Köpråd Cadillac Eldorado vs Mercedes CE

Har kollat på bilar ett tag nu och fastnat för två st couper. Mercedes CE 300 24v eller 320. Och Cadillac Eldorado. Vilken skulle ni ha köpt och varför? Driftsäkerhet, vilken som drar minst(räknar inte med UNDER litern iaf) Är det bra bilar eller är båda skit som kommer rasa efter en sommar? Vill ha så lite pill som möjligt och istället lägga tid på poleringSvar på inlägget: Köpråd Cadillac Eldorado vs Mercedes CEMercan är både driftsäkrast och med god marginal snålast. Dessutom har den riktigt bra väghållning till skillnad från amerikanaren som förmodligen byggdes utan sådant oviktigt i åtanke... Jag hade valt Mercan, så länge du inte vill ha en cool pimp bil att pendla på motorvägen. Då är Cadillacen ett alternativ, även om MB fortfarande är den vettigaste.


Mercedes är kvalité, så hade utan tvekan valt den


Din 300 var väl 12ventilare? 24ventilaren är väl snålare, särskilt vid höga varv?


Lutar åt mercedesen, tänkt att åka mycket landsväg och hållas i nyskick och endast som sommarbil. Driftsäkerheten är viktigast som sagt, så blir nog mercedes


Beror väl lite på vad man köper för exemplar också, mitt ska iaf vara helt rostfritt. sen är väl det bara att hoppas att allt annat är i bra skick. Hur länge ägde du den? Var felen innan du köpte den eller kom dom under ägandet?


Min 230CE är till salu om du bara vill ha en bränslesnål glidare. /mvh skog


Okej:)


Tror dom rör på sig lite dåligt, vill minst ha 180hk. Fast den var i jävligt fräsh:D


Ja, det är ingen värsting. Har video på acc på min profil. Men kan väl säga att folk som påstår att mercan är svampig osv har inte haft en sådan. Min far som är ägare på mercan har haft den i 13år och är resemontör så pendlat ett antal mil i månaden och han säger att han åker bättre än dem flesta nya bilar. Sen drar den bara 0.65 på landsväg : ) Så 300CE 24V är en riktigt rolig bil kan jag lova, där det även finns lite mer pulver under huven. Lycka till med köpet ialf, vad du nu än väljer. Mitt svar är ialf Mercan.


Blir med största sannolikt Mercedesen. Vad ska du ha för mercedesen då?


Runt 25-30.. Har redan köpt ny bil så är inte omöjlig : )


fel fel och fel. cadillacen e minst lika driftsäker som mercan, kvaliteten på materialen e hög i caddyn. väghållningen e bra i eldoradon,blev vald till årets bil 1992 av Motor trend just bl.a p.g.a sin handling. hjulupphängningen e förresten konstruerad på samma sätt som corvette(världens näst snabbaste bil runt ringen), och konstruerad av samma ingenjörer. sen så verkar det som om eldoradon med mariginal e snålast om mercan vill ha runt 1.4 , då eldoradon drar 0.84 l/milen landsväg. sen så slår cadillacen dessutom mercan i hästlängder gällande prestanda då eldoradon gör 0-100 på 6.6 sekunder medans mercan gör det på 7.9 och mercan toppar 228 medans eldoradon gör 240. dessutom e andrahandsvärdet,pimpfaktorn och motorljudet bättre i eldoradon.


vilken årsmodell på cadillacen? cadillacen e ju mycket tuffare oavsett men, merca e rätt fränt också men då ska det va se modell från 80talet.


Ska tänka på saken, hör av mig när lönen kommer. Tar du bort den från din profil när den är såld? så jag vet


Jag tänkte från 92 och uppåt när det gäller cadillacen.


Gör så. Den hamnar på gamla fordon som dem andra.


Defenitivt Eldoradon, pålitlig, bra väghållning å snål


Även om jag gillar usa bilar så har jag aldrig fastnat just för 90 tals Eldoradon , även om den säkert är pålitlig och bekväm men jag hade nog valt Mercan . Jag gillar helt enkelt inte Eldoradon direkt . Däremot Seville modellen gillar jag men det är ju en 4 dörrars modell .


Driftsäkerhet Vete fan vad/hur jag tänkte där. Caddyn håller lika bra som MB. Mycket på grund av att den är byggd på beprövad teknik. Kvalitet Kvalitet, var? för det mesta känns den och många andra amerikanare som en MC donaldsleksak inuti. Menar du kvalitet i chassi, drivlina osv så visst då är jag med. Våghållning Att en amerikansk tidning prisat en bil för sin väghållning känns ju tryggt, ända tills jag inser att det betyder att den inte gick upp på två hjul när de svängde in på uppfarten. Den första amerikanska bilen som ha väghållning i europeisk mening är Corvette C6, och att säga att den är samma sak som de tidigare Corvetterna eller eldorado är en ren förolämpning mot den. Dessutom är Chevrolet Corvette C6 ZR1 2009 bara den 5e snabbaste bilen, slagna av bla Enzo, Pagani Zonda och Dodge Viper (!) Att Eldoradon skulle ha bra väghålling jämfört med MB, tror du på det sj? Förbrukning:Stor motor=hög utväxling=låga vartal i hög fart=lägre förbrukning. Så vid försiktig körning i jämn fart är dessa bilarna ofta mkt snåla. Men räkna på blandad körning så skall mercorna ha 10.9 blandad körning, oavsett 12v eller 24v. Vad Eldoradon vill ha stor inte utskrivet nånstans, förmodligen skäms de över det. Men att den skall ta mindre än så tror jag då inte, inte ens modernare amerikanare är nere i det... Prestanda Jag tror säkert den är snabbast, men jag nämde aldrig nått om det. Andrahandsvärdet är säkert bättre, den är inte lika vanlig som Mercan heller. Pimpfaktorn är otroligt mycket högre vilket jag också skrev och när det gäller motorljud är det inte mycket som slår usa v8or.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka