Köpråd: Den ultimata vinterbilen?

Tjo där! Jag går i tankarna att sälja min nuvarande framhjuls drivna skrotbil och skaffa en ultimat vinterbil. Kanske inte bästa tiden att tänka på vinterbil men, nu när jag har motivationen så tänkte jag passa på. Alltså en bil som är:*Billig att äga *Bakhjuls driven *Relativt bensinsnål *Billiga reservdelar *Lättmekad då det förmodligen inte kommer vara en bil jag är särskilt rädd om Det behöver inte vara största motorn i, utan bara så det räcker att köra brett på snö/is underlag. Är det 240-740 som gäller eller finns det annat som är bättre än "volvoraggarskrothögar" Tipps, idéer och erfarenheter om de olika bilarna ni kommer på är välkomna.Svar på inlägget: Köpråd: Den ultimata vinterbilen?nån bmw 318 eller 325


omega 3000


Bmw i allmänhet, sladdglada E30 i synnerlighet Kika efter en 318i E30 före -88, då hade den M10 motorn som bara går och går, dessutom kamkedja. Motorn därefter (M40) duger den också, men den rasslar gärna ihop i toppen och kräver täta kamremsbyten. Annars finns Bmw 518 E34, se till att få en lite senare årsmodell -94 eller nyare så du slipper M40 motorn, den senare har M43 motorn som är mycket pålitlig. Kolla autopower.se för mer info!


omega över huvudtaget du kan få en b omega med v6 billigt


Det behöver ju inte vara bakhjulsdrivet för att man ska kunna sladda med den Man behöver bara ha en speciell uppsättning däck för sånt busåka för att kunna sladda rundor som vilken äckelvolvo som helst.


Sladda är en sak, körglädje en annan... Fast det känns som det här kommer spåra ut till en tråd om vart driften skall sitta, killen frågade efter en bakhjulsdriven bil så...


Det måste nog vara denna som är det ultimata vinterfordonet.. http://www.youtube.com/watch?v=t2XT3xF_z-8


Ähh lägg av nu åka framhjulsdrift på vintern är ju som att torka sig innan man skiter. Totalt meningslöst!! PS Har kört Sierra och 740 på vintern men Sierran är nog fan lite roligare. Får provocera den lite mer går dock åka förbannat kontrollerat!


Det har konstaterats tidigare att Volvo 740 är den bästa vinterbilen: t


TBOC_Razor:att sladda funkar ju med vilken bil som helst men det är en annan femma om man ska köra brett i kurvor och så, då funkar inte framhjulsdrivet så bra har faktiskt tittat lite på bmw (e34) men hur är det med reservdelar till dem? har fått för mig att bmw är dyra med sånt.


Beror som alltid på vem man frågar...


Köp en Volvo 360 eller Ford Sierra så blir du nog nöjd Var beredd på rost på Sierrorna


Alla har för sig att Bmw är dyra i allt, tror det har med Volvoägare som måste ha en anledning till att inte köpa en riktig bil att göra, och därför sprider lite rykten. Leta lite själv skall du se att dom är billigare än snittet och de flesta märken, och har dessutom lägre utgång på delarna. Men Volvo 2/7/940 är svårslagna, billigare än dessa är den inte. Men den skillnaden är det värt, handlar inte om några större summor och Bmw drar å andra sidan en hel del mindre soppa.


På vintern ska man ju antagligen ha quattro lätt de roligaste


Nu är vi där... Jag skulle aldrig köra min familj i en understyrande fwd bil, för jävla äckligt och obehagligt (och osäkert). Nej en hederlig bakvagnssladd skall det vara så man fortfarande har kvar styrförmågan och kan rätta upp det. Att det är så mycket roligare är bara ett plus.


Nämen titta, redan en BMW vs. Volvo-tråd på första sidan.


Föräldrar som går och köper en ny BMW vill alltså typ att sina barn ska dö? Nu är jag ingen expert men jag gissar på att en bakhjulsdriven bil med antisladd är säkrare vid en sladd än en framhjulsdriven med antisladd. Det finns bara en fördel med framhjulsdrift, det är billigare att bygga. Varför skulle E30 och gamla Volvo vara tråkiga?


Tror han menar att TS ska köpa en E30, eftersom han tycker Volvos är för tråkiga.


innan det spårar ut totalt kan ni få till uppgift att skriva lite för/nackdelar och erfarenheter med den bil just DU tycker är bäst för ändamålet "åka brett, billigt och lättlagat" skippa diskussionen om fram/bakhjuls drivet volvo vs bmw. har bestämt mig för bakhjuls drivet punkt. inget gissande nu utan fakta.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka