Köpråd: Mitsubishi Eclipse som första bil?

Tjena Jag är 18 år och har nyss fått körkort såklart , och funderar nu på vad jag vill ha för bil. Jag har tänkt att ha ett projekt att syssla med på fritiden, kommer inte köra runt med den allt för mycket. Jag har fastnat för Mitsubishi, särskilt Eclipse skulle kunna gå att göra något av med ett sjysst kjolpaket mm. Detta blir min första bil, och jag har aldrig plockat med bilar förrutom bytt lyse, däck och kollat oljan Hur mycket det kostar att styla en Mitsubishi (kjolpaket, motordelar mm) i förhållande till något annat märke får också gärna tas med i beräkningen. Skulle gärna vilja se några sjyssta förslag och jag är öppen för andra märken än Mitsubishi. Budget ligger runt 20-40k Tack



Svar på inlägget: Köpråd: Mitsubishi Eclipse som första bil?



för dem pengarna får du en gammal eclipse.. och dem kan man inte styla... det finns typ bara ett par tre stycken kjolpaket och inget ser bra ut... dem bilarna är bäst original med bra puts och sjyssta fälgar.. största felet på dem bilarna är väl rosten och ägarna... 150hk så dem går som satan, men räkna inte med att plocka en massa folk för det är inte så värst mycket att hänga i granen idag tyvärr. har själv haft en och dem är roliga att köra... vanligt fel är att styrboxarna går sönder..


Med en budget på 20-40K så varför inte en Saab 900 turbo 95-97 ?? Enkel bil och den är vanlig samt många som kan dom så både delar och eventuellt arbete blir rätt billigt och dessutom så är dom lätta att trimma. Jag tycker iaf inte att man ska ha en alltför "exotisk" första-bil och speciellt inte om man inte kan något om bilar direkt, köp hellre något billigare som du kan mecka med själv och lära dig på för att sedan gå på lite mer avancerade grejor Med din budget så har du ju både råd till en 900T i fint skick och dessutom att trimma den och slänga på en hel del godis både inuti och utanpå.


Varför inte en Alfa Romeo GTV alt AR 156? Flera motoralternativ är det också. Mycket bil för en vettig peng Evt en Fiat Coupe TB.... AR GTV Fiat Coupe 2,0 16V TB AR 156 PM'a mig om du har några frågor


AcesHigh666: Jag har hittat den här sidan som jag tänkte man kunde beställa lite grejer från. http://www.bodykits.com/Mitsubishi/Ecli . Body-Kits/ Den kanske inte är så tydlig med vilka årsmodeller delarna passar till, för vissa bodykits ser ganska nya ut och borde inte kunna passa på vilken årsmodell som helst, vilket de påstår. TBOC_Razor: Om jag skulle ta en Saab 900T att plocka isär och ihop, och sedan om den fortfarande är i körbart skick efter meckandet hotta upp den lite... Kan det finnas chans att sälja den till ett pris jämförbart med inköpspriset för att skaffa en mer exotisk bil efter nybörjarbilen eller sjunker priset drastiskt med några få års meckande? Är det lätt att förstöra en bil och inte kunna sätta ihop den igen? Handydan: Finna bilar!


Om det är lätt att förstöra en bil och inte kunna sätta ihop den igen? Jo, det är det om du inte har kännedom hur bilen är byggd - och du ska ha en STOR portion av det jag kallar tålamod Alltså inte att rekomandera Pissssss! Italbilar är mycket bättre än sitt rykte (särskild om räknar rost)... lång livslängd och fin sportslig körstil... Dock jag ska inte påvärka dig hit eller dit. Det är ditt val Men en SAAB 900 T är för gammal och ofta har det varit för många ågare på dem. Se till att det har varit så få ägare som möjligt på den bil du vill ha (samt kolla servicehäftet, kvitton mm... har bilen haft många verkstadbesök borde du undvika den)


Varför ens hänga på ett skabbigt kjolpaket? Sänkning + snygga fälgar räcker långt!


Det går att hitta generation 2 Eclipse för runt 30-40 000 kr tänk bara på att Mitsubishi har dyra reservdelar! Men styling till 2:a generationen finns det mängder av speciellt sedan TF&TF


Du borde verkligen arbeta lite på din svenska Men ja, jag förstod nog allt och jag kan ju bara säga som så att om man ska ha en Alfa GTV från denna sidan millenieskiftet så är det 80-110K som gäller och det var ju lite mer än TS hade i sin budget. Och om man då går till andra sidan milleniskiftet (precis innan) så är vi vid en fin 900 Turbo från 94-98 som denna tex: http://www.blocket.se/jonkoping/Saab_90 . _8&w=3 Och ja, ska man ha en Alfa GTV för TS pengar så är den precis lika gammal som en 900T så det är ju inte heller ett riktigt bra argument. Grejen är att en 900 Turbo är en enkel bil att mecka med och klantar TS sig då han inte kan så mycket om bilar så är både jobb och delar billiga då det är en väldigt vanlig bil.


TBOC_Razor sade; Du borde verkligen arbeta lite på din svenska tongue Soory mate. Jag är engelsk (lite problem då och då... ingen andra som har klagat på mig)






Haha, k. Det är mest det där med styckeindelning och sånt du behöver jobba med, själva orden osv var det inget fel på Och angående att ingen annan sagt något så är det väl för att vi svenskar är för konflikträdda för att våga påpeka någon annans brister.


Jag har funderat på en nybörjarbil också... Vad skulle du rekommendera för bil att mecka med? antar att rost inte gör något, och då kan man ju hitta kördugliga bilar för 5k antar jag. Kanske en lite äldre saab som man kan skicka till skroten om meckandet går helt fel Edit: är lite långsam på att skriva, jag tror du svarade på min fråga innan jag skrev den. En gammal saab 900 alltså?


Ska man bara ha en lärobil så duger ju nästan allting precis före millenieskiftet och som kostar 10K eller mindre Men Volvo 240/740, Saab OG/NG900 Turbo, 9000 Turbo, Audi 80 osv. Ja det finns helt enkelt många gamla bilar som är lättmekade och som passar väldigt bra som just nybörjarbilar och förstabilar. Jag hade själv en 9000 2.0i (ja jag vet, N/A är tråkigt ) och den har jag fortfarande i min ägo, 9-5:an är min andra bil.


Ja den var fin, jag har sett snygga kjolpaket på den också. Finns även en riktigt snygg grön Eclipse här på garaget, får man hänvisa till eller lägga upp bilder på andras bilder i forumet? Är Italbilarnas reservdelar billigare än Mitsubishi?


Hur är det verktyg, måste man köpa ett antal nycklar och annat för att kunna meka med en saab tillexempel. Och kostar de isåfall några tusenlappar eller ett par hundringar? Kan man använda samma vertyg till Eclipse? Eller räcker det med en vanlig skiftnyckel?


Inget är omöjligt Vet inte vad har kikat för sidor men det finns! Annars så är det ju som du skriver, det är ju en gammal bil...


Jag ser att du har lyckats bra med din Mitsubishi Eclipse GSX. Är det en Eclipse GS från början fast omgjord och därmed GSX istället för bara GS?


Eclipse GSX är 4wd och turbo Eclipse GST är FWD och turbo Eclipse GS är snikversionen dvs FWD och N/A


Aha tack:) Men vad betyder N/A? Kan man inte skaffa sig en GS och sätta in en turbo så har man sin GSX:a? Eller är det mycket som skiljer dem åt? Kanske går att ändra från FWD till 4WD också om 4WD är bättre, hehe jag har ingen aning



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka