Köpråd: Vet inte vad jag vill ha, nått som är roligare än min nuvarande T5:a

Som rubriken lyder så är jag osäker, sitter och kollar på blocket men ju längre ja sitter desto mer osäkrare blir jag. För tillfället har jag en s70 T5, men vill ha nått annat. Det jag söker är en bil som går bra, helst bättre än min nuvarande, som håller utan att hela tiden gå sönder och om faran skulle inträffa så ska det inte kosta mer än vad bilen är värd att laga. Helst RWD eller 4WD. Sedan vill jag inte ha nått väldigt gammalt, helst nyare än min nuvarande men nått år äldre är ok ( min är från 1998). Sen ska inte bilen ha gått aldeles för långt, inte över 17-18 000 mil. Som sagt, många krav och jag hade tänkt att betala runt 80 000kr, max 90 000. De bilar jag har varit inne mest på är Audi A4 2,5 TDI 2001+ och Audi s4 1997+, men det borde ju finnas så många fler bilar att välja på som uppfyller mina krav, och eftersom jag inte ägt så många bilar så kan det vara intressant och höra vad ni tycker, jag vill inte ha svar som tex. " bmw m3, för den e bäst" utan varför jag ska välja just den bilen och fördelarna med den. Tack för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Vet inte vad jag vill ha, nått som är roligare än min nuvarande T5:a



en tdi e väl inte så rolig bil prestanda mässigt. Ska du ha Audi s4 ska det va en 99b dvs faceliften som kom sent -99 pga lite barnsjukdomar med grenrör o turbos.


Jo men tdi:n, om den chipptrimmas får den ett väldigt bra vrid och den går väldigt bra faktiskt, sedan ang s4:an så har du helt rätt skrev fel 1999+ ska det vara.


inte många svar , men antar att det är helt fel tid att förvänta sig svar på...


en tdi har kan få bra vrid på låga varv men iallafall jag tycker att dom är riktigt tråkiga på lite högre varv. om inte en s4 eller liknande anses som dyr att laga kan du ju även spana in lite äldre evo's, impreza går även att få en skyline för dom pengarna du tänkt dig. Nissan sunni gti-r är väl en rätt ball bil annars, förhållandevis hög effekt för sin vikt osv^^


Måhända att en diesel har bra vrid men de är fortf inga roliga bilar


Lägg till lite pengar och köp en Supra MKIV du kommer inte ha tråkigt i sommar det lovar jag


Jag hade valt en Bmw om jag varit du, inte för att de är "bäst" utan för att de håller bra men är samtidigt väldigt välbalanserade och roliga att köra. Snål förbrukning och komfort är andra fördelar, nackdelarna är väl snarare att bilarna oftast är hårt körda (=slitna) samt att försäkringen kan kosta en del. Kolla på Bmw 330 E46, helt underbar karaktär i den motorn och den går snålt. 0.9 blandad är inga som helst problem även om du buskör lite (som den oftast inbjuder till). Kolla som sagt upp tecken på hård körning samt glapp i framvagn om du tittar på en sådan, de kan även rosta på huv och baklucka. Värt att kolla över alla fall. Jag hade även valt 330 över en M3 E36, mest för att 330n är mer duglig till vardags och billigare att äga. En annan rolig bil är Nissan Skyline, men den vet jag inte så mycket om



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka