Köpråd: S40 T4 eller 2.0T

Tja, tänkte byta upp mig till en turbobil och har fallit för s40'n. Det jag å några vänner kommit fram till är att, utan att byta några större delar så kan jag få ut mer effekt från en 2.0T än en T4 och att det är samma fästen på 2.0'ans turbo och t4'ans turbo. Då får jag väl ut mer än 200 hästar orginal som t4an har, om jag byter ut turbon på en 2.0a. Sedan ska ju den chippas och fixas om. Behöver hjälp och vill ha massor av effekt! [Redigerat] Vill inte byta stora delar, men ni får gärna skriva in så mycket som ni bara orkar [/Redigerat] Tack på förhand, Mvh, Krille~Svar på inlägget: Köpråd: S40 T4 eller 2.0TSkicka ett pm till torpis här på forumet om han inte svarar i tråden. Då får du veta en hel del nyttigt. Men det du skriver har jag för mig att han talat om förut. Att det är lättare att plocka ut lite mer effekt i 2.0:an än t4:an genom bla turbo och mappning, runt 250 häst tror jag. Men ska man upp mer behövs t4:ans block. Så det beror helt på vad du är ute efter.


Varför inte satsa på en Saab 9-3og (Aero) istället, Då får du juh ut lite mer pulver för pengarna


http://www.garaget.org/forum/viewtopic. . 1#p1247521 Där finns mkt bra läsning om s/v40 2.0t och t4


Tack så otroligt mycket! Mycket hjälpsamt. Tror de blir en 98-00 Exempelvis kan man kombinera en 2.0t 98-00 med turbo samt mjukvara från en T4, total kostnad 6000kr och vips har man 235hk. Väljer man dessutom sportavgassystem så har men effekt motsvarande en T4 steg 3, dvs 260hk, total kostnad ungefär 10000kr. De va det jag leta efter! Tack Igen!


Tänk på att styrboxen (eller vad det nu heter) krånglar på T4:or från 98.


Krånglar din?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka