Samma bil som s6:an i princip och min har en del prylar ifrån s6:an åxo


Jag tkr äldre Audis med skinn är ganska hårda att sitta i, min mening iaf.


Effektmässigt är det väl ingen jätteskillnad, men körglädje med 4WD går inte att ta miste på! Sen så tycker jag att saabs inredning är bedrövlig och att audins kanske är lite tråkig men stilren, men jag hade nog satsat på stortysken pga 4WD och..... femcylindrig turbo, bland det bästa som finns


Lägger min röst på Saaben då man får väldigt mycket bil för pengarna plus att den troligtvis blir billigare att äga än Audin, tycker dessutom att man sitter bekvämare i Saab än Audi. Fast en Quattro under vinterhalvåret är inte fy skam.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka