Köpråd: Nissan Primera

Har kollat runt efter en bil i över en månad nu, och nu börjar det bli dags att slå till. Min första bil, yay! Spännande, minst sagt. Och svårt. Nu har jag i alla fall hittat en Nissan Primera som jag är sugen på, årsmodell -99, ca 18000 kr. Besiktigad utan anmärkning. Servicebok verkar saknas. Den har bara gått 11000 mil, och har haft 5 ägare (känns lite skumt? eller?). Har inte fax så jag kan inte få info om tidigare ägare tror jag. Finns det några specifika Nissan Primera-saker jag ska vara extra uppmärksam efter när jag tittar på och provkör bilen? När är det dags att byta kamrem?



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan Primera



Finns ingen kamrem, är kedja på dem är jag nästan 100% på. I alla fall är det så på morfars 2.0a 99. Vanliga fel? Rost och sönderrostat avgassystem, annars är det som vilken japs som helst, startar alltid och väldigt pålitlig. Just det, den käkar glödlampor också. Så var beredd på att byta en del.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka