Köpråd: priser på bmw e30

tjenare, är och har varit ett bra tag väldigt sugen på en bmw e30 (325?) tycker att dom kan bli grymt fina, vet inte vilken motor det skall vara , men vill ha en pigg och rolig bil så vad jag har hört ska jag isåfall köpa 325an? då undrar jag lite över priser på en sån, i fint bruksskick,.. hittar ju knappt några på blocket. det skall INTE vara en Touring (kombi).. har även en fråga om turbo konvertering på en sådan, vad behövs göras och vad kan det kosta ungefär? Tacksam för all hjälp



Svar på inlägget: Köpråd: priser på bmw e30



Priserna varierar som fan. Köpte en 325 för 18500 å då var den nästan fullutrustad och rostfri. Påkostad ca 10000kr de senaste året. Sen köpte ja en ganska rostfri 320 för 1500 med rasad bakaxel. Bara kolla mitt gamla projekt. Sen köpte ja en 327. Åkte över 80 mil enkel. Betalade bara ett 4siffrigt belopp. Dock automat. Bara kolla mitt nuvarande projekt Sen kan du kolla begagnatguiden på autopower. E30 finns från 316 till 325eta (327) Du ska ha en 325i eller en 325ik. De går riktigt bra. En i fint bruksskick får du betala mellan 10 000 och 50 000kr beroende på va de är för bil. Angående turbo så kan man snikkonvertera ganska billigt. Saab/volvo turbo 1000kr Svanhalsgrenrör 100kr i material till flänsen 535 spridare och lmm. Lmm ska spännas tills bilen går bra utan spikningar 1000kr för spridarna och lmm Saab 9000 ic 500kr biltema downpipe (3" 90 graders börjar) 500kr Biltema tryckrör 2,5" eller 3" avgassystem 500kr oljeslangat 500kr oljeretur i tråget 100-500 beroende på hur du gör Sen tillkommmer de säkert något ja glömt


okej fick svar på nästan allt jag ville veta där ., men vad är 325ETA (327) för något? man behöver alltså inte komp sänka en bmw? hur mycket pallar dom att ladda för att gå så bra som möjligt och för att de ska hålla?


vad är det för skillnad på i och ik föresten? har aldrig ägt en bmw innan så är inte så insatt


komp sänka får du göra annars blirre inte bra


hur fixar man det då?


Eta är en snikmotor som såldes i tyskland men främst usa. Den ersatte 318 i usa då den hade för liten motor. Så man gjorde en stor motor med mindre hk 125 å mycket vrid vilket gjorde den ganska bränslesnål. Eller de var tänkt så. Men ja ska byta kabelhärvan och stryboxen till motorn och sätta på en b25 topp. Alltså en från en vanlig 325. Detta ska ge ca 200hk enligt de som gjort detta 1987 kom 325an å då hette den oftast 325ik då den hade kat. Finns några utan men är inte så vanliga. Efter 88 så fanns de istortsett bara 325i Men resten kan du läsa på autopower Sen med komsänkning så kan man ladda ca 0,5 bar. Mer ska man inte ladda för då är de risk att toppen spricker eller att packningen går vilket troligtvis gör att den kokar å toppen spricker. Ska man göra de seriöst så ska man svetsa igen kylkanalerna å borra upp hål som är lika stora som i packningen. 4 och 8 mm har ja för mig de ska va. Sen svarvar man kolvarna lite å så oringar man blocket och kör med orginalpackning. Hänvisar till www.pure-pf.com för mer info om trimning av bmw.


tack för all hjälp


Härlig tråd! killen får konkreta o bra svar fortsätt så grabbar! Ett tips är att verkligen LETA noga o länge efter en fin e30 o betala inte för mkt e30 har blivit en extremt överprisad bil tyvärr.. o de skiter försäkringsbolag i fullständigt börjar sakta men säkert bli sammlarvärde på fina 325 e30.. Men... ja köpa en 88-90 325 o betala inte en krona mer än 28tkr... även om den ligger ute för 50k är den långt ifrån värd det.. trust me.


okeej tack så mkt men vad sägs om en 320 isf då? är dom lättare att få tag på? men då är det väl säkert en väldigt tråkig bil jämte 325an?






e30ina har blivit äckligt dyra på senaste tiden, känns ganska synd faktist.. Dom är sjukt roliga bilar, fast det är något fel på folk som begär 30tusen för sin 318 som "bara" har gått 10k mil.. Men det är onekligen roliga bilar!


Finns ju 2 val om turbokonvertering antingen snik eller seriös Snik funkar om man inte laddar på vilket man brukar göra efter ett tag o då håller de inte De andra är o göra en ordenklig konvertering o de är Block: Toppdecka o O-ringa med pianotråd eller svetstråd o org packning Topp: Plana av och Svetsa kanalerna 320 stakar och Kattkolvar för o få ner kompet i 8 Sen kan man köra Smidd dieselvev för o få upp motorn i 2,7 liter Diesel oljepump så den orkar leverera olja! Ordenkligt grenrör Osv osv, Men de kostar oftast där efter om man gör de ordenkligt men brukar löna sig i längden!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka