Köpråd: Volvo, Saab, Mitsubishi eller liknande för runt 20 000Kr

Jag undrar vad man får för ca 20 000Kr om man vill köpa en Saab, Volvo eller Mitsubishi. Vad det gäller motor och hästkrafter så vill jag ha en blandning av kraft och ekonomi, men inte så det går åt mer än 1,0L milen. Antar att det är billigare att äga och serva Volvo och Saab då de är så vanliga.. Jag har kollat runt på blocket och sett 2st Mitsubishi Galant: http://www.blocket.se/goteborg/Mitsubis . 15&w=1 http://www.blocket.se/goteborg/VALVARDA . 15&w=1 Jag har kört en Volvo 740 innan så jag vill helst ha en Volvo.. Jag har sett en hel del som verkar intresanta: Dessa 850/5 kan väll vara i gott skick? Eller är jag i fel prisklass? http://www.blocket.se/goteborg/Valskott . 15&w=1 http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_85 . 15&w=1 http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_85 . 15&w=1 En s40 i för 23000Kr .. Men det kanske är mer prisvärt med en 850? http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_s4 . 15&w=1 Har inte kollat upp Saab ännu.. Är ändå mest inne på en 850.. ska se om jag kan åka och provköra någon av 850rna imorgon.. Min erfarenhet av 740n är att Volvo håller ända tills rosten äter upp dom.. stämmer det även på de från 90-talet?Svar på inlägget: Köpråd: Volvo, Saab, Mitsubishi eller liknande för runt 20 000KrTja, i den prisklassen så kan man väl säga at alla är "mycket bil för pengarna". S40 har ju potential tycker jag. Men annars är nog även Mitsubishin helt ok. Personligen tycker jag att Mitsubishin är gansk fräck... Lycka till!


Synd du bor i Gbg annars hade du kanske kunnat prova min 850.


volvo s40 2.0T är rätt mycke bil för pengarna...om de blir s40 så ta inget annat motoralternativ..turbomodellerna håller bäst å har bäst utrustning, t4an är dock lite dyr å äga... 2.0t har 160 hästar å dricker mellan typ 0.75 långkörning å runt 0.8-0.9 blandad.. nån annan volvo tex 850 för dom pengarna e nog bara skrot..


Är t4 dyr att äga för att försäkringen blir hög eller för att det är mycket service? Jag hade tänkt försäkra genom min mor.. och då landar det på ca 4500 om året.. Hur långt bör en t4 ha rullat då? Dom billigare har rullat 25000++ Tänkte att 850 var äldre och därför billigare.. eller något i den stilen.. EDIT: vad tros om denna? Kanske lite mer än min budget.. men om det går att pruta till 25k.. Enligt fordonsregistret har den bara 4 tidigare ägare och den är besiktigad i slutet av maj.. http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_s4 . 15&w=1


Min erfarenhet av nyare (fwd) volvo är, de håller inte tills rosten äter upp dem. För att förtydliga, inte lika bra som de äldre. Långt i från, men det är fortfarande väldigt bra bilar och som du skriver, mycket bil för de här pengarna. Av de Volvo du räknar upp är nog S40 det bättre valet, nyare, säkrare och smidigare att köra runt i. Hur bra den håller jämfört med 850 vet jag inte, men x40 rostar i rätt frisk takt. Frågan är om inte Galanten är ett ännu bättre val?, de bilarna håller hur bra som helst. Samtidigt som den i mitt tycke är något roligare (beroende på motor ifs), men ingen av dessa bilarna är körglada direkt heller. Edit; anta inte för mkt, både Saab och Volvo kostar att serva. Tror inte en japanare är dyrare, speciellt inte eftersom de håller bättre. Och en så här gammal bil servar du väl enklast själv? Jag hade inte gått över budget för den S40n, tycker inte den ger "mer" för att vara dyrare. Hade hellre satsat på en bil för max 20k, som en 850 T5, Galant eller varför inte Nissan Primera? Håller jättebra och har något "spänstigare" (kul är fel ord) köregenskaper än övriga.


äre volvo för de pengarna är 940 turbo lr ltt turbo som gäller då de driver i rätt ände och är väldigt biliga nu mera saab har jag bara dåliga erfarenheter av så nej inge saab .. om inte volvo för de pengarna så äre nog bmw lr japanare som gäller


Lite tips kanske är intressant? Nissan Primera:http://www.blocket.se/goteborg/Nissan_p . 20&w=2 http://www.blocket.se/kronoberg/Nissan_ . 20&w=2 95an såg skitfin ut, där kommer du inte ha mycket problem med den inte Mercedes C200:http://www.blocket.se/alvsborg/Mercedes . 20&w=2 Kvalitet och bakhjulsdrift, samt kamkedja så några dyra rembyten blir det inte! Se upp med rosten bara så håller den bättre än både Volvo och japs Alfa 155:http://www.blocket.se/alvsborg/Alfa_Rom . 20&w=2 Dessa är riktigt roliga att köra, en helt annan klass än volvo och japanare du räknat upp tidigare? Håller inte kanonbra direkt men är billiga i inköp. Brukar inte finnas mkt på blocket men håll utkik så kommer där dyka upp fina ex till samma peng som den halvsunkiga ovan...


saab 9000 LTT, alternativt en fin saab 900 87-93. saab har uselt värde, perfekt bil o köpa begagnade


850 har galvad kaross. Min har en rostfläck som jag känner till, annars är bilen helt rostfri vad jag vet.


alfa romeo är sjukt roliga bilar, dock en mardröm att skruva med jämfört med volvo och saab...


enda är la att bensinförbrukningen springer iväg


http://www.blocket.se/malmo/Superfin_Vo . amp;last=1 Helt kraftlös men ett ganska säkert köp


Att S40 är säkrare/lika säker, då tänkte jag mest på att den är en något nyare konstruktion. Kanske fel ute? GDI är kanske inte jätteroligt. En hel del ägare har klagat på att dessa "rycker"


Många som säger olika nu... Blir rätt snurrig Har tyvärr ingen mekaniker utbildning.. och inget garage att meka i.. Jag fick dock MVG i fordonsteori på gymnasiet Jag gillar mercedesen dock en bit att åka.. men det kanske det är värt... http://www.blocket.se/alvsborg/Mercedes . 20&w=2 Den Primeran såg ganska fin ut.. http://www.blocket.se/goteborg/Nissan_p . 15&w=1 Fast jag väljer nog heldre Galanten före primeran.. den e ju snyggare..


Det kanske är så att S40 är en säker bil - men den har inte direkt fått någon uppmärksamhet för den då. GDI-motorn har även funnits (finns?) i S40 som 1,8i - och den har fått väldigt många klagomål på sitt trötta uppförande, och icke miljövänliga sätt, trots att målet var precis tvärtom. Riktigt hur den motorn är i en mitsubishi vet jag inte - men har provat kompisens Galant, och där tänds en GDI-lampa när man kör "ekonomiskt" så man ska alltid hålla sig i det läget, typ.


GDI var en skitbra idé, synd att den inte funkade. köp aldrig en GDI, dom suger - plain fact.


Den sista är ingen Primera, utan den mindre Almeran. Ingen dålig bil den heller, men betydligt vanligare och snyggare som 5-dörrars halvkombi Mercedes är aldrig fel, och jämfört med S40n för 7,5K mer tycker jag nog det kan vara värt en liten tur


Jo visst.. ska bara försöka få lite fler bilder och info, innan jag beger mig så långt bort.. Måste få låna någon kompis bil för att ta mig dit också.. http://www.blocket.se/goteborg/Mercedes . 15&w=2 Den var snygg, dock lite dyrare.. Med allt prat om olika Volvo modeller skräms jag bara bort från dem nu .. Jag e nog inne på Japsare eller Tysk nu.. då de verkar hålla bätte..


Tja, jag tycker inte det är så farligt. Nya japsar är dock kända för att hålla bra (Toyota) men går du tillbaka en 10-15 år är verkligheten annorlunda. Att få fatt på grejer till Volvo och Saab här hemma i Sverige är inte särskilt svårt. BMW verkar ha lite väl mycket elgrejer kanske?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka