Köpråd: Audi TT

Hej, Jag går i tankarna att köpa en Audi TT. Har idag en Audi A6 och älskar verkligen Audi. Det jag funderar på är vad jag bör akta mig för när jag köper en TT. Har läst guiden på Nordic Audi [Länk] men finns det något annat man bör tänka på? Har läst lite om service som görs vid 10.000 mil? Jag undrar också om TT'n är någon bil man kan ha på vintern? Har sett flera annonser där vinterdäck följer med så jag antar att det går, men vill vara säker... Hade tänkt mig en årsmodell runt 01-02, hur långt bör de ha gått? Har sett allt från 5000-6000 och upp till 13000-15000! En sista fråga är om sidor där bilannonser finns. Har kollat Blocket och BytBil men det är inget jätteutbud precis... Tusen tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Audi TT



En TT med quattro är ett måste om du ska ha den som vinterbil.. Den går ju köra på vintern med FWD men med quattro är de så mycket roligare.


Ok. Jag hade nog tänkt mig 225hk faktiskt så det låter ju bra. Är prestandan stor skillnad mellan 180 och 225? Känns som att den borde vara det...


En chippade 225hk går riktigt bra dock bara åkt. Tror att det är väldigt stor skillnad mellan 180 och 225, hade jag varit du så att jag tveklöst satst på en 225 hk


Att tänka på: * oavsett mil så på en 01-02 ska kamremmen va bytt, om inte så gör det direkt. Och vattenpumpen SKA bytas samtidigt då konstruktionen på den från början va kass! * 225an är lite mer potent och ska du trimma vidare är det inte att tveka på! Dessutom är alla 225 quattro, medans på 180 var det tillval. Prismässigt skiljer dom sig inte så mycket åt heller nu. Jag kör min TT Roadster på vintern, även om jag spolar av den noggrannt och har den i garage med plusgrader alltid. Den lilla coupen är snabb att värma upp och jag ser inga nackdelar med TTn som vinterbil, helst inte med quattro då SKOJ!!!


Tack för svar! Om jag förstår dig rätt så säger ni emot varandra; ska det vara quattro eller inte om man tänker köra den på vintern?


Såklart ska det vara quattro!! Det är roligare! Men visst, en framhjulsdriven funkar ju, men inte alls så kul. Men som sagt så finns 225an bara med quattro! (Menade att jag speciellt inte ser nackdelar med quattro på vintern, var nog otydlig)


Aha, tack då Missförstod lite.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka